1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Zyxel reititn modeemi ongelma

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja jontter88, 23/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
  1. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Ajattelin kysästä tätä kautta kun uskoakseni tulee nopeemmin vastaus kun soneralta.
    Mulla on siis tommonen zyxel nbg6616 reititin valokuituun ilm. Ja mä menin sit nollaamaan sen sieltä netin kautta 192.16 blaa blaa ja myt sit toi meni pimeeks. Wlan valot ei syty eikä yhdistä nettiin vaikka netinvalo on päällä mitä mä voin tehdä?
     
    Viimeksi moderaattorin editoima: 24/1/16
  2. tonttu

    tonttu Supermoderaattori

    Liittynyt:
    2/4/04
    Viestit:
    15141
    Tykkäykset:
    3468
    Puhelinmalli:
    iPhone 6S
    Ohje on aika selkeä:

    [​IMG]
     
  3. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Juu niin on mut mä en pääse tonne 192.168.1.1 ollenkaan kun ei tule nettiä reittimeen. Tai tulee et vilkkuu se maapallo mut ei yhdistä silti. Tietokoneella näkyy keltanen kolmio kun liittää johdon.

    Oisko tosta reitittimestä menny asetukset? Vai onko noissa nykyään operaattorin asetukset vai mitä?
     
    Viimeksi moderaattorin editoima: 24/1/16
  4. Infra

    Infra Vuoden foorumilainen 2014 sekä VIP

    Liittynyt:
    15/7/02
    Viestit:
    21367
    Tykkäykset:
    6625
    Puhelinmalli:
    Kaikenlaista
    Kyllä sen pitäisi päästää tuonna 192. osoitteeseen vaikka itse nettiä ei laitteeseen tulisikaan, kunhan se saa virran ja sulla on kaapeli kytketty tietokoneesta tuohon reitittimeen.

    Katso vaikka koneesi LAN sovittimen verkkoasetukset että ne on varmasti kunnossa (eihän ole esim kiinteä IP käytössä?). Voit tietysti hetkellisesti muuttaa siihen kiinteän IP:n joka alkaa 192.168.1.X ja Gatewayksi laitat tuon 192.168.1.1 osoitteen.

    Tuon jälkeen pitäisi aika 100-varmasti päästä kiinni tuohon modeemiin
     
    jontter88 tykkää tästä.
  5. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Ei päästä juu. Okei mä koitan tota. Mistäs sen nyt saikaan muutettua?
     
    Viimeksi moderaattorin editoima: 24/1/16
  6. jartsuli Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    15/6/11
    Viestit:
    1707
    Tykkäykset:
    355
    Tontun tekstin pohjalta sanosin että tuossa vehkeessä menee resetoinnin yhteydessä semmoset asetukset päälle että ei tarvi alkaa käsin verkkoa konffaamaan. Johdon kytkeminen riittää, jonka jälkeen selaimella tuonne 192.. osotteeseen.

    Jos ei toimi, kannattaa kokeilla tehdä resetti uudelleen jonka jälkeen koneellekin buutti ja uudestaan kokeilla selaimella kiinni. Ja onhan sulla se johto oikeissa porteissa niin purkissa kuin koneessaki?
     
    jontter88 tykkää tästä.
  7. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Juu kaikki johdot ja jutut on kaikki samois paikoissa. Kone antaa tällästä uploadfromtaptalk1453631402745.jpg
     
    Viimeksi moderaattorin editoima: 24/1/16
  8. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Kohteella ethernet ei ole kelvollista ip määritystä?

    Tulee kun teen vian määrityksen

    Ei auttanu resetin painaminen pitkää mitään. Tein sen eilen illalla tuolta 192.168.1.1 kautta ja sen jälkee nää vehkeet ei suostu wörkkii

    Ja vaikka mul on wifi nappi pohjassa eli päällä niin silti ei tule wifi valoja laitteeseen.

    Nyt se sit antaa tämnöstä. Ei oo vanha oikea ip eli se millä pääsee zyxelin asetuksiin sieltä 192.168.1.1 uploadfromtaptalk1453634945857.jpg
     
    Viimeksi moderaattorin editoima: 24/1/16
  9. Infra

    Infra Vuoden foorumilainen 2014 sekä VIP

    Liittynyt:
    15/7/02
    Viestit:
    21367
    Tykkäykset:
    6625
    Puhelinmalli:
    Kaikenlaista
    Konees arpoo siis jonkun toisen väärän ip sille. Korjaa asetukset koneellesi niin pääset sisään.

