Mobiili.fi Zuckerberg varmisti: negatiivinen peukku tulee viimein Facebookiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Kommentoimisen lisäksi tykkääminen on eräs Facebook-käytön selkärangoista. Kyseessä on helppo tapa osoittaa nähneensä jokin julkaisu tai tarjota kohteliaisuus minimivaivalla. Toistaiseksi peukun on voinut osoittaa vain ylöspäin, mutta tilanne tulee muuttumaan pian.

  Facebook-käyttäjät ovat jo vuosia kaivanneet dislike-painiketta, jolla nykyisen tykkäämisen sijaan voisikin osoittaa, että ei tykkää jostain. Palvelun perustajiin kuuluva Mark Zuckerberg myönsi tiistaina haastattelussa, että hän on saanut satoja kyselyjä asian tiimoilta.

  Vuosien kiertely päättyi kuitenkin eilen: ”Tänään on erityinen päivä, sillä voin sanoa meidän työstävän sitä”, Zuckerberg totesi viitaten kaivattuun negatiiviseen peukkuun. Facebook testaa ominaisuutta parhaillaan ja testijulkaisee sen lähiaikoina.

  Samalla Zuckerberg tarkensi, että ominaisuuden ei ole tarkoitus tehdä Facebookista paikkaa, jossa ihmiset äänestävät julkaisuja hyviksi tai huonoiksi. ”Kukaan ei halua julkaista jotain itselle tärkeää ja saada ’negatiivisia ääniä’ vastaukseksi”, hän selitti. Tästä syystä uuden ominaisuuden tarkoitus on osoittaa empatiaa. Kyseessä olisi siis ratkaisu monelle tuttuun ongelmaan: voiko murheellisesta julkaisusta tykätä ilman, että vaikuttaa olevan iloinen väärästä asiasta?

  CNBC:n mukaan Zuckerberg ei selittänyt tarkemmin, miten kyseinen tavoite saavutetaan. Asian monimutkaisuus selittää kuitenkin osittain sen, miten kauan ominaisuuden kehittäminen on vienyt. Nyt maaliviiva on kuitenkin näkyvissä ja uudistuksen testauksen pitäisi alkaa pian.

  [​IMG]
  Voiko peukuttamisella osoittaa empatiaa ilman, että samalla menetelmällä voi lytätä positiivisia julkaisuja?

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju