Yritysliittymien alennukset

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja ebo, 6/11/02.

 1. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Kaverin yrityksessä (noin 20 työntekijää/liittymää) harkitaan vaihtoa Soneran liittymistä Radiolinjaan. En onnistunut vielä tarkemmin utelemaan millaisista alennuksista puhutaan, mutta kertoivat saaneensa Radiolinjalta merkittävästi paremman tarjouksen.

  Mietinkin tässä, että kilpailevatko operaattorit jo pk-yritysasiakkaista? Aiemminhan alennuksia (käytännössä minkäänlaisia) saivat vain isot yritykset ja monissa pienissä yrityksissä pidettiinkin liittymät omissa nimissä (yksityisinä) ja raahattiin laskut erikseen työpaikalle ja pistettiin kuluina. (Liekö muuten edes laillista?

  Katselin tässä huvin vuoksi omia tuoreimpia laskujani (Soneran joku Company-liittymä) ja täällä on eri kohdissa erisuuruisia aleja. Ymmärtääkseni Ale1 määräytyy liittymien määrän mukaan ja Ale2 volyymiperusteisesti (=laskun loppusumman mukaan).

  Tässä pari esimerkkiä:

  Puhelut muihin liityymiin arkisin "muina aikoina"

  kpl / Min:s / Veroton / Ale1% / Ale2% / Alennus / Verollinen
  47 / 86:34 / 12,13 / 18,00% / 14,00% / 3,57 / 10,44 €

  GPRS-datasiirtomaksut:

  Siirtomäärä / Veroton / Ale1 / Ale2 / Alennus / Verollinen
  5,404 MB / 10,51 / 18,00% / 14,00% / 3,10 / 9,04 €

  Näin suuria (?) aleprosentteja ei siis varmaan kerry Soneran asiakkaista pienille yrityksille ja alhaisilla laskun loppusummilla. Enkä aivan hahmota miten nuo 14% ja 18% on tuossa edes käytännössä siirrretty euroiksi.

  Kun täällä on operaattoreidenkin edustajia, niin voisitte vähän mainostaa millaisia alennuksia pienille yrityksille tarjotaan eri operaattoreilla. Tuskin pk-yrityksille näitä täysin yksilöllisesti enää räätälöidään eli jotain yleiishinnastoja varmasti löytyy.

  Tai jos olette valinneet omiin yrityksiinne liittymiä, sitäkin voisi kommentoida. Eiväthän matkapuhelinkulut ja -alennukset kiinnosta vain kuluttajia.

  t. tero
   
 2. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En ole operaattorin edustaja, mutta joskus joillekkin laskeskellu heidän saamiaan tarjouksiian ja pohdittu mikä kannattaa. Josku jo vaihdon tehneillä puhelinkulut on pienentynyt ja joskus kasvaneet ja joskus jäänyt vain vaihtamisen ilo ja koruptilahjat. Ja tarkkana kannattaa olla että saa kaikki tarvittavat palvelut. ja että liittymät toimii niissä paikoissa missä niitä käytetään. Puhelin kulujen muutoksen laskeminen on aika työlästä kun operaattoreilla on niin kovasti erillaisia hinnoittelu tapoja ja aikoja, ja verkon sisäisten puhelujen osuuden arviointi myös vaikeaa.
  Soneralla (määräävä markkina asema) on periaatteessa kiinteät hinnat ja alennukset, tosin niitä voi olla vaikea löytää.
  Muilta voi tulla spesiaalitarjouksia.
  Ja ennenvaihtoa oli operaattorina mikä tahansa kannataa selvittää nykyisen operaattorin hinnoittelu mallit / alennukset. ei ne niitä alennus sopimuksia aina vanhalle asiakkaalle tule tyrkyttämään.
  Yleensä pohdinnat jälkeen puhelukulut on pienentynyt huomattavasti ja palvelu taso parantunut, ja aina ei ole operaattori edes vaihtunut.
   
 3. per

  per Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  503
  Tykkäykset:
  8
  En edusta operattoria enkä yrittäjää vaan tavallista puhelinedustanauttijaa mutta kyllä on vastaus kysymykseesi pk-yrityksistä kilpailemisesta. dna:n myötä kaksi isoa ovat myös alkaneet kiinnostumaan pk-yrityksistä.

