Ylisuuret laskut ja puhelimen toimintahäiriöt.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja J.J-75, 9/4/08.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Aikaisemmin keskustelimme ylisuurista puhelinlaskuista ja Saunalahden tavasta sysätä korvausvastuu asiakkaalle 4523 tekstiviestistä 8 tunnissa.

  Keskustelu oli suljettu joten aloitamme uuden.. tämän lisäksi aion olla yhtydessä nyt esille tulleessa jutussa, toimittajaan Uusi Suomen artikkelin kirjoittajaan ja pyytää lukemaan Matkapuhelinfoorumillemme kertynyttä tapausta. Tapauksia on muistaakseni kaksi ja ilmottautua voi lisää, mikäli niitä on.

  Syytä selvitettiin kovalla kädenväännöllä, mutta yksikään teoria ei pure yksistään matkapuhelimessa olleeseen vikaan. Sitä ei kiistattomasti kukaan voinut todentaa. Kovassa väitelyssä kävimme mm. Nokian 3310 matkapuhelimen toimintaa syvällisemminkin läpi. Syy kääntyi silloin yksistään verkontoimintaan ja ehkä mahdollisiin yhteensopivuusongelmiin, mitkä ei asiakkaasta ole kiinni ja hänen vallassaan. Asiakas ei tämmösessä tapauksessa mahda mitään. Joten ymmärtämystä pitää tulla operaattorilta. Lisäksi jos operaattori toteaa puhelimessa olleen vikaa, niin näyttäköön toteen sen. Tuotevirhe olisi täysin ennalta arvaamaton puhelimen ostajalle ja puhelimen valmistajan kuuluisi vastata ja keskustella korvausvastuu asioista operaattorin kanssa. Asiakas ei missään nimessä voi yksin olla vastuussa. Mielellään asioita kielletään, koska on kyseessä mahdollisesti iso rahat. Kohta joka toinen alkaisi nakuttamaan viestejä mitä puhelimen valmistaja ja operaattori eivät pystyisi todistamaan?

  Nokia haluaa tietysti kiistää tapauksen, pitää vaan muistaa kuka toimitti verkon ja puhelimet. Korvausvastuuta pallotellaan ja tilannetta selvitellään, toivottavasti tälläkertaa selvitetään niin, että muutkin asiakkaat saisivat oikeutta osakseen.

  Itseä kiinnostaa puhelimen malli ja merkki mitä tulee 48000 tekstiviestiin, ei ole selvinnyt.
   
 2. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Sivuhuomautuksena on pakko todeta että onpa harvinaisen huonosti kirjoitettu artikkeli tuo US:n juttu. Jos toimitaan pelkästään verkkojulkaisuna niin johtaako se sitten tuollaiseen tasoon vai onko kyseessä vain joku väärälle alalle eksynyt harrastelijakynäilijä. Artikkelista ei saa mitään selvää mitä on tapahtunut. Sim-kortti kopioitu mutta ei olekaan... Viestit vain näyttävät lähteneen ko. puhelimesta mutta eivät olekaan, mutta silti epäillään teknistä vikaa puhelimessa...

  Samaan liittyvässä toisessaa US:n artikkelissa
  :
  Eli ainakin osassa viesteistä on ollut jotakin tekstiä(?). Sulkee käytännössä pois mahdollisen operaattorin vian kokonaan sekä myös puhelimen teknisen vian.
   
 3. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Joku "kommunikaattori" se oli.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  hmm..

  vais kommunikaattori...

  Toimittaja aikoo soittaa Saunalahteen ja ainakin selvittää pikkusen asiaa. Juttu vinkkinä oli kaiketi sitten sen arvoinen ja miten Suomessa on toimittu vastaavassa tavassa ja myös jatkossa tultaisiin toimimaan, olisi ensiarvoista tietoa niitä kyseleville.
   
 5. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
 6. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Nokia tuskin tekee yhtikäs mitään, koska minkään uutisoinnin mukaan ei Nokiaan edes ole oltu yhteydessä.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ei ole suoranaisesti ja tuskin tunnustavat hevillä ainakaan hommaa. Mistäpä niistä tietää vaikka olisi satojen miljoonien kanteet jo USA:ssa kans jos ne sen hoksaa.
   
 8. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Kuten aiemmin ketjussa totesin, niin Uuden Suomen artikkeleiden perusteella voisi päätellä että ainakin osa viesteistä on sisältänyt ymmärrettävää tekstiä. Kertokaa nyt minullekin miten saatte tuosta teknisen vian niin että Nokia olisi vastuussa? Ymmärtäisin jos olisivat olleet tyhjiä viestejä tai sisältäneet satunnaista merkkijonoa.

  Luulisi myös tuollaisen tekstiviestimäärän (48000) lähtemisen puhelimesta mahdollisen teknisen/sähköisen vian seurauksena näkyvän myös esim. akun kestossa. Eihän tekstiviestin lähetys nyt paljon virtaa vie, mutta se kerrottuna 48000 pitäisi kyllä jo näkyä poikkeuksellisena virrankulutuksena.

  Eli henkilökohtaisesti en usko että syy noihin viesteihin löytyy päätelaitteesta.
   
 9. Uimo

  Uimo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/5/05
  Viestit:
  1019
  Tykkäykset:
  0
  Korostan, että en asiasta sen enempää tiedä, en ole perehtynyt tuohon 3310:sta lähteneeseen yli 4000 tekstiviestin sarjaan kuin lukemalla linkitetyn ketjun ensimmäiset pari postausta (pitää töihinkin ehtiä vielä ;), mutta heräsi yksi seikka mietityttämään:

  Kerran tämä kyseinen riivattu 3310 lähetti yli 4000 viestiä 6 sekunnin välein samaan numeroon, mitä tapahtui vastaanottajan puhelimelle?:D Jos samanlainen vanhemman polven Nokia, niin saattoi hieman olla helisemässä. Ja eikös näitä viestejä sitten voinut käyttää todisteena Saunalahdelle? Esim. jos viestit olivat tyhjiä tai sisältivät saman tekstin/merkkijonon, voi ruveta miettimään, kuka täysjärkinen lähettää kyseisen viestin yli 4000 kertaa..

  Siis varmasti tämäkin seikka on puitu edestakas, ja ylhäältä alas ja sisältä ulos, mutta rupesi vain mietityttämään kun nyt noita eriskummallisia tuhansien tekstiviestien tarinoita kuulin.
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  En nyt ihan saanut selvää, oletko puolesta tahi vastaan ja jos olet, niin kenen. :)
  Tiedä onko sillä itselleni mitään merkitystä, mutta minä epäilin jo edellisessä ketjussa(muistaakseni) että asiakkaalla olisi voinut olla osuutta asiaan. Niin epäilen tässäkin..kenenkään puhelinta "kaapata", jos ei sitten taskusta ole varastettu.
  Edellisessä tapauksessa oli vaan navi-näppäintä naputeltu "isolujaa", tästä en vielä tiedä mitä tehty.
   
 11. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Voisko tää olla joku pahemman luokan virus, haittaohjelma tms..? Toisaalta luulis ettei jäis silloin yksittäistapaukseksi... ellei ole joku nörttikaveri/vihamies/lapsen kaveri tehnyt ns. henk.koht. pilaa..
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  En usko edelleenkään..en väitä olevani "tilanteen tasalla", mutta aiemmin ei tietääkseni ole luuria kaapattu ja sillä viestejä lähetelty. Toisen taskusta toki otettu ja sillä naputeltu, mutta se lienee eri asia.
  Olisko se 99% mikä asiakkaan vika, vai onko vielä enempi?
   
 13. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Siis meinaat että tämä olis lähettäny 48000 viestiä 18 tunnissa, ts. 2667 viestiä tunnissa eli 46 viestiä minuutissa?
   
 14. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/20392-itsekseen-tekstailevat-puhelimet-kuumentavat-tunteita

  Foorumistamme juttua...


  Niin.. tätähän vastaan olen alunperin ollutkin... Ei se puhelimessa ole se vika sinänsä. Yhteensopivuus ongelmaa epäilen verkon kanssa, jolle asiakas ei voi hevon helvettiäkään. Eipä tonne väliin pääse tutkimaan millään, me ainakaan, että mikä sielä on, ellei ole jonku valtakunnan pääsyä operaattorille. Jotta puhelimesta voitaisiin edes todeta olevan vikaa, vian pitäisi toistua. Ilman vian toisintumista ei puhelimessa ole vikaa. Ei ole mitä tutkia. Jos se toistuu ja se voidaan toteen näyttää, se vaatii ainakin tutkimuksen...

  Sen pystyy katsomaan esim. Netmonitorilla 3310 kohdalla helposti... mitä se rekisteröi. Jokainen lähtevä viesti ja jokainen navi näppäimen painallus jne... Sen pystyisi osoittamaan helposti onko puhelimessa mekaanista vikaa vai ei, ja myös, että onko joku räplännyt puhelinta. Jos puhelin ei rekkaa mitään tapahtuneeksi laskureitten nollaamisen jälkeen... operaattori voi niellä paskalaskunsa. Eriasia kuka operaattorilta valvoisi tilannetta. Tavallisella vilkkuanteenillakin näkee jos puhelin käy "aktiivisesti" keskustelua tukiaseman kanssa. Mikäli semmosta ei ole, se siitä. Mutta jokatapauksessa kun ei voida osoittaa kuitenkaan, etteikö asiakas painele nappuloita, ellei näitä valvota... pitäisi laskun mennä "takuun piikkiin". Sehän on selvä tuotevirhe.

