ZTE Blade C

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja jviirret, 8/10/13.

 1. jviirret Vieras

  0   0   0

  Nokia Asha hairahduksen jälkeen alkoi kiivas edullisen android puhelimen metsästys josta löytyisi myös kaikki Suomen 3G tajuudet, riittävästi muistia ja nopeutta omaan käyttööni.

  Toistaiseksi MTK6577 piirisarja on tarjonnut kahta jälkimmäistä, mutta nuo taajuudet ovat perinteisesti olleet Kiinapuhelimissa ongelma. Ei enään, mm. Lenovon ja ZTE:n valikoimissa on paljon puhelimia joista myös em. taajuudet löytyy.

  Tällä kertaa valinta osui ZTE Blade C:n: http://www.mobiiliblogi.com/2013/01/31/zte-blade-c-edullinen-jelly-bean-puhelin/

  Jostakin syystä tätä ei suomessa ole jälleenmyyjät ottaneet valikoimiin. 80euron hintaisena kestää hyvin vertailun ominaisuuksien puolesta saman hintaisiin Suomessa myytäviin älypuhelimiin: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5277&idPhone2=4117

  Suomessa myytävä Blade 3, 120euron hintaan, on muuten aika identinen ominaisuuksiltaan mutta vain yksi ytiminen: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5277&idPhone2=4983

  Oma puhelimeni on saapunut juuri postiin ja tähän ketjuun alkaa käyttökokemuksia tulla kun saan sen illalla käsiini.
   
 2. JanneP

  JanneP

  Palaute - 100%
  12   0   0

  Liittynyt:
  10/7/12
  Viestit:
  391
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  1+3T128
  Onhan se varmaan muuten käypä peli mutta tuo 512MB RAM muisti on auttamatta liian vähän. Kyllä tuonkin hintaluokan laitteessa sitä pitäisi täyden gigan verran olla.
   
 3. jviirret Vieras

  0   0   0

  Eiköhän tähänkin hintaluokkaan sellaisia saada, vai joko olisi esimerkkejä heitellä? Mulle, joka en ole mikään älyominaisuuksien suurkuluttaja, tuo 512Mb on ollut riittävä. Ainakin noissa aiemmissa joissa se jää lähes kokonaan käyttäjälle vapaaksi.
   
 4. JanneP

  JanneP

  Palaute - 100%
  12   0   0

  Liittynyt:
  10/7/12
  Viestit:
  391
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  1+3T128
  Nojuu eipä siinä. Itselläni ei tämän i9300:n yksi giga riitä, ja sitä myötä ihmettelen että miten se 512MB voi riittää. Kuitenkin jos sanotaan että ei älyominaisuuksia niin paljon käytä niin eikös sillon riittäisi joku toinen käyttöjärjestelmä, esim WP?
   
 5. jviirret Vieras

  0   0   0

  Mitäs vaihtoehtoja WP-puolella on tässä hintaluokassa ;)
  Et ole ainoa joka tuskailee Samsungissa 1Gb RAM:n kans. Ilmeisen raskaskaaksi ja muistisyöpöksi Samsung androidinsa muokkaa. Oletko kokeillut muita ROM:ja?
   
 6. JanneP

  JanneP

  Palaute - 100%
  12   0   0

  Liittynyt:
  10/7/12
  Viestit:
  391
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  1+3T128
  On ollut ekasta omistuspäivästä lähtien Cyanogenmod käytössä ja toki muitakin kokeiltuna... En nyt sentään Samsungin softaa käytä, hullu en ole.

  Lumia 520 on uutena 130€ ja käytettynä varmasti menee samoihin tuon Blade C:n kanssa. Tuskin sen hinta kuitenkaan koko aikaa noin "korkeena" pysyy. Varmasti tulee kohta jotain tarjouksia tuosta.
   
 7. jviirret Vieras

  0   0   0

  No sama 512Mb siinä on RAM:a, vielä pienempi akku ja nyt käytössä olevien ohjelmien ostaminen pompsauttaa hintaa melkoisesti eikä kaikkia edes saa. Enkä ole yhtään tuollaista nähnyt 80eurolla postikuluineen myynnissä. Ehkä se jollekkin on vaihtoehto, minulle ei.
   