  *salaista tietoa* sopimusaika 5 v. ( 5%) + volyymi% + liittymien lukumäärä = ____%

  sekä epävirrallisesti - 10-30% kuukausimaksuista sopimusaijasta riippuen. *salaista tietoa*

  näin toinen suurista
   
 4. p

  puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3704
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia 7+
  En ole operaattorin edustaja, mutta vastaan silti :)

  PK-yritykset ovat suurelta osin olleet Soneran asiakkaita, ilmeisesti vain siksi etteivät asiakkaat ole viitsineet kilpailuttaa operaattoreita. Ehkä dna:n mukaantulo on vähän avannut silmiä silläkin puolella, suuryritykset ovat olleet aina tarkempia menoistaan.

  RL:n sivuilta löytyy yrityshinnasto, jonka mukaan alennusta saadaan liittymämäärän, laskutuksen ja sopimuksen keston mukaan, suurin alennusprosentti näytti olevan 20%. Gprs-siirrosta saa max. 8% alennusta jos tavaraa liikkuu riittävästi.
  Lisäksi on mahdollista saada muita alennuksia ja etuja kuten per jo kertoikin, mutta ne ovat sopimuskohtaisia.

  Vähän offtopic:
  Pääsin joku aika siten seuraamaan erään suuryrityksen liittymänvaihtoa Soerasta Radiolinjaan, ja sinä näki hyvin kuinka speciaalia palvelua yritykset saavat. Kuuluvuus isoissa toimipisteissä kartoitettiin jo kuukausia ennen kortin vaihtoja, ja kuuluvuutta & kapasiteettia parannettiin, käytännössä tehtiin aukoton kuuluvuus myös kaikissa maanalaisissa tiloissa, hisseissä jne. Kortinvaihdot tehtiin osastoittain kutsumalla vaihtajat yrityksen neukkareihin ja kertomalla RL:n palveluista ja eroista kilpailijaan nähden(vastaajakomennot jne). Vanhoilta korteilta kopioitiin tiedot uusiin vaihdon yhteydessä, ja yritys sai vielä vähäksi aikaa oman palvelunumeron mahdolisia ongelmatilanteita varten.
   
 5. T

  Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  Juuri suomen suurimpiin kuuluva firma jossa isäni on töissä vaihtoi loputkin liittymänsä Radiolinjaan, koska Radiolinja on heille minimissään 30% edullisempi, sekä koska Radiolinjalla on toimiva ja edullinen laitteiden liisauspalvelu, jota ei vastaavalla hyödyllä löydy muilta.
   
 6. P

  Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
  Mitä salaista tämä muka on? Kun erään tutun firmalle haettiin liittymiä tuo oli ihan siinä esitteessa jonka myyjä ojensi siitä hyllystä. Aika huolimattomasti näköjään käsittelevät salaista tietoa :>
   
 7. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tietääkseni Liisauspalvelua on aika monellakin firmalla, monenlaisilla ehdoilla. Tärkeää on tietenkin että homma on toimivaa.
   
 8. T

  Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  - Soneralla tuota ei ollut tarjota, missään muodossa. Muita kyseiseen firmaan ei edes ole harkittu.
   
 9. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tietääkseni konsernista yhtiöstä löytyy monekin laisia ratakisuja tuohon. Perus Liisauksesta huolto liisaukseen. Niinkuin Elisalta ja Joillain Telian asiakkailla on, varmaan Homman saa hoituun DNA asiakkeillekkin, ainakin jossain päin suomea.
  Suoraan itse verkko operaattori yhtiö ei tiettävästi hoida Rahoitus ratkaisuja.
   
 10. #

  #17

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Todettaan nyt tähän tällainen pieni fakta... Sonera on kansainvälinen pörssiyhtiö. Se on pidettävä yksi ja sama hinnasto. Radiolinja ja DNA eivät ole, he pystyvät räätälöimään jokaiselle yritykselle omat hintansa. Tämä on todella hyvä kilpailuetu näille kahdelle, mutta jostain syystä ne kaksi tussaavat paljon asiakkaita Soneralle...

  Esimerkiksi Lappeenrannassa UPM-kymmene vaihtoi DNA:sta takaisin Soneraan... tai ainakin minun tuttuni näin kertoi...
   
 11. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei sillä pörssillä ole tämän kanssa mitään tekemistä, vaan määräävällä markkina-asemalla.
  Eiköhän nuo ole Konsernitasolla yleensä yhtenäistetty, tuntuu aika oudolto että jokin yksikkö olis lähtenyt hörhöileen, ehkä kyseessä on vain siirtyminen takaisin. en tiedä.
   
 12. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Konsernitasolla yhtenäistäminen voi olla aika vaikeaa, sillä konsernllahan tarkoitetaan yleensä useista osakeyhtiöistä muodostuvaa osakeyhtiötä. Oman työnantajani kuuluu emokonsernin tasolla yli 18 000 työntekijää ainakin viidessa eri maassa. Tytäryrityksiä eri tasoilla taitaa olla 15-20.

  Yhden tytäryrityksen tasolla yhtenäistäminen voi onnistua helpommin. Löysin Fonecta Finderilla yrityksen nimellä 380 matkapuhelinliittymää (yhteensä noin 1000 työntekijää), joista 11 on Radiolinjan ja loput Soneran liittymiä.

  Ja näissähän ei ole mitään salaista, julkisia tietoja kaikki.

  t. tero

  Edit: typoja
   
 13. k

  kuda

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/02
  Viestit:
  151
  Tykkäykset:
  0
  Entinen firma vaihtoi Sonerasta Radiolinjaan. Puhelimia ei ollut kuin tusinan verran ja RL pystytti tontille pienen mastonpätkän, koska kuuluvuus oli sisätiloissa surkea.

  Tosin taisi käydä Radiolinjalle pieni kämmi, sillä kuuluvuus ongelmat tulivat oikeastaan ilmi vasta sopimuksen teon jälkeen.
   
 14. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta on monen laisia firmoja. Joissain on paljon tytäryhtiöitä (100% omistettuja) jossain tulosyksikköjä. Joissain itsenäisyyttä on enemmän tai vähemmän.
  Yleisellä palvelu/hankinta tasolla.
  Mainitussa paperiteollisuuden yhtiössä on aika konsernitasoiset toiminta ohjeet. Samoin kuin siin toisessa isossa paperifirmassa. niinkuin monessa muussakin konsernissa. Ja aina ei edes järkevät eriävät toiminta mallit ole suosiossa.
  On - niinkuin mainitsit - yhtiöitä joiden tyttäret saavat touhuta miten vaan jopa yksikkö tasolla.
   
 15. #

  #17

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Itseasiassa aika monessa yhtiössä käytetään eri operaattoreita eri osastoilla. Hyvä esimerkki on Nokia. Heillä on liittymiä melkeimpä joka puljusta.

  Muistaakseni tämä UPM juttu oli jotenkin, että lappeenrannassa oli DNA:n cityverkko ja sen lopettaminen aiheutti, että lappeenrannan liittymät vaihdettiin Soneraan.
   
 16. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ko yhtiössä on varsin ymmärettävää että on kaikkien operaattoreiden liittymiä. Mutta puhekäyttöön suomessa vain Radiolinjan liittymiä, paitsi erityis tapuksissa.
   
 17. p

  puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3704
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia 7+
  UPM:llä taitaa olla kaikki gsm:t Soneran liittymällä, samoin yhtiöllä on Soneran yritysnumero.
  Nordealla ja Pohjolalla oli ainakin ennen sekaisin RL:aa ja Soneraa.
   
 18. m

  muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Puhekäyttöön todellakin on vain Radiolinjaa, mutta Soneraa löytyy myös, koska esimerkiksi MMS-viestit toimivat paljon ennen Radiolinjaa Soneralla, joten Soneran liittymillä niitä piti testailla silloin.
   
 19. murto

  murto Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2394
  Tykkäykset:
  0
  Radiolinjahan antaa yrittäjille/yritysliittymille 500 mk vuodessa puheaikaa. Täytyy olla Suomen Yrittäjien ja/tai paikallisen yrittäjäyhdistyksen jäsen, että edun saa käyttöönsä.

  Tuon takia isukki puhuu rätinällä.
   

Jaa tämä viestiketju