Yritysliittymä

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja LeCheval, 19/1/10.

 1. LeCheval

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Hei!
  Olen perustanut toiminimen ja haluan löytää parhaat ratkaisut toimintani
  edistämiseen.

  Teen työni likimmiten kokonaan puhelimitse ja sähköpostitse, joten haluan
  löytää minulle sopivimman vaihtoehdon.
  Kannettavastani en voi luopua, koska suuri osa sähköposteista sisältävät
  suurempia kuvatiedostoja, joten en usko pelkän kännykän soveltuvan
  käyttötarpeisiini.

  Tällä hetkellä minulla on Elisan matkapuhelinliittymä puhepaketilla, joten
  tiedän sen tulevan erittäin kalliiksi minulle jos teen työni tällä liittymällä.
  Laajakaista minulla on Welhon kautta (4M), mutta tulen viettämään
  suurimman osan työajastani liikkuvasti, jolloin tämä ratkaisu internetin
  suhteen ei myöskään sovellu minulle.

  Osaako joku suositella hyvää liittymää, koska suoraan sanottuna olen jo kyllästynyt operaattoreiden kusetuksiin (minulla on useammasta kerrasta kokemusta että palvelunvälittäjä (tai sen työntekijät) eivät ole välittäneet minulle koituvasta harmista ja mielipahasta kun "virheitä" saa selvitellä).

  nimimerk. *väsynyt kusetukseen*
   
 2. Julkinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  201
  Tykkäykset:
  5
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muuta paketti sopivaksi, vältä määräaikaista
  Lisä palveluleiden tarve kannattaa kartottaa, multiSIM, soitonsiirrot/loma tiedotteet jne. aspa jne. Elisan lisäksi pohdi Soneraa ja DNAta, jolkimmäisellä edullisiakin paketteja. Kulutaja tuotteet sinänsä toimivat firmakäytössä, esim Soneran Telen liittymät tai Elisan Saunalahti.

  Jos soittamalla tekee töitä, eli rahaa, niin ykös kriteeri tuskin on hinta, mutta vähän katsomalla voi säästää muutaman kympin ilman että joutuu välttämättä liikoja tinkimään. Kannattaa myös suosia omaa tuttua kauppiasta.

  Nykyisen liittymän ilmeisesti pidät privaattina henkilökohtaisena numerona, jos et, niin hanki sellainen.

  Welhoa tuskin kannattaa irtisanoa, kaveriksi sitten mokkulaliittymä mokkulalla, jos läppärissäsi ei ole HSUPA 900/2100Mhz 3G palikkaa.
  Kaveriksi sitten Elisan(sis myös Saunalahti) tai DNAn mokkula liittymä.
  Kuvaamaasi käyttöön ei oikein toistaiseksi Sovi Sonera/Telen mokkula liittymä, tilanteet voivat kuitenkin muuttua.

  Ennen valintaa tietenkin tarkistat että käyttöalueellasi toimii 3G verkot kiitettävästi.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  24kk määräaikeinen (nostaa riskiä pienentoimijan kyseessä ollessa), ja jos puhuminen on ulospäinsuuntautuvaa niin tuskin on edes kovin edullinen. jne. jne.
   
 5. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Welholla on myös asiakkaillleen aika hyvä "Wekkula mobiililaajakaista" tarjous:
  2 KUUKAUTTA 0 €
  Avaus 0 €
  USB-modeemi 0 €
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä poiminta, pidin vanhasta muistista Welhon mokkula hinnoittelua vähän pihalla olevana, mutta tuolla makssa n. 15e/kk meganen toistaiseksi voimassa olevalla liittymällä ja mukana vuokra HSUPA tikku.

  Toimii DNA verkossa, jos se toimii aloittajan oloissa riittävästi ja Welhon liittymässä ei mitään piilorajoituksia, niin ihan katsomisen arvoinen juttu.

  Mokkulan palauttamisesta, harvinaisemmat korvaushinnat jos hukkuu (alla 24kk)
   
 7. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  tässä tapauksessa saattaa olla niin että tarvitaan kolme liittymää. Yksi datalle ja kaksi soittamiseen. Soitaamiseen voisi miettiä esimerkiksi Saunalahden Totaalia tai dna:n Unelmaa. Käsittääkseni yrityksille ei myydä tuota alle euron päivää, joka voisi olla yksi vaihtoehto. Dataan voisi sitten miettiä hieman tehdokkaampaa dataa tai Totaaliin ryydittämistä mobiililaajakaistaplussalla; samalla maksulla dataa puhelimeen ja tietokoneeseen. Kolmas liittymä tulisi sitten soittoihin, jotka kohdistuvat ns. yritysnumeroihin (010, 020, 029, 030, 075 sekä mahdollisesti 076). tämä siksi että ainakaan vielä puhelupakettiminuutteihin näitä puheluita ei sisällytetä ja niiden hinta on aika korkea verrattuna muihin puheluihin. Tähän voisi miettiä sitten Saunalahden Kotipuhelinta. dna:n Kotiluurista en osaa sanoa miten siinä hinnoittelu menee yritysnumeroiden suhteen. Kuitenkin Saunalahden eduksi voinee laskea sen että siinä ei ole kaukopuhelulisiä. dna:lla taas niitä peritään. dna:lla Kotiluurissa tekstiviestit ovat mahdollisia, joka taasen saattaa hankaloittaa nykyisen numeron siirtämisen tuohon liittymään. Saunalahden Kotipuhelimessa tekstiviestit eivät ole tuettujen palveluiden joukossa.
   
 8. LeCheval

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  okeeeeei...? tuo "lemon":n vastaus meni ehkä hieman... ohi :D

  mutta entäs tämä - (laitoin yöllä tarjouspyynnöt Soneraan, Dna:han ja Elisaan) Elisalta lähetettiin tarjousvastaus että 2000min/kk sis. 2M-mobiililaajakaistan ensimmäisen vuoden 20,-/kk, jonka jälkeen 59,90,-/kk (mutta pakettia voi kuulemma sitten vaihtaa myös pienemmäksi)...?
  pitäisin welhon netin voimassa, jolloin minulle tulisi kustannuksia kuukaudessa 35,90 + 20 + yksityinen puhepaketti... jotenkin kuulostaa hieman suhteettomalta, mut tiedän kuitenkin etten selviä parilla kympillä jos meinaan paljoakin puhua pälpättää :)

  mielipiteitä?
   
 9. Xaser

  Xaser Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  1020
  Paras vaihtoehto löytyy Saunalahdelta. Saunalahden Edukas ja AlleEuronPäivät, voit soitella Eurolla niin paljoin kuin päivässä kerkeät kaikkiin kotimaan normaalihintaisiin liittymiin!

  Eli maks. lasku ilman erityis puheluita on 31e puheluiden osalta ja kuukausimaksua 0,65e. Ja tuohon kylkeen sitten vaikka MobiililaajakaistaPlus niin saat datan puhelimeen ja multi-simmina myös mokkulaan, nettitikkuun tai miksi sitä nyt haluakaan nimittää.

  Ainiin tulimieleen voitahan ottaa myös Saunalahdelta Tuplalaajakaistan 2m kiinteä ja 2m mobiililaajakaista 29,90e/kk  Linkit:

  http://saunalahti.fi/gsm/alleeuronpaivat.php
  http://saunalahti.fi/internet/tuplalaajakaista.php
   
 10. LeCheval

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
   
 11. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Ainakin seuraavat joiden alku on
  0600
  0700
  010
  020
  029
  030
  075
  076
  Näiden lisäksi kaikkien lankanumeroalueiden 1066 ja 1067 alkuiset numerot, esim 091067

  Seuraavat ovat sitten teleyhtiökohtaisia
  071
  073
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo on tuote joka tekee varmaan Saunalahden houkuttelevaksi, 2M liittymä tekee noin 30e/kk lisää ja sitoo kait 24kuukaudeksi. mutta on sitten käytettävissä myös puhe puhelimella, jonka eduksi voi varmaan laskea ainakin kympin/kk.

  Mutta jonkinmoinen päätös on että ottaa Saunalahden työkäyttöön joka on puhelinpainotteinen ja sitoutuu kahdeksivuodeksi.

  Onko Telen max euron päivä palvelu lopetettu, vai piilotettu ?

  Mainitut max euron päivä palvelut on kova juttu, jos niissä ei ole mitään piilotettu miinaa taustalla. Pakettien kanssa on vähän ongelma jos ne ylittää kovasti, niin hintakin pomsahtaa, mutta jos puhumisella tekee tosissaan rahaa, niin hyvähän se vain on jos paljon minuutteja tulee.

  Lemonin mainitsema GSM "lankapuhelin" liittymä kannattaa vakavasti huomioida jos ulkomaille yritysnumeroihin jne. joutuu paljon soitteleen ja sen suhteen on kustannuspaineita (eli maksaa vaivan). Lanka numeron yritystoiminnassa on veilä jonkinmoinen lisäarvokin, ja jos ulkomailta tulee puheluja niin etua sinne suuntaankin.

  Yksityiskäyttöön voisi varmaan riittää ihan "perus" liittymä, jos kuitenkin puhelinedun itselleen ottaa, niin soittelu tapahtuu varmaan firman liittymällä. Tiettyä turvaa tuo jos se liittymä on jonkin muun operaattorin kuin firman liittymät, mutta silloin menettää ns. ilmaiset soiton siirrot yksityisnumerosta firman numeroon.

  Hommien luenteesta riippuen Sonera poissaolotiedote palvelu voisi olla hyväkin juttu (ei Telen liittymiin).
   
 13. LateX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/03
  Viestit:
  905
  Tykkäykset:
  68
  Se oli tarjouskampanja, ei palvelu. Ollut useaan otteeseen ja ainakin viikko/pari sitten kampanja oli voimassa mutta nytten ei näyttäisi olevan. Voi tulla uudelleenkin kun se on jo moneen otteeseen ollut. Ja puhelut sai eurolla päiväksi vain reilun vuoden ajaksi.
   
 14. IngenioX

  IngenioX Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/7/07
  Viestit:
  242
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Honor 7, SG K Zoom ja "pari" muuta..
  Kannattaa myös miettiä Welhon Wekkulaa tuon kiinteän laajakaistan rinnalle. Kohtuullinen hinta Welhon asiakkaille ja usein hyviä tarjouksia.

  Nyt esimerkiksi 1M liittymä 15,48€/kk (tai 384 liittymä 7,84€/kk). Lisäksi kaksi ensimmäistä kuukautta ilmaiseksi. Avaus 0€ ja tikku 0€. Tikun vuokra sisältyy kk-maksuun ja jos sopimus on voimassa 24kk, saa tikun omaksi. Ei määräaikainen, tikku toki pitää palauttaa, jos pitää sitä alle 2 vuotta.

  Itselläni oli hetken aikaa tuollainen, kun kiinteän toimitus hieman venyi. Hyvin toimi itselläni työpaikalla. Kotona tosin en tehnyt sillä mitään, koska Wekkula käyttää DNA:n verkkoa ja kotonani (Kehä I lähituntumassa) DNA:n 3G verkko on lähinnä vitsi...
   
 15. LeCheval

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  hmm... nyt tuli taas paljon ajateltavaa... ja valitettavasti on pakko myöntää ettei minulla ole murto-osaakaan teidän tuntemuksestanne, joten alkaa tulee hieman epävarma olo...

  mutta sanotaanko vielä näin - en tule soittamaan ulkomaille, mutta tulen käyttämään näitä 010 ja 020 jne -numeroita... mikä tähän olisi hyvä ratkaisu?
   
 16. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni Saunalahden Kotipuhelin.

  Tässä hieman osviittaa. Kotipuhelimesta soittaminen näihin numeroihin pääsääntöisesti maksaa noin 8,21snt/puh jä tämän lisäksi 1 - 6,5 snt/min riippuen numerosta. Tavallisesta matkapuhelimseta soitettaessa haitari on 17 - 30 snt/min välillä. Kotipuhelin toimii vain Elisan matkapuhelinverkossa. Joten ulkomailla liittymä ei toimi, ei edes Ahvenanmaalla ÅMT:n verkossa. Muut liittymät taas toimivat. Ainoa miinus tässä liittymässä on hieman kalliimpi minuuttihinta matkapuhelimiin 9,9snt/min kun muissa sen noin siellä 7 snt/min kieppeillä. Tavallisiin lankanumeroihin soitettaessa hinta onkin sitten kaksiteräinen; lyhyessä puhelussa kallis, pitkässä taas edullisempi. Tuo kriittinen raja kulkee 1 minuutin 41 sekunnin kohdalla. Eli tästä pidemmät puhelut ovat edullisempi kuin tavallisessa matkapuhelinliittymässä, edellyttää 6,9snt/min hintaa.

  Kuitenkin yksinään tätä kohtaa ei kannata tuijottaa. Kokonaiskäyttö ratkaisee.

  Jatketaampas.
  Soitin tuossa taannoin Samsungille kysyäkseni yhtä tarkennusta, joka ei käynnyt selville sivuila. Heidän numero on 0306 -alkuinen. Viestintävirastoon toimitetun hinnaston mukaan matkapuhelimasta soittaminen pitäisi maksaa 19snt/min. Kuitenkin 6 minuutin puhelu generoin erittelyyn 1,806 euron laskutusrivin. Hinnaston mukaan puhelun piti maksaa 1,14 euroa. Mikäli olisin soittanut langasta (tai Saunalahden Kotipuhelimesta) puhelun hinta ennakkotietojen mukaan olisi ollut 0,274 euroa. Eli huomattava säästö olisi tullut.
   
 17. virtaz

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Onko sonera muuten ainoa operaattori joka tätä "lomavastaaja" palvelua kauppaa?
  Tuo on palvelu on melkein riittävä syy, että tilaisin mielestäni yläkanttiin hinnoitellun soneran liittymän...
   
 18. LeCheval

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  okei... kattelin tossa Saunalahden sivuja... sitten katsoin että sen KotiPuhelimen hinnasto oli vähän korkeampi kuin esim Elisan Yrittäjä Tasahinta... onko kellään kommentoitavaa tähän ratkaisuun? mulla hyppii jo numerot niin ees taas silmis ettei millään meinaa pysyä kasassa... ja rankka vilustuminen ei auta asiaa sitten lainkaan :(
   
 19. Xaser

  Xaser Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  1020
  Siis jos soitat yritys numeroihin kuten 010 jne... niin sopivaa pakettia ei ole kuin minuuttihintaiset paketit. Koska firmoilla vaihtelee nuo hinnastot mitä he veloittavat kun niihin soitetaan. Kenelläkään operaattorilla ei ole pakettia johon nuo yritysnumerot ja muut olisivat lisätty.

  Itse kallistun yhä edelleen sen Saunalahden Edukas ja AlleEuronPäivät komboon, halpaa kuin heinä.
   
 20. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Meikäläinen ehdottaisi juuri tuota Elisan Yritysliittymää ja Saunalahden Kotipuhelimen yhdistelmää. Tämä siksi että tarkemmalla tutkimuksella tuota alle euron päivät pakettia ei myydä yrityksille. Taas Elisan tarjoaman korkamman kuukausimaksun turvin saanee nopeampaa asiakaspalvelua verrattua Saunalahden normiliittymään. Taas Kotipuhelin tuonee voittoa mikäli yritysnumeroihin pitänee soitella tai pitkiä puheluita lankaverkon numeroihin. Jo viidellä noin kuuden minuutin puhelulla kuukaudessa yritysnumeroihin saa katettua Kotipuhelimen tuoman kuukausimaksun, kun yritysnumeroihin soitetaan Kotipuhelimella eikä kännykällä. Sillä yritysnumeroihin hinnaston hinnat eivät päde. Ainoa miinus liittymässä on tuo aloitusmaksu, mutta tällä sitten saanee sen paremman yrityksille dedikoidun asiakaspalvelun.

  Eli puhelut menisi näin pääsääntöisesti näin.
  Elisan Yritysliittymällä tavallisiin matkapuhelinnumeroihin.
  Saunalahden Kotipuhelimella soitot yritysnumerohin ja lankaverkon numeroihin.
   

Jaa tämä viestiketju