1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

z600 ja gprs-yhteys - ongelma

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja nalle, 5/7/04.

  1. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    Eli läppärillä on yritys ottaa nettiyhteys Mitsumin bt-dongle ja SE z600 yhdistelmällä. Samassa setissä Nokian 6310I on aikaisemmin toiminut kuin se kuuluisa junan vessa.

    Nytkin homma "näyttäisi" toimivan. Bt-yhteys muodostuu helposti z600:n ja donglen välille, z600 ottaa yhteyden, tietokoneen mukaan käyttäjätunnus ja salasana rekisteröidään verkossa normaalisti ja yhteys muodostetaan. Tähän asti siis kaikki kuin ennenkin.

    Mutta mutta, tavaraa ei verkkoon kirjautumisen jälkeen liiiku kumpaankaan suuntaan. Osaisiko joku kertoa miksi?


    E: ja siis 6310I toimii edelleen ihan normaalisti tuossa...
     
  2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Ilmeisesti väärä APN.
     
  3. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    Tässä olen kuvitellut, että ongelma piilisi... Mutta miten tuohon pääsee vaikuttamaan? Yhdistä->Datayhteys->Datapalvelut on määritelty datayhteydet (eli käytännössä ne apn:t on siellä). Eli sieltä löytyy mms, wap, ja internet yhteysprofiilit. En vain ole vielä keksinyt miten pääsen vaikuttamaan siihen, että tässä tapauksessa se ottaisi nimenomaan sen internetprofiilin käyttöön...
     
  4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Jos APNää et määrittele PCllä, niin se valinta menee sen ID mukaan mikä tuolla datayhteyksissä on sillä internet yhteydellä.
    Eli "soittosarjan" numeron *99***x# x on se ID
     
  5. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    Jahas, taisi löytyä ratkaisu... Mulla on soittosarjana vaan pelkästään *99***#, eli voisi kuvitella, että tuolla se nappaa listalta ensimmäisen. Kokeilemma illalla.
     
  6. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    Eipä sitten tuosta ainakaan ollut kiinni. Siellähän oli mulla aikaisemmin *99***1# dna:n ohjeiden mukaisesti. Vaihdoin siihen oikean ID:n, mutta ei siltikään lähtenyt toimimaan...
     
  7. veppis

    veppis Supermoderaattori

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    9357
    Tykkäykset:
    194
    Kokeile laittaa modeemin alustuskomento tietokoneelle käyttöjärjestelmään modeemin ominaisuuksiin. AT-komennon saat omalta operaattoriltasi.

    Esimerkiksi Windowsissa ohjauspaneelin modeemiasetuksiin ja sieltä modeemilistasta BT-modeemi, seuraavaksi ominaisuudet, lisäasetukset, alustuksen lisäkomennot ja siihen tekstilaatikkoon komento.
     
  8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Kolmonen?
    Voisiko olla mahdollista että sinulla on jokin modeemialustus jossa määritelty jokin muua APN?
    Onko varma että tuo internet yhteys tuolla luurissa on toimiva?
    Voisko olla että olet esim määritellyt käsin PChen DNS asetuksia?, toimiiko PING, saako PC IP:t?

    Jos määritä PCn modeemi alustuksessa APN, jollekkin ID numerolle, saattaa se kirjoittaa lurin asetusten päälle.
     
  9. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    samalla puhelimen datayhteysasetuksella toimii sähköposti puhelimessa oikein loistavasti. Luulenpa että vika saattaa olla siellä at-komennossa (kts. veppiksen viesti), siellähän kait AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET" tuo ykkönen on taas se CID, joka nyt siellä sitten olisi väärin.

    E: noksujen kanssa kun ei ole tarvinnut näitä id-numeroita, niin on uutta meikäläiselle...
     
  10. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    Ei sitten toiminut vieläkään...
    Itse asiassa 4
    Ei pitäisi olla. En ainakaan keksi missä tuollainen vielä voisi olla.
    Eli tosiaan sähköposti toimii puhelimessa hyvin
    En muita kuin ne "pakolliset", eli ensisijainen osoite oli joku 217.78.192.78 jne.
    Pingillä ilmoittaa, että "ip osoitteiden määritys puuttuu". Ipconfigilla kun hakee osoitteita löytyy neljä kohdetta (eli siis 4 yhteyttä tjms) joista kahdessa oli osoitteet ja kahdessa pelkät nollaosoitteet. Noista en saanut selvää mikä on mikä kun eivät mahtuneet samalle screenille ja loppui tietotaito...
     
  11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Nuokin saa automaattisesti, eli ei tarvitse käsin määrittää.

    Eli ilmeisesti ei ole syntynyt mitään yhteyttä.
    Niillä on nimet, joista voi vähän päätellä mikä olisi oikea.
    ipconfig /all niin saat tarkemmat tiedot.

    En nyt heti keksi mitä voisi olla ongelmana, jos kuitenkin luuri sen GPRS ytheyden muodostaa ja PC antaa ymmärtää että kaikki suht ok, eli korkeintaan väärä APN.

    Toki voi sitä viritellä SE:n omia modeemiajureita
     
  12. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    No nyt koitetaan selvitellä tilannetta SE:n teknisen tuen kanssa. Otti muuten SE ainakin alkuun isot pisteet kotiin: vastaus kyselyyn tuli noin tunnin kuluttua siitä kun jätin palautetta SE:n www-sivujen kautta. Tuota voisi kutsua kohtuulliseksi vastausajaksi sähköpostilla.
     
  13. nalle Aktiivinen jäsen

    Liittynyt:
    29/7/03
    Viestit:
    1404
    Tykkäykset:
    0
    SE:n tuki oli tosiaan nopea. Vastaus tuli aina samana päivänä. Valitettavasti ongelmaan ei vieläkään ole tullut ratkaisua, kaikkea mahdollista ja mahdotonta on kokeiltu.

    Nyt sitten koetellaan vuorostaan dna:n teknistä tukea...
     
  14. tm

    Liittynyt:
    26/6/02
    Viestit:
    48
    Tykkäykset:
    0
    Ajattelinpa herätellä henkiin tätä vanhaa ketjua, sillä painiskelin itse saman ongelman kanssa. Kohdallani oli tilanne sellainen, että kämmenmikro Pocket PC käyttiksellä ei suostunut lataamaan netistä mitään, vaikka dial-up yhteys muodostuikin.

    Ratkaisuun kohdallani johdatti tässä ketjussa käyty keskustelu. Muistin nimittäin täällä mainitun johdosta jostain lukeneeni aikoinaan, että SE (Ericsson) oli hyvin kranttu datayhteyksien CID:stä.

    Itselläni puhelimessa APN=internet oli CID=2. PocketPC luo dial-up yhteyden z600:n kautta käyttäen soittinumerona *99# (mikään muu määrittely ei kelvannut, so, ***x# jne.) Miten siis määritellä mikrossa CID, kun AT-komentokaan ei tuonut toivottua tulosta.

    Vastaus oli yksinkertainen: Huomasin, että mikro luo yhteyden automaattisesti ensimmäisen CID:n kautta. Muutin puhelimen datayhteyksien järjestystä siten, että internet-yhteydelle annoin CID=1 ja homma alkoi pelittää välittömästi. Korostettakoon, että Nokialaisen BT-luurin kanssa dial-up on alusta asti toiminut hyvin, vailla ongelmia. SE:n etuna on se, että nyt toimii myös serial-port -yhteys, kun nokialainen ei sitä yhteyttä suostu luomaan, ei sitten millään.
     

Jaa tämä viestiketju