Yleistä keskustelua uutisista IV

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja J.J-75, 7/8/11.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Tätä koitettiin jo aikasemmin avata, bannit tuli. Asiaan liittyi muuan piimäketju ja väärinkäsitystä ehti tulla, kun hän puhui toisessa ketjussa ylipäätään ketjujen avaamisesta jne. Kiitos Qwertyille. Asiasta sain kyllä Esalta luvan. Mainitsen asiasta nyt kun Nomakin tätä ihmetteli, sorry vain, että kesti.

  No mutta uutisiin jälleen... Antaas palaa.

  ---

  http://yle.fi/uutiset/teemat/Norjan..._paihteiden_vaikutuksen_alaisena_2773418.html

  Poliisisyyttäjä: Breivik toimi päihteiden vaikutuksen alaisena


  Saapa nähdä mikä tuomio herralle aikanaan lankeaa tuosta tempauksesta. Päihteiden vaikutuksen alaisena, just joo... eikös se Suomessakin mene niin, että jonku päälle ajettuasi, pitäs tempassa viinapullo niin selviää pienemmillä sanktioilla? Kohta varmaan syödään Viagraa ja raiskaaja väittää toimineensa, jonku lääkkeen vaikutuksen alaisena.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  31334
  Tykkäykset:
  9249
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 8
  Aloitit uuden uutisketjun ilman uutisia. Kyllä, irtopisteitä ropisi taas.
   
 3. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3043
  Tykkäykset:
  117
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7
  Jo vain ja hätäpäissään editoi laittaen vieläpä YLE:n uutisiin vievän linkin. No mulle kelpaa, maksan sentään tv-luvankin..
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  http://yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymp...erelle_valtava_haidensuojelualue_2773898.html

  Tyynellemerelle valtava haidensuojelualue

  Tämän trendin kääntämiseksi esimerkiksi Kiinassa on aloitettu kampanja, jossa yleisölle kerrotaan haiden pyynnin haitoista. Monet eivät esimerkiksi ymmärrä, että hai kuolee, kun siltä leikataan irti evät, vaikka kala palautettaisiin mereen.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/IQ_and_the_Wealth_of_Nations

  Valtioiden väliset älykkyyserot

  Kirjan ehkä keskustelua herättävin osuus on taulukko, johon on eri lähteistä koottu mittaustulokset tai esitetty arviot maapallon maiden keskimääräisistä älykkyysosamääristä.

  Kiina 100


  Ei uskoisi... kuin tyhmiä ihmisten tarttis olla, ettei tajua evien leikkaamisen johtavan kuolemaan?
   
 5. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3043
  Tykkäykset:
  117
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7
  No joo, puhuuhan täällä joku käsienkin katkomisesta keskustelun tehostamiskeinona..
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...t+kismittävät+Kaakkois-Suomessa/1135268385188

  Verottomasti shoppaavat venäläiset kismittävät Kaakkois-Suomessa

  Asiasta on jo valitettu tulliinkin.

  "Joidenkin mielestä venäläisiä on kaupoissa muutenkin liikaa. Ihmiset kokevat, että me kustannamme heille verovapauden", sanoo Itäisen tullipiirin päällikkö Tommi Kivilaakso.

  Kyseessä on kuitenkin maailmanlaajuinen käytäntö, joka perustuu lakiin ja Suomen solmimiin kansainvälisiin sopimuksiin. Vientikauppa EU:n ulkopuolelle on verotonta.


  Jokainen ostos kasvattaa ennätyspottia. Kesäkuussa venäläisten tekemät tax free -ostot Suomesta olivat 12,9 miljoonaa. Siitä Lappeenrantaan jäi 4,9 miljoonaa ja Helsinkiin 2,8. Kaikki summat kasvoivat edellisvuoteen verrattuna.

  Siis mitä pahaa on siinä, että Suomessa kauppiaat menestyvät? Mä en voi todellakaan käsittää! Ne tuovat tänne niin paljon rahaa, ettei mitään rajaa. Vielä enemmän kuin tuo ilmoittama luku. Nyt tässä äsken kuulin kuinka järvenranta tontin 1,2 miljoonan kaupat järjestäny LKV mies, sai menemään venäläiselle tontin, joka sittemmin lohkottiin 5 vaiko 8 eri kokoseen palstaan jne. mökkejä rakennettiin ym. No sitten hän möi ne ihan hyvällä voitolla suomalaisille. Nyt mökeissä oleilevat välillä suomalaiset, jotka on laittanu mökit tuottamaan rahaa venäläisiltä matkailijoilta, joille luksus kelpaa. Mut homma pyörähti käyntiin vain yhden rahakkaamman ihmisen ostoksesta, muuten järvenrantamaisemat on ollutkin yhden naavaparran hallussa 50 vuotta tuottamatta yhtään mitään.

  Aika paljon ne ostavat käytettyjä autojakin ym. Nykyään ostavat hifikaupoista romppeita. Tuo ihmisen sairaalloinen kateus on suurin ongelma Suomessa. Kysehän on puhtaasti rahasta. Valittajat eivät hyödy mitään, hävetkää! Tyhmyys ei ole tuottanut ennenkään mitään. Miten onkaan voitu noin hyvästä asiasta saada noin paljon porua aikaan.
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9674
  Tykkäykset:
  443
  Mietitäänpäs vähän uudestaan. Sinä yksinäisenä poikamiehenä ja kaupunkiasujana et ole ilmeisesti törmännyt seuraaviin ilmiöihin:

  (Jotta vältytään leimaamasta mitään tiettyjä kansaa tai kansanryhmää, koska viime kädessä kaikki ovat yksilöitä, niin kutsutaan vaikka seuraavan esimerkin ryhmää iloisiksi matkailijoiksi.)

  1. Paikallisissa kaupoissa ei ole juuri koskaan alennusmyyntejä, koska maan kansalaiselle kallis listahintainen tuote on iloiselle matkailijalle halpa verovapaan ostosedun vuoksi. Kauppias tietysti hieroo käsiään ja lisää muutaman iloisen matkailijan äidinkielellä kirjoitetun kyltin kaupan oveen toivottamaan tervetulleeksi.

  2. Paikallisista kaupoista on vaikea löytää suosittujen vaatteiden tai muiden tuotteiden tiettyjä kokoja ja malleja, koska verovapaata ostosetua hyödyntävät suurin joukoin ja usein vierailevat iloiset matkailijat vievät juuri nämä halutuimmat tuotteet suoraan hyllyistä niiden pyyntihinnoilla. Jos kauppiaalle esittää toiveita tai kysymyksiä, niin palvelua on vaikea saada, koska iloiset matkailijat eivät kysele turhia vaan mättävät ostoksia kasseihin verovapaan ostosedun innostamana.

  3. Iloiset matkailijat eivät ole kuulleet jonotuskulttuurista tai heidän maassaan se toimii siten, että se kuka on röyhkein, kovaäänisin tai kuvittelee olevansa rikkain pääsee ensiksi. Jatkuvasti joutuu ystävällisesti ohjaamaan iloisia matkailijoita jonon perälle vaikka kyse on ihan perusasioista.

  4. Iloiset matkailijat ovat mökkiasujina uteliaita ja huolettomia, esimerkiksi vesillä liikkuessaan muistavat soutaa tai ajaa moottorilla ihan rantaa tai laituria viistäen mökin edestä. Samalla tietysti kovaäänisesti keskustellen.

  5. Iloisen matkailijan on suhteellisen helppoa ostaa kesämökkitontti vierailumaasta, mutta toisinpäin se ei onnistukaan. Tai jos onnistuu niin on äärimmäisen hankalaa.
   
  3 henkilöä tykkää tästä.
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Yksinäinen en ole ja perhesuhteista en ole tietääkseni ilmotellut tänne erityisemmin.... pysytäänkö uutisissa vai tuottaako se vaikeuksia?

  Jaahas... Täälläpäin on ainakin alennunsmyyntejä ja on aluelltaan yhtä iso kuin Lappeenranta. Lappeenrannassa on nähtävissä isoa kasvua.. 1500 muuttavaa asukasta plussan puolella vuoden aikana ei liene mikään huono homma. Tosin asuntojen hinnat on sikakorkeita vuokriltaankin.

  Täälläpäin mulla ei ole ollut koskaan ongelmia vaatteiden kanssa tai huomannut muillakaan olevan, alennusmyyntejäkin on enemmän kuin tarpeeksi..
  Tuosta vois pitää vaikka oman esitelmänsä miten käytökseen voi reagoida heitä fiksummin. Tosin ei Suomessakaan hattu kourassa kumarrellen pitkälle pötki. Täälläpäin sairaimmat yksilöt menestyvät suht hyvin, koska laki suojelee paljon kaikenlaisia ihmisiä henkilökohtaiselta ojentamiselta, joksi suomalaiset käyttävät sanaa väkivalta tai tappelu. Ennen tosiaan oli hiukan toisin. Mutta Venäjällä kulttuurissa kyynerpäätaktiikka ja asioiden eteenpäin vieminen on tärkeää ollut aina, koska muuten joutuu tosiaan odottamaan aina järjettömiä aikoja, "turhiakin ihmisiä". Venäläiset tekee kuitenkin jonossa etenemisen fiksusti. Jos itse pidät paikkasi, niin ei kukaan sulle ryppylemään käy. Siirryt vain eteenpäin. Itsekin syyllistyin aikanaan pistämään kuriin jonotellessa tms. Mutta huomasin, ettei he sitä tehneet "tahallaan", he vain sattuvat olemaan sellaseksi "kasvatettu". Pyrkyreitä on paljon ja heillä on rahaa tullakin. Me kutsumme menestyviksi monia tavallisiakin ihmisiä.. heillä on vain tapana tuupata asioita 3 askelta eteenpäin ja sivuun... osa kun tippuu kelkasta, niin ei sureta kauheasti. Loput pakko käsitellä jotenkin.

  Jos seuraatte pitemmässä jonossa miten he menevät johonkin, he valitsevat siihen todennäköisimmältä sopivan tyypin ja tilanteen. Joku voi päästää taaksensa, muttei joidenki tartte päästää eteensä. Suomalaiset reagoivat enemmän jonottelun vuoksi, koska täällä on opetettu toisin ja kaikkia turhiakin sällejä pitäs kunnioittaa ja tasa-arvoa löpötellessä unohdetaan muuan pari seikkaa...

  Ettei kannata kuunnella kaikkia, näettehän sen mihin se johtaa... jatkuviin pokkurointeihin ja asioiden kuuntelemiseen. Se kaikki on epäolennaista vaikkakin epäkohteliasta meilläpäin. Loistava esimerkki on pakolaisvirta Suomeen. Röyhkeimmät pääsee läpi ja ketään ei haittaa. Ei sais edes arvostella ettei ole vihapuhetta...

  Kannattaa käydä heidän luona kylässä ja tutustua heihin, saattavat vaikka kuunnellakin kun viet kalan mennessäsi. Meuhkaamalla rannalla se näyttää hassulta kuin akuankka hilluisi ja hyppäisi kolmeen eri suuntaan yhtäaikaa.

  Venäjällä on puoelstaan sanonta... mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Muistakaa, oletteko maksaneet tarpeeksi ja oikealle henkilölle, kysyneet oikealta henkilöltä tutustuen jne. Laki kieltää alle 200km päästä hommaamasta ja se on ihan fiksu laki. Suosittelen suomalaisillekin. Syyhän ei ole venäläisten todellakaan.
   
 9. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5373
  Tykkäykset:
  988
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  Sotkevat teiden varret ja levähdysalueet, kiilaavat, esiintyvät maamme omistajina täällä. Säännöt eivät kosketa heitä, mitään ei korvata, jos vahinkoa aiheutetaan. Tien varret täynnä täällä päin heidän jättämiään jätesäkkejä, laatikoita mitkä tyhjennetty (verottomista)tavaroista, kansalaistemme kohtelu heidän maassaan pelkkää taskujen tyhjentämistä. En millään pysty käsittämään miksi tavallisen turistin pitäisi maksaa jollekin jotain, että saisi maahan tutustua. Minulta on milisiien/vartijoiden toimesta viety rahat maassa ja pompotettu muutenkin useampaan kertaan aikoinaan. Enää en ko valtioon astu jalallani ja omasta puolesta rajan voisi hyvin sulkea.
  Uskoisin että loppupeleissä maallemme on tästä "suhteesta" enempi vahinkoa kuin hyötyä. Se että JJ menee persaukisena pummina sieltä hakemaan hieman halvempaa polltoainetta(vaikka samaan aikaan saa työnantajaltaan kilometrikorvauksen) ja hehkuttaa tätä maata, ei liene ihan koko totuus.
  PS eiköhän me olla vuosien saatossa aika monta miljoonaa laitettu heidän jätevesiensä ym. huonosti hoidettujen asioiden korjaamiseen. Pieni lista hankkeista menossa olevista hankkeista joihin Suomelta rahoitusta;

  "Suomi-Venäjä Innovaatioyhteistyö – venäläisten innovaatioiden
  kaupallistaminen
  Rahoitus v. 2011 305 500 €

  Suomalais-venäläinen innovaatioallianssi nanoteknologian alueella
  Rahoitus v. 2011 500 000 €

