1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Yleiskaukosäätimet

Keskustelu osiossa 'Viihde-elektroniikka', aloittaja jhietala, 26/11/16.

 1. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  4971
  Tykkäykset:
  2450
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Jutustelua yleiskaukosäätimistä tai mikäli käyttää puhelinta kaiken ohjaamiseen.

  Onko jollain noita Logitechin Elite tai 950 kaukosäätimiä? Mulla on siis tuosta aiemmasta sarjasta (vanhempi sukupolvi) Smart control ja siinä on kaukosäädin ilmeisesti parin vuoden jälkeen hajoamassa. Hubi jäis siis jäljelle niin toimiikohan tuo vanhempi hubi uudemman sukupolven säätimen kanssa eli riittäiskö, jos vaan ostaa 950 vai laittaako 100e lisää ja ostaa Eliten? Tietty tämän uudemman sukupolven Companion olis sama setti ku nykyinen uudemmalla kaukosäätimellä ja hubilla eikä maksa ku 119e. Eliten/950 puoltoa ostais ladattavuus, mutta ei tietty tarvis noista kosketusnäyttöjä ja Companionissa taas sitte paristot, mutta muuten säädin on simppeli.

  En tiedä onko tuossa Smart controllissa ollut muutenkin jotain vikaa, kun jos verkkoyhteys katkeaa niin säädintä ei voi käyttää ennen ku yhteys on taas käytettävissä. Mikä on aika ihmeellistä. Liekkö Companionissa sama juttu vaikka kai noiden pitäis infrapunalla pelata?
   
  Viimeksi muokattu: 26/11/16
 2. KooBee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/9/12
  Viestit:
  784
  Tykkäykset:
  131
  Puhelinmalli:
  1+
  Smart Control ei toimi infrapunalla vain vakio kaukosäädin toimii RF:llä (eikä vaadi verkkoyhteyttä). Käyttö puhelimella/tabletilla vaatii verkkoyhteyden. Eli oletettavasti jotain vikaa on ollut, olisiko ehkä ollut hyvä asentaa ihan johdon kanssa ohjelmisto uudelleen?

  Jos Companionin säätimessä kestää paristo yhtä hyvin kuin Smart Controllin, niin eipä sillä merkitystä ainakaan itselle olisi (siis ettei lataamaan pysty). Itsellä on mennyt per patteri n.1,5v tuo Smart Controlin kaukosäädin, kun taas aiempi Harmony 900 (ladattava) kesti alkuun n. viikon yhdellä latauksella, loppua kohden (parin vuoden sisään) sai ladata joka päivä kunnes akku hajosi. Eli itse kyllä suosisin patteriversiota, sikäli jos tosiaan kestää yhtä kauan kuin tuossa Smart Controllissa.

  Alkuun toki itseäkin mietitytti patteri, kun kuvittelin että ladattavuus olisi ollut käyttömukavuutta kasvattava, mutta ainakin itselle tuon Smart Controllin patterin kesto oli positiivinen yllätys.
   
  jhietala tykkää tästä.
 3. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  4971
  Tykkäykset:
  2450
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Smart Controllin kaukosäätimessä ei ole ärsyttänyt mikään muu kuin tuo, että verkkoyhteyden katketessa hubilta ei toimi kaukosäädin vaikka sen pitäisi toimia infrapunalla ja hub on vain esim. kännykällä ohjausta varten. Smart Controllin kaukosäätimen patterin kestossa ei ole ollut aiemmin mitään vikaa vaan viime aikoina on alkanut syömään virtaa jostain syystä. Aiemmin tosiaan 1,5v vaihdoin kerran patterin ja nyt parin viikon aikana olen vaihtanut 4-5 kertaa uuteen. Takuu on jo ummessa. Voi olla, että tuohon Companioniin päädyn kaikesta huolimatta.
   
 4. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2014
  Tykkäykset:
  493
  Itsellä on Companion ollut käytössä jonkin aikaa, ja hienosti se on toiminut niin omalla kapulallaan kuin puhelimillakin.

  Kaukosäädin tässä setissä ei itse ohjaa suoraan mitään, vaan Hub lähettää IR / Bluetooth -komennot ja kaukosäädin komentaa hubia radioteitse. Ymmärtääkseni vanha hubi on toiminnoiltaan ihan sama kuin tämä Companionin mukana tullut, jotain eroa oli ohjattavien laitteiden määrässä.

  Verkkoyhteyden tarpeellisuudesta en osaa sanoa, kun tuo on itsellä aina toimivassa yhteydessä kiinni, mutta kyllä tuossa vihreä/punainen ledi on yhteyden tilaa indikoimassa joten olisiko sitten niin ettei toimi ilman yhteyttä ollenkaan.
   
 5. KooBee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/9/12
  Viestit:
  784
  Tykkäykset:
  131
  Puhelinmalli:
  1+
  Kyllä toimii ilman yhteyttä vallan mainiosti, ainakin vanhempi Smart Control. Toki punainen valo palaa, ja puhelin ei tietysti silloin toimi. Mutta oma kaukosäädin kyllä.

  Niin ja tosiaan, kaukosäädin ei toimi infrapunalla, vaan RF:llä lähettää signaalit hubille, ja hubilta sitten infrapunalla eteenpäin.

  Ja jos on 4-5x pitänyt parin viikon aikana vaihtaa paristo ja aiempi meni sen normaalin 1,5v, niin ihan selvästihän siinä jotain vikaa on.

  Katso ohjeista kuinka se laite resetoidaan ja lataa siihen tietokoneella ohjelmisto uudelleen.
   
  jhietala tykkää tästä.
 6. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  4971
  Tykkäykset:
  2450
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Hain uuden Companionin tuon pattereita syövän Smart Controllin tilalle ja enpä muistanut kuinka vaivalloista on asettaa uus kaukosäädin aktiviteetit kuntoon. Hohhoi. En edes yrittänyt kopioida tuota Smart Controllia vaan tein kaiken alusta lähtien. Kaikenlaista hankaluutta mukaanlukien se, että stereot hävitti äänen kun käynnisti ne uudelleen, mutta jotain tuo Harmonyn appi sääteli viivettä automaattisesti niin alkoi toimimaan. Jotain muutat sovelluksessa niin laitteista kuin aktiviteeteista niin aina otetaan yhteys serveriin ja sitte tarkistetaan päivitykset. Hidasta touhua, mutta kerran ku noi saa laitettua niin eipä niitä tarvi säädellä. Companionin asetukset tein ihan Harmonyn sovelluksella puhelimella ja en sotkenut macOS:n sovellusta tai laittanut koneeseen kiinni kuten tein Smart Controllin kanssa. MacOS:n sovellus on yhdessä asiassa parempi, se osaa ehdottaa noita laitteita muutaman kirjaimen perusteella, jopa mallikoodista toisin kuin Androidin sovellus. Muuten se on hidas ja kankea käyttää.

  Companionin ja Smart Controllin hubi näyttäis olevan sama kun katsoo takakannen mallinumeroita. Erona taitaa olla vaan softa.

  Companionin kaukosäätimen pinnoitus olis voinut olla Smart Controllin tyyliin Gloss black, mutta saa nähdä kuinka kulutusta kestävä tuollainen matta/nihkeä pinta on. Onko vuoden kahden päästä kiiltävä paikoitellen. Muutamat näppäimet on sijoiteltu paremmin, joten niissä on opettelua aiempaan kun tottumuksesta painaa aina tiettyyn kohtaan.

  Jospa tuolla taas pari vuotta pärjäis. :D

  Veikkaan, että tuo Smart Control ei ole sen takia toiminut punaisen ledin palaessa kun mulla on virta otettu siihen langattomalta reitittimeltä. Ilmeisesti se boottaa/kyykkää välillä ja näin ollen katkaisee virran myös hubilta ja silloin ei kaukosäädin toimi kun laite vasta käynnistyy.
   
 7. KooBee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  29/9/12
  Viestit:
  784
  Tykkäykset:
  131
  Puhelinmalli:
  1+
  Ehkä ei sitten kannattaisi sitä virtaa ottaa noin epäluotettavasta lähteestä siihen. Eikä myöskään tuohon uuteen...
   
 8. jhietala

  jhietala Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  22/1/08
  Viestit:
  4971
  Tykkäykset:
  2450
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Mikähän tätäkin vaivaa kun ei pääse säätämään aktiviteetteja. Muuten kyllä toimii sovellus eli on samassa verkossa. Screenshot_20170115-132514.png
   

Jaa tämä viestiketju