    Ja ota Tapatalkin allekirjoitus jo pikkuhiljaa pois päältä.
     
    Viimeksi muokattu: 24/1/16
  10. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Mitkä asetukset yms pitäis laittaa? Mist mä ne tiån? Ja joo mä otan
     
    Viimeksi moderaattorin editoima: 24/1/16
  11. tonttu

    tonttu Supermoderaattori

    Liittynyt:
    2/4/04
    Viestit:
    15141
    Tykkäykset:
    3468
    Puhelinmalli:
    iPhone 6S
    Paina sitä reset-namiskaa ainakin 7 sekuntia ja aloita kaikki alusta.
     
  12. jartsuli Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    15/6/11
    Viestit:
    1707
    Tykkäykset:
    355
    Tuo IPV4 osoite joka sulla on kuvakaappauksessa meinaa ettei ole yhteyttä purkkiin.. tarkista vielä portit etenkin purkin takana.. ja vielä voisit testaa toisella piuhalla jos vain on saatavilla. Veikkaan että sulla ei koneen takanakaan linkkivalot pala
     
    jontter88 and amu like this.
  13. cinse

    cinse Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    19/7/12
    Viestit:
    8623
    Tykkäykset:
    4555
    Puhelinmalli:
    onhan noita
    Kato että kone on lan eikä wan portissa.
     
    jontter88 tykkää tästä.
  14. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Juu ei auta mikään
     
  15. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
  16. cinse

    cinse Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    19/7/12
    Viestit:
    8623
    Tykkäykset:
    4555
    Puhelinmalli:
    onhan noita
    Onkohan sun kaapeli ihan kunnossa jos joku laite ei osaa kääntää sitä oikein. Onko sulla toista kaapelia? Tietty voi kokeilla dns:ssät laittaa käsin.
     
  17. jontter88

    Liittynyt:
    11/11/14
    Viestit:
    71
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    S4 I9505
    Kokeilin 2 eri kaapelilla. Nyt tää tekee semmosta että reitittimen kautta ei päästä mut kun pistokkeesta heittää johdon tietokoneeseen ni johan taas mennään. Mut sit kun ethernet piuhan heittää xoneen nii taas tee mitään.

    Oon kaikki kokeillu luuttaa dnsät ip ym ym. Silti ei mitää yhteyttä.
     
    Viimeksi moderaattorin editoima: 25/1/16
  18. SoneraPartio

    SoneraPartio Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    27/11/12
    Viestit:
    1099
    Tykkäykset:
    201
    Puhelinmalli:
    Kaikki mahdolliset :)
    Moi @jontter88! Hyviä apuja sä oot ehtiny täällä jo saadakin. Melkeinpä se niin taitaa olla että jos 15 sek. resetti ei auta ja pistokkeesta yhteys toimii niin vika jää silloin reitittimeen. Olisko sulla mahdollista lainata vaikka reititintä niin pääsisit testaamaan? //Merja@SoneraPartio
     
    jontter88 tykkää tästä.
  19. Master of the Universe

    Master of the Universe Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    11/10/08
    Viestit:
    4964
    Tykkäykset:
    1208
    Puhelinmalli:
    SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
    On sulla ja neuvot :D Sullako reitittimestä hyppää johdot irti porteista tai katkeilee, kun resetoi? :confused:

    @jontter88 painaa sitä resettiä vaan, vielä kerran riittävän pitkään, ja odottelee myös riittävän pitkään sitä yhteyttä. Jos se sitten ei toimi, niin särkihän se sitten meni (voi se olla mahdollista, tosin harvinaista)
    -- Ellei sitten vika ole tietokoneesi asetuksissa?
     
    Viimeksi muokattu: 25/1/16
  20. jartsuli Tunnettu jäsen

    Liittynyt:
    15/6/11
    Viestit:
    1707
    Tykkäykset:
    355
    Ei voi mitään jos et ymmärtänyt asian ydintä (wikipedia auttaa). Ongelmahan tuossa oli ip:n saaminen dhcp:ltä jonka oletin olevan resetoinnin jälkeen päällä kuin myös natin. Olisi aika harvinaista että purkki olisi resetin jälkeen siltaavana ja dhcp pois päältä, josta päätellen voi tosiaan purkki olla rikki mikä ei kylläkään ole mitenkään harvinaista.

    @jontter88 mikä tilanne nyt?
     
    jontter88 tykkää tästä.
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju