ZTE aikoo vähentää 3 000 työpaikkaa – kiinalaisvalmistajalla edessä mahdollisesti pelottava...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
Kiinalainen ZTE aikoo vähentää yhteensä 3 000 työpaikkaa. ZTE toimii sekä verkkolaite- että puhelinmarkkinoilla, kuten myös toinen kiinalainen, Huawei, joka on menestynyt huomattavasti paremmin. Vähennyksistä raportoi uutistoimisto Reuters.

ZTE ei ole virallisesti kommentoinut tietoja.

ZTE ei kuulu aivan suurimpien valmistajien joukkoon maailmanlaajuisesti niin verkko- kuin puhelinpuolellakaan. ZTE:llä on kuitenkin nyt noin 60 000 työntekijää, joten se olisi leikkaamassa noin 5 prosenttia työvoimastaan. Leikkaukset iskevät enemmän puhelinliiketoimintaan, joka aikoo vähentää Reutersin mukaan 600 työntekijää eli kymmenyksen henkilöstöstään. Kiinassa puhelinpuolelta saa lähteä joka viides tai useampi. ZTE on menettänyt markkinaosuuksia kotimaassaan.

ZTE:n vähennysten pitäisi alkaa kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Yhden maan paikallinen johtaja kertoi hänelle annetun määräys 10 prosentin henkilöstövähennyksestä tammikuun loppuun mennessä. ”Minulle annettiin myös nimiä, joiden on pakko lähteä, koska he ovat yrittäneet hakea töitä Huaweilla ja voidaan näin katsoa ’epäluotettaviksi tekijöiksi'”, kommentoi päällikkö muusta kuin puhelinyksiköstä.

Toisin kuin Huawei, on ZTE menestynyt Yhdysvalloissa nousten siellä 3-4 suurimman joukkoon älypuhelinmyynnissä erityisesti edullisilla älypuhelimillaan ja yli 10 prosentin markkinaosuudella.

Yhdysvalloissa ZTE:tä uhkaa mahdolliset sanktiot, koska sen on nähty rikkovan Iranin kauppasaartoa. Jo maaliskuussa asetetut sanktiot ovat nyt tulossa lykkäyksien jälkeen voimaan mahdollisesti 27. helmikuuta ja kieltäisivät yhdysvaltalaisyhtiöitä viemästä tuotteita ZTE:lle. Reutersin mukaan ZTE hankkii kolmanneksen komponenteistaan jenkkiyhtiöiltä, kuten Qualcomm, Microsoft ja Intel.

ZTE on uhkaavan tilanteen vuoksi jo nyt kriisissä, joka ilmeisesti on vaikuttanut sen maailmanlaajuisten älypuhelintoimitusten 36,5 prosentin laskuun jo vuonna 2016. Epävarmuus on vähentänyt tilauksia ZTE:ltä jo ennen varsinaisia vaikutuksia yhtiön toimitusketjuun.

ZTE:n puheenjohtaja Zhao Xianming on vannonut parantavansa sisäistä tarkastusta ja kertonut yhtiön virtaviivaistavan johdon raportointiaan todettuaan yhtiön olevan sen 31-vuotisen historian pahimmassa kriisissä. Liiketoiminnat, jotka eivät sovi strategiaan tai ovat menestyneet heikosti suljetaan, lopetetaan, yhdistetään tai uudistetaan puheenjohtajan puheiden mukaan.

Nyt alkuvuonna CES-messuilla ZTE on julkistanut kolme uutta älypuhelinta – Blade V8:n ja Blade V8 Pron sekä yhteisöltä kerättyjen ideoiden perusteella kehitettävän Hawkeye-erikoispuhelimen.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom