ZTE esitteli toisen sukupolven versiotaan älypuhelimen näytönalaisesta etukamerasta ja maailman ensimmäistä näytönalaista 3D-kasvojentunnistusta

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
14435
Reaktiopisteet
91
ZTE on esitellyt omalta osaltaan toisen sukupolven versiota näytönalaisesta etukamerasta Mobile World Congress Shanghai -messuilla.
ZTE on esitellyt omalta osaltaan toisen sukupolven versiota näytönalaisesta etukamerasta Mobile World Congress Shanghai -messuilla.


ZTE toi markkinoille viime vuonna maailman ensimmäisen näytönalaisella etukameralla varustetun älypuhelimen, Axon 20 5G:n.

Nyt ZTE on esitellyt Mobile World Congress Shanghai -messujen yhteydessä seuraavan sukupolven versiota näytönalaisesta etukamerastaan, jota odotetaan käyttöön pian kevään 2021 aikana ZTE:n seuraavassa huippupuhelimessa Axon 30 Prossa.

Näytön alle sijoitetun etukameran avulla älypuhelimessa voidaan saavuttaa laaja näyttöpinta-ala ilman lovea tai reikää näytössä sekä ilman liikkuvia, esiin nousevia tai liukuvia rakenteita.

ZTE:n ensimmäiseen näytönalaiseen etukameraan liittyi vielä kuitenkin merkittäviä heikkouksia niin kameran kuin myös näytön kuvanlaatuun liittyen, ja näistä haasteita uuden sukupolven ratkaisussa on pyritty ratkaisemaan.

Axon 20 5G:n näytönalaisen etukameran kohdalta näyttö oli tavanomaista epätarkempi, mutta nyt ZTE kertoo uuden sukupolven versiossa näytön tarkkuutta tältä osin nostetun 200 pikselistä tuumaa kohti 400 pikseliin tuumaa kohti.

Tämän ja muiden parannusten pitäisi tehdä näytönalaisen etukameran kohdasta näytössä enemmän yhtenäinen muuten näytön kanssa.

Näytönalaisen etukameran kuvanlaadun kehittymisen osalta ZTE ei tostaiseksi ole kertonut tarkemmin edistysaskeleista, joten kuvanlaadun kohentuminen jää myöhemmin nähtäväksi.

Lisäksi ZTE esitteli Mobile World Congress Shanghain yhteydessä nyt myös maailman ensimmäistä näytönalaista 3D-kasvojentunnistusta.

Käytännössä näytön alle ja sen läpi toimivaksi on saatu toteutettu strukturoidun valon ratkaisu, joka infrapunakameran avulla osaa tunnistaa käyttäjän kasvot kolmiulotteisesti.

Käytännössä jatkossa on tulossa siis mahdolliseksi toteuttaa näytönalaisen etukameran lisäksi myös esimerkiksi Applen iPhoneista tutuksi tullutta edistynyttä 3D-kasvojentunnistusta vastaava teknologiaratkaisu näytönalaisesti.

ZTE esitteli myös 3D-kasvojentunnistuksen toteuttamista näytön läpi toimivasti.
ZTE esitteli myös 3D-kasvojentunnistuksen toteuttamista näytön läpi toimivasti.

Näytä uutinen Mobiili.fi:ssä
 
Top Bottom