  Eli yhtä paha on osottaa, että lähettääkö joku niitä todellakin vai ei vai mistä tässä on kyse. Ellei saada luotettavaa testiä asialle. Nokiaa asia ei tunnu kiinnostavan ja operaattorit mielummin inttää. Inttämällä ja olettamalla johdatellaan pois varsinaisesta asiasta. Vierittämällä tietysti syitä lasten ja puolison niskaan ennemmin kuin antaa periksi. Suomalaiset luupäät lampaat maksaa kuitenkin, mikäs siinä. Täydelliseen rosvousyhteiskunnan uhreiksi suostuvainen kansa nyt on verotuksesta lähtien kaiken riistämisen hyväksyny aina. Päin naamaakin valehdellaan ja operaattoreihin luotetaan kuin vuoreen.

  Saunalahden kanta asialle oli syyttää asiakasta suoraan tutkimatta.

  Kuluttaja-lautakunta ei käsitä, että verkossa voi olla vikaa ilman, että juuri puhelimessa olisi. Jos muissa verkoissa puhelin toimiikin normaalisti... kenen sitte on syy? Asiakkaanko?

  Palveluntarjoaja vastasi huomauttamalla, että verkon kautta kulkeneista tekstiviesteistä veloitetaan, vaikkeivät ne olisikaan menneet perille.


  Jep jep... keplotteluahan se. Niin veloittaa postikin paketeistaan ja VR tavarakuljetuksistaan.. heilläkin on korvauskäytäntö jos paketti ei saavukaan perille.
   
 15. Uimo

  Uimo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/5/05
  Viestit:
  1019
  Tykkäykset:
  0
  En ole puolesta enkä vastaan, rupesin vain tapausta ylipäätään pähkäilemään yksityiskohtaisemmin, kun nyt vasta kuulin tuommoisesta.
   
 16. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Mielenkiintoinen osuus tuosta JJ:n linkkaamasta jutusta Uusi Suomi -verkkolehden sivuilta:
  Jutun perusteella kyseessä tuntuis olevan vanhus tms., joka ei oikein ole varma matkapuhelimen käytöstä(än). Mielenkiintoine tuo viimeisen kappaleen linjaus. Jonkun kerran joskus tullut varmaan itsekin kännipäissään lähetettyä viestejä lankanumeroon.. ;) Ja mites se muuten nykyään on, eikös esim. Saunalahdella ole jotain liittymätyyppejä, joihin voi siirtää lankanumeron, mutta jotka ovat gsm-liittymiä? Eikö niihin voi ottaa vastaan tekstareita?
   
 17. Uimo

  Uimo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/5/05
  Viestit:
  1019
  Tykkäykset:
  0
  Meillä on ainakin duunissa vastaava systeemi dna:lta tilattuna. En nyt tähän hätään muista palvelun hienoa nimeä, mutta siis kuitenkin, että matkapuhelimeen (duunipuhelin, johon asiakkaat soittaa) on kytketty firman lankanumero, mutta kyseisen matkapuhelimen sisällä olevaan sim-korttiin sidottu dna:n liittymä X omaa myös normaalin matkapuhelinnumeron. Eli suomeksi sanottuna soitti sitten duunin lankanumeroon, tai sitten kyseisen puhelimen kännykkänumeroon, sama puhelin pirisee aina yhtä ärsyttävästi. En oo kyllä siihen lankanumeroon kokeillut viestejä lähetellä (pitääkin kokeilla heti huomenna), mutta siihen kännykkänumeroon voi lähetellä viestit ihan normaalisti.
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Operaattorilta haluaisin kysyä, että kuinka tulisi heille osoittaa jälkeenpäin ettei ole puhelimella lähettänyt yhtään viestiä?
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Koko osoitekirja kuvallisina (* käyntikortteina lähtevien jonoon, jos vielä sattuu että alkaa verkko yskiin, niin kyllä siinä vähäs aikaan luurille lähetettävää.

  (* Tarkoitan että joukossa paljon kontakteja joissa myös kuva.
   
 20. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tää nyt on sen verta epämääräinen juttu, ettei siitä ota selvää kukaan..saattaa olla vaikka putoavan poliitikon epätoivoinen yritys päästä julkisuuteen..edellinen ceissi(4253 viestiä) oli mielestäni mahdollinen, enkä ole itse ollenkaan varma että vika operaattorissa/päätelaitteessa.
  En edelleenkään tiedä miten puhelin "kaapataan".
   

Jaa tämä viestiketju