 8. jviirret Vieras

  0   0   0

  Sitte ensi kokemuksiin. 900Mhz 3G ei toimi. Enginer modessa on täppä oikeassa paikassa, mutta 2100Mhz alueen ulkopuolella data liikkuu vain 2G:llä :( Siinäpä ne pettymykset...
  Puhelimen GPS taas on aivan sairaan nopea ja herkkä. Ensimmäinen päälle laitto talossa jossa on peltikatto ja puhelin lukittuu satelliitteihin alle 20sekunnissa. Yleensä puhelimet eivät ole sisällä lukittuneet ollenkaan, hyvä että edes yhden satelliitin ovat löytäneet.
  Muutempa tämä ei ole yllätyksiä vielä tarjonnut. Odotetun muovinen, näyttö kuitenkin lasia.
  Löytyy Suomen kieli, joskaan kaikkia valikoita ei ole suomennettu.
  Toimii jouhevasti ja reagoi kosketuksiin yms. herkästi.
   
 9. jviirret Vieras

  0   0   0

  Tainneet Minidealissa vaihtaa tuohon ROM:n kun "suurennuslasi-nappi" ei toimi oikein ja puhelin on rootattu. Liekö siinä samalla lakannut tuo 900Mhz 3G toimimasta?
  Akkumittari "loikkii", eli voi näyttää pitkään samoja prosenteja ja sitten kerralla hujahtaa 10-15%. Kertaakaan en ole vielä akkua tyhjäksi käyttänyt, eli saattaa olla vain "kalibroinnin" puutetta.
   
 10. jviirret Vieras

  0   0   0

  Akku kestää hyvin. Testikäyttäjä pelasi minecraftia neljä tuntia ja taustalla oli tietenki kaikki synkronoinnit päällä. Tuona aikana akun kapasiteetti laski 70-80% tasolta 15% hälyytysrajalle. Se jälkeen ropeloin itsekkin vielä tunteroisen...
   
 11. jviirret Vieras

  0   0   0

  Liitteenä muutama räpsy. Ihan tavallinen salamaton kännykkä kamera. Vaatii suhteellisen hyvän valaistuksen jos sisällä meinaa kuvata.
  Äänistä sen verran että hälyytys ja soittoäänet ovat pienemmät kuin esim. HTC Wlidfire S:ssä ja kuulokeääni "tunkkaisempi". Molempien kans voi elää ja menee ihan hyvin "normaalia"-kategoriaan tässä hintaluokassa.
   

  Liitetyt tiedostot:

 12. jviirret Vieras

  0   0   0

  Nyt muutaman päivän ollut puhelin käytössä ja tämmönen lista on alkuperäisten ohjelmien lisäksi asennettuja/päivitettyjä ohjelmia:
  Ampparit, Endomondo, Facebook, Fonecta caller, Locus geocache lisäosalla, Gmail(ei ollut esiasennettuna), Google maps ja play niiden vaatimine lisäosineen, Minecraft, Rootapp, Smooth calendar, FMI sää, Tapatalk, Top Eleven, Whatsapp, Yle areena, Youtube.
  Ohjelmamuistia on puolet, eli 250Mt vapaana ja vapaan RAM:n määrä pyörii 50-100Mt välillä. Mitään muistin loppumisesta olevia merkkejä ei ole, ei ilmoituksia tai tökkimistä. Eli edelleen 512Mt RAM tuntuu omaan käyttööni riittävältä.

  Akun prosenttimittari ei ole "lineaarinen", aluksi harppoo ja loppua kohti tahti hidastuu. Akun kesto on sellainen että mulla riittää varmasti päiväksi. Yhtäjaksoista räpeltämistä näyttää kestävän 4-5tuntia.

  Puhelimessa on kaksivärinen ilmoitusledi, mutta on niin himmeä ettei näy kuin hämärässä/pimeässä. Eipähän vie turhaan virtaa...
   
 13. jviirret Vieras

  0   0   0

  Vielä muistiasiaa... Nyt ollut Note 1 vuorokauden käytössä ja tässä on nyt samat ohjelmat kuin Bladessa. Ram muistia käytössä 700Mt kahta puolen ja vapaana noin 160Mt. Pikkusen paljon tehokkaampaa on ZTE:n muistinkäyttö kuin Samsungin.
   
 14. jviirret Vieras

  0   0   0

  Tuli tarve nollata puhelin ja hups, eipä käynnisty enää. Otin needrom:sta jonku monikielisen tilalle ja flashasin sen puhelimeen. Nyt taas toimii, mutta jos teen puhelimesta tehdas asetuksien palautuksen niin eipä käynnisty. Jää junnaamaan ZTE-logon ja Android robotin väliin eestaas. Uudelleen flashaamalla taas pelaa.
   

Jaa tämä viestiketju