  Hanke Yrittäjyyden kouluttaminen Venäjällä
  Rahoitus v. 2011 240 000 €

  Hanke Karjalan maaseudun pk-yrittäjien koulutus, neuvonta ja valmennus
  Rahoitus v. 2011 150 000 €

  Hanke Fashion&Design ’yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä’
  Rahoitus v. 2011 180 400 €

  Hanke Venäläisten ja suomalaisten liikkeenjohtajien täydennyskoulutusohjelma
  Rahoitus v. 2011 185 900 €

  Hanke Työvoiman ja opiskelijoiden liikkuvuutta Itä-Suomen ja Karjalan tasavallan
  välillä edistävä neuvontapiste Petroskoihin
  Rahoitus v. 2011 101 700 €

  Hanke Murmanskin alueen työhallinnon (Business Centereiden) yritysneuvojien
  kansainvälistymisosaamisen vahvistaminen
  Rahoitus v. 2011 39 100 €

  Hanke Young Business Development YBD
  Rahoitus v. 2011 70 000 €

  Hanke Pietari Business Campus - osaamisverkosto
  Rahoitus v. 2011 93 100 €

  Hanke Luoteis-Venäjän pk-yrittäjyyden ja yrittäjäjärjestötoiminnan kehittäminen
  Rahoitus v. 2011 53 500 €

  Hanke Maaseudun pienyritystoiminta
  Rahoitus v. 2011 125 000 €

  Hanke Suomalais-venäläinen pienten ja keskisuurten ICT-yritysten kansainvälisen
  infrastruktuurin kehittämisen yhteistutkimus
  Rahoitus v. 2011 129 000 €

  Hanke Yrittäjyyskasvatusasenteen ja pedagogisten valmiuksien edistäminen
  opettajankoulutuksessa
  Rahoitus v. 2011 80 500 €

  Hanke Kulttuurin uudet liiketoimintamallit ja kansainvälistyminen
  Rahoitus v. 2011 106 000 €

  Hanke Suomalaisten pk-yritysten hankevalmistelutuki Venäjällä
  Rahoitus v. 2011 800 000 €

  2.2 Liikenne ja logistiikka
  Hanke Suomen ja Venäjän välisten älyliikenteen palveluiden jatkuvuuden ja
  yhteentoimivuuden kehittäminen
  Rahoitus v. 2011 300 000 €

  Hanke VR – RZD Sähköisten sanomien lähetysprosessi -projekti
  Rahoitus v. 2011 210 500 €

  Hanke Tulliyhteistyö Venäjän federaation luoteisen tullihallinnon kanssa
  Rahoitus v. 2011 15 000 €

  2.3 Energia
  Hanke GreenCities – Energiatehokkuuden edistäminen olemassa olevissa
  rakennuksissa Pietarissa
  Rahoitus v. 2011 215 300 €

  Hanke EMES-RUS Energiankäytön hallinnan koulutusohjelma
  Rahoitus v. 2011 100 600 €

  Hanke Pienvesivoiman konsultointi Karjalassa
  Rahoitus v. 2011 163 000 €

  Hanke Komin tasavallan pellettitehdashankkeiden esiselvitys
  Rahoitus v. 2011 30 000 €

  Hanke PU/Pietarin vesisektorin kehittäminen
  Rahoitus v. 2011 2 500 000 €

  Hanke Yhteistyö Suomen ympäristöministeriön ja Pietarin kaupungin
  ympäristökomitean välillä, 3. vaihe
  Rahoitus v. 2011 100 000 €

  Hanke PU/Leningradin alueen kunnallinen vesihuoltohanke
  Rahoitus v. 2011 100 000 €

  Hanke PU/Petroskoin jätevesihuolto
  Rahoitus v. 2011 200 000 €

  Hanke PU/Petroskoin jätehuoltohanke
  Rahoitus v. 2011 100 000 €

  Hanke PU/Murmanskin jätevesihuolto
  Rahoitus v. 2011 100 000 €

  Hanke Luoteis-Venäjän ympäristövalvonnan kehittäminen
  Rahoitus v. 2011 117 000 €

  Hanke Toimenpideohjelman laatiminen Paatsjoen ja Tulomajoen vesistöalueille,
  vaihe 1
  Rahoitus v. 2011 30 000 €"

  Loput mitä en enää viittinyt listata, voi katsoa vaikkapa tältä sivustolta.
   
  5 henkilöä tykkää tästä.
 10. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  ^ Että tuonne persläpeen uppoaa sitä valuuttaa! Kyllä tuosta näkee kuinka me vieläkin ollaan venäjän tossun alla. Mikä ihmeen itsenäinen Suomi..
   
  1 henkilö tykkää tästä
 11. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  17672
  Tykkäykset:
  5667
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8 ja Apple iPhone 8+
 12. veikko

  veikko VIPpi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  18014
  Tykkäykset:
  6411
  Puhelinmalli:
  iPhone X 64 Gt Space Grey
  Haa, vihapuheita! :)
   
 13. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Mjoo, eivät malta odottaa viisumin vapautumista. Siitä menee 10 vuotta ja sitten on hallituksessa venäläisiä, rupee ainakin asiat muuttumaan.


  ---

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011080914183452_ul.shtml

  Suomalainen Lontoossa: Mielenosoittajilla hullunkiilto silmissä

  Mirka Saarinen oli matkalla kotiin, mutta valitsi ilmeisesti väärän reitin.

  - Heti juna-aseman uloskäynnin kohdalla oli rivi poliiseja odottamassa. Poliisi sanoi, että yritä löytää turvallisin reitti päästä pois alueelta mahdollisimman pian, koska mellakka oli juuri niillä minuuteilla alkamassa, Saarinen kertoo.

  Nurkan takaa paljastui valtava määrä huppupäisiä ihmisiä juoksennellen ja huudellen.

  -Lähdin hölkäten takaisin asemalle, vastaan tuli joukko huivinaamaisia, arviolta vain 13-15-vuotiaita nuoria hullunkiilto silmissään. Löysin lopulta kiertoreitin kotiin. Tilanne on kertakaikkisen pelottava, Saarinen kertoo.


  Hahaha! Siis kakaroiden kanssako ne tappelee poliisitkin? Miksi ei vanhempia kehoiteta hakemaan kakrunsa kotio. Sillähän se ratkee. Ois kyl selkäsauna paikallaan tuommosille.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363

  Kyse on ilmeisesti siitä ettei oikein tiedetä mistä ALVissa on kyse ja mitä TaxFree on.

  Kyse voi myös olla Veppiksen viittaamasta yleisestä ennakkoluullosta, ehkä pienestä negatiivisesta suhtautumisesta itärajan takaa tuleviin turisteihin. Kaikki ei niitä iloisia/surullisia turisteja kaipaa, ja sitten tietämättömyyttä perustelut vähän ontuu.

  Osalle varmaan tuokin jo riittävän iso syy.
   
 15. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5373
  Tykkäykset:
  988
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  On se prkele kun sinä tiedät aina kaikki ja sulla vastaus joka saatanan asiaan. Epäilen ettet kuitenkaan itse asu ihan tässä rajan pinnassa, jossa nämä ongelmat ihan joka päivä nähtävissä. Olisko mahdollista että olisit joskus kommentoimatta.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  ALV on ihan sama juttu rajanpinnassa kuin, sisämaassa.

  Mutta miten TaxFree myynnin voi vääntää verovaroinkustannetuksi? päinvastoin, jos paljon TaxFree turisteja niin sehän lisää enemminkin verotuloja.

  Se että suomalaiset turistit tekevät TaxFree ostojo ulkomailla vähentää Suomen verotuloja (olettaen että korvaavat sillä kotimaan ostoja).

  Toinen juttu on sitten mitä mieltä olen ko. suunnalta tulevista turistilaumoista ja niiden käyttäytymisestä.
   
 17. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3043
  Tykkäykset:
  117
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7
  Jahas, että sellainen visio. Mitenkäs persut tähän suhtautuvat? Itse tunnut niitäkin kannattavan. Koeta nyt päättää kumpia siellä hallituksessa pitäisi olla..
   
 18. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Onkohan eräät muistaneet kuntaansa ilmottaa huomaamistaan asioista ja epäkohdista. Syytä ainakin olisi, valituksen tulva roskaamisesta on riittävän iso.
   
 19. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  7704
  Tykkäykset:
  3485
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Lumia 950, Doogee Y6
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Vienaavat valtiolle veroeuroja, kun pulsummat ostavat Virosta. Hyvä asia. saadaan edes jotenki kompansoitua elintapapulsujen aiheuttamia suunnattomia lisälaskuja yhteiskunnallemme. Ei mene kauan kun joku kommentoi senkin asian huonoksi vaikka kuinka koittas asiassa nähdä positiivisemman kuvan.
   

Jaa tämä viestiketju