Mobiili.fi Yllätys iPhone 6s -paketissa: Lightning-kaapeli on pulskistunut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 6s Plus ja 6s


  Applen iPhone 6s -puhelinten toimitukset alkoivat tänään myös Suomessa pari viikkoa ensimmäisten maailmanmarkkinoiden perässä. Myös Mobiili.fissä on tulossa iPhone 6s -asiaa lähipäivinä ja -viikkoina – luvassa on muun muassa arvostelu uutuudesta iPhone-untuvikolta perinteisempien katsausten ohella.

  Toistaiseksi yksi asia iPhone 6s:n myyntipakkauksesta onnistui yllättämään kokeneemman iPhone-käyttäjän: Apple on uudistanut laitteensa mukana toimittamaansa Lightning-kaapelia. Sen Lightning-liitintä ympäröivä muoviosa on aiempaa paksumpi muodon muututtua soikiommaksi.

  Muodonmuutos ei ole suuri eikä sillä ole mitään merkitystä, jos kaapelia aikoo käyttää vain pelkästään itsenäisesti sellaisenaan. Ongelmaksi kuitenkin voivat muodostua kolmansien osapuolten telakat ja muut lisävarusteet, joiden kanssa on tarkoitus käyttää Lightning-kaapelia.

  [​IMG]
  Lightning-kaapeli on pulskistunut. Vasemmalla iPhone 6s:n mukana tullut kaapeli ja oikealla vanhempi.

  [​IMG]
  iPhone 6s:n kaapeli ei pulskistuneen kokonsa vuoksi mahtunut läpi tämän telakan


  iPhone 6s:n mukana toimitettava kaapeli ei sovellu kokonsa vuoksi yhteen esimerkiksi oman HiRisen iPhone-telakkani kanssa toisin kuin aiemmat iPhone 6:n ja iPad Airin mukana toimitetut kaapelit.

  Ainakaan toistaiseksi ei ole tarjolla tarkempaa tietoa, miksi Apple on päättänyt kaapeliaan muuttaa tai edes koskeeko muutos kaikkia iPhone 6s -laitteita vai toimitetaanko laitteita useilla erilaisilla kaapeleilla. Joillekin aiemmille iPhone-käyttäjille, kuten allekirjoittaneelle, kaapelin muuttuminen kuitenkin aiheuttaa pientä päänvaivaa.

  Vastaavia yhteensopivuusongelmia lisävarusteiden kanssa voi olla myös laajemmin itse iPhone 6s -puhelimella. Puhelimen koko on muuttunut hieman aiemmasta, eivätkä myöskään esimerkiksi kaikki tiukimmat kotelot ja suojat välttämättä sovi laitteelle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju