Mobiili.fi YouTube tarjoilee nyt suoria lähetyksiä VR-muodossa – popkonsertti esittelee teknologiaa...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]YouTube aikoo vahvistaa videosovelluksensa tarjoamia VR-ominaisuuksia. Jo aiemmin saatavilla olleet 360 asteen videot ovat nyt lähetettävissä suorana.

  360 asteen videot saapuivat YouTubeen viime vuonna. Erityisen helppoa immersiivisistä kokemuksista nauttiminen on palvelun Android-sovelluksella, jossa videot muuntuvat Cardboard-tyylisille VR-laseille sopivaan 3D-muotoon yhdellä painalluksella.

  360 asteen videoiden lisäksi YouTube on jo pidempään tukenut suorien videolähetysten tekemistä. Huhujen mukaan yhtiö työstää erillistä sovellusta arkisten live-videoiden luomiseen, mutta toistaiseksi suoratoisto tapahtuu joko varsinaisessa YouTube-palvelussa tai pelivideoille omistetussa YouTube Gaming -palvelussa.

  Nyt suoratoisto ja 360 asteen videot yhdistyvät, sillä jatkossa myös live-videoita voidaan lähettää vapaasti käänneltävässä muodossa. YouTuben tarkoitus on esitellä suoria 360 asteen videoita lähettämällä tiettyjen artistien keikkoja suorana Coachella-festivaaleilta tulevana viikonloppuna.

  [​IMG]
  VR-videota YouTube-sovelluksessa.


  Ensimmäinen makupala tarjoillaan kuitenkin jo huomenna. YouTube ja The Verge aikovat nimittäin yhdessä lähettää suorana ja 360-asteisena kokeilevan pop-artisti Dawnin – virallisemmalta kirjoitusasultaan D∆WN – konsertin. Lähetys tapahtuu Suomen aikaa kello kolmelta keskiviikon ja torstain välisenä yönä ja on katsottavissa Android- ja iOS-älypuhelimilla ja -tableteilla sekä tietokoneella.

  Suorien 360 asteen videoiden ohella YouTube ilmoitti tuovansa avaruudellisen 3D-äänimaailman osaksi VR-videoitaan. Jatkossa 360 asteen videon äänimaailma voi siis vastata kuvan vapaata kääntelyä, jolloin ympäristön äänet kuuluvat todentuntuisesti eri puolilta käyttäjää. Uudenlaisista tilaäänistä nauttiminen vaatii luonnollisesti kuulokkeet.

  [​IMG]
  YouTubesta katsottava 360 asteen konserttivideo muuttuu immersiivisemmäksi ympärille aidosti asettuvan äänimaailman myötä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju