Yleinen muisti ei riitä?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Jarkkoman, 12/2/04.

 1. Jarkkoman

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/8/03
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Yritän hakea sähköpostin liitettä ja puhelin (3650) sanoo ettei yleinen muisti riitä toiminnon suorittamiseen poista ensin tietoja. Siis miten voin poistaa tietoja?
   
 2. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Puhelimen muisti ei vaan riitä. Sun täytyy ensin poistaa puhelimelta tietoja, tai siirtää viestit meneviksi muistikortille. (Viestit > Valinnat > Asetukset jne...)
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Millaista kimpaletta olet hakemassa?
  Laitteessa on kaksi rajoittavaa tekijää, eli tallennus musitin määrä, eli jos siellä ei riittävästi tilaa niin ei minne tallentaa,nyrkkisääntönä vähintään mega vapaana tai tuplat sen verran millaista tiedosta käsittelet.

  TOinen rajoittava tekijä on vapaan RAM muistin määrä, jota voi lisätä sammuttamalla taustalla pyöriviä ohjelmia ja/tao käynnistämällä laitteen uudestaan.
   
 4. growlithe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Hiukan on vanha thread, haulla löysin, mutta sama ongelma kyseessä.

  Eli mulla on alkukesästä ostettu N73, jonka ...h....i....t....a....u....t....e.....e....n... menee hermot edelleen joka ikinen päivä, ei todellakaan ollut 423e arvoinen ostos. (Nimim. iPhonea odotellessa..)

  Tänäänpä tuo sitten ilmoitti, että "Muisti ei riitä toiminnon suorittamiseen. Poista ensin tietoja." Ensinnäkin voisi väitellä, kuinka hyvää suomen kieltä tuo edes on, "toiminnon suorittamiseen", voi hohhoijaa. Ja "poista tietoja", ei voinut sitten yhtään abstraktimmin sanoa!

  Poistin sitten sydän verta itkien kaikki kalenterimerkinnät. Mulle puhelimen kalenteri on vähän kuin päiväkirja. Pieniä viestejä, mitä kulloinkin on tehnyt/on pitänyt tehdä. No, poistin ne. Ei auttanut. Puhelin herjaa edelleen ihan samaa. Eihän puhelimessa ole mitään roskakoria, johon poistetut jutut menis ensin ja ne vois sieltä hakea vielä takaisin? :S

  Well. Myöskään osoitekirjaan ei pysty lisäämään mitään. Vaikka paikkoja pitäis olla sielläkin vapaana yllin kyllin.

  Mulla on Kingstonin 2 gigan muistikortti, joka ei todellakaan ole vielä täynnä.

  Tuosta RAM-muistista joku sanoi.. Pitäis taustalla olevat ohjelmat sulkee ja/tai käynnistää puhelin uudelleen. Tehty on, ei auta.

  Toinen seikka, joka ketuttaa tuon puhelimen kans tässä vaiheessa aika reippaasti, on, kun viestejä ei mahdu lähetettyihin/saapuneisiin, no niihin kansioihin kuitenkin, enempää kuin 999 per kansio. Sit ne aiemmat yksinkertaisesti häviää. Mä haluaisin säästää kaikki viestit. Joko pitää puhelimessa tai mieluummin siirtää koneelle. Mutta kuinka? Mulla on MacBook, jossa on Mac OS X 10.4.10. Tulee käsi kipeeks, jos meinaa kaikki kirjoittaa. Ois niin kätevä siirtää ne koneelle ja vaik tulostaa ja arkistoida.

  Aaaargh.

  Ja ai niin! Yhteen tekstiviestiin saa vain 10 sivua! Raivostuttavaa!! 6680:lla sai sentään vaik 20. Ja monesti sen pituisia viesteä tulikin kirjoitettua. Tähän saa vaan 10 sivua. Jos se seikka olis käyny mulle ilmi ennen kuin puhelimen ostin, luuri ois jääny saletisti kauppaan. Ylipäätään soitan todella harvoin. Tekstiviestihomma pitäis saada paremmin kuntoon. Eli enemmän sivutilaa yhteen viestiin, enemmän tilaa viestien säilyttämiseen puhelimessa, viestit jotenkin tietokoneelle.

  Apua..? Olisin kiitollinen, jos joku fiksumpi osaisi auttaa. Edes johonkin näistä ongelmista.
   
 5. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  mitäs jos koitat aluksi uudemman softan päivittää.. ongelma voi korjaantua sillä
   
 6. lartsi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  4/12/03
  Viestit:
  891
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  Vaihtuva...
  Ei käynnyt ilmi missä yhteydessä kone herjasi "muisti ei riitä toiminnon suorittamiseen", se, että tarviiko sitä tilaa/muistia vapauttaa puhelimen omasta dynaamisesta muistista vaiko muistikortilta, siippuu siis siitä mitä on tekemässä.

  Vai onko kyseessä ajomuistin (RAM) loppuminen, joka näkyy mm. jos monia sovelluksia on samanaikaisesti auki, ja yrität vielä tehdä jotain, jolloin kone herjaa muistin loppumisesta - sulje sovelluksia..

  Puhelimen oma dynaaminen muisti joka on kalenterin, viestien (ellen ole siirtänyt tallennustilaksi muistikortia) yms. yhteisessä käytössä loppuu varmasti aika pian noilla arkistointimäärillä.

  Toisaalta, ei minkään laitteen muistiin (digiboksi, tietokone) voi arkistoida kaikkea mahdollista mitä on tullut tehtyä/kirjoitettua: Ainoa vaihtoehto on varmaan lisämuisti, joka onkin. Eli lisää Mini SD-kortteja, joihin voi tunkea tekstiviestejä, ja lukea niitä sitten sieltä myös jatkossa sim. tietokoneen muistikortinlukijan sd-kortin laittamalla. Ainakin Windowsissa voi Nokia PC-suiten avulla siirtää muistaakseni vaikka kaikki tekstiviestit tietokoneelle talteen, jolloin niihin on helppo palata.

  Taitaa myös olla niin, että ne kenellä on tarve lähettään yli 10 sivun mittaisia tekstipätkiä, ovet siirtyneet sähköpostiin, tai olisi ainakin luentevaa, eli luulisin, että tällaisia kirjoitelmia ei ole ajateltu tevinä lähettääkkään (sms: lyhytsanomaviesti;)) Ainakaan tuollaisella näppäimistölla varustetulla puhelimella, joka ei ole siihen erityisesti suunnattu!. Kysynkin, että miksi tuolla kirjoitusmäärällä hankit tuollaisen puhelin, kun ainoa oikea hankinta olisi ollut Nokian E-sarjasta, jotka ovat useimmat qwerty-näppäimistöllä (E70, E61i. E90) varustettuja, eli kirjoittamuiseen tarkoitettuja. Eteenkin E70/E61i onvat saman hintaisia, ja kovaan kirjoittamiseen suunniteltuja. E70ssä tai E90ssä ei tevien mittaa ole ainakaan rajoitettu 10 pätkään, vaan saisit takoa tekstiä rauhassa ;)
   
 7. growlithe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Herjasi siis, kun olin uutta kalenterimerkintää kirjoittamassa. Herjaa myös, kun on uutta yhteystietoa osoitekirjaan laittamassa. Mitään ohjelmia ei ollut auki samanaikaisesti ja uudelleenkäynnistystä on koitettu. Ei auta, ei.

  Joo, siis muistikortille nuo kaikki pitäisi mennä. En tie, saako sitten kalenterimerkintöjä siirretyä kuin muistikortille meneväksi? Viestithän saa sieltä Viestin asetuksista --> muistikortti.. Se on ollutkin muistikortilla alusta alkaen.

  Kuis Macissa? PC-Suitea ei varmaan nimensä mukaisesti ole Macille, ainakin sellainen käsitys mulla on. Joskus muinoin on ollut joku MacSuite..? Mutta sen kehittämisestä ollaan luovuttu? En tiedä.. Suhteellisen untuvikko (puol vuotta) kuitenkin Macmaailmassa olen, ellei ala-asteen Mac-koneita lasketa. :D

  Tjooh, ja kaipa se sähköposti olisi kätevämpi, mut eikös siitä mee maksu niinku datansiirtona.. Ei tekstiviesteinä. Mulla kuuluu 1000 viestiä kuukausimaksuun, mitään datapakettia ei ole. (Ja nettiselailun takia saldo yleensä kiinni meneekin, vaikkei muuta käy kun galleriakommentteja ja sähköpostia katsomassa silloin tällöin.)

  Kuten sanottua, en myöskään tiennyt N73:a ostaessani, että viestien sivumäärä ois rajotettu kymmeneen. Sallittua sivumäärää ei voi millään lisätä? Ei mun tullut mieleen edes asiaa kysyäkään myyjältä, pidin itsestäänselvyytenä, että puhelimessa on vähintään samat ominaisuudet kuin 6680:ssa.

  Jos olisin tiennyt, en olis tuota ostanut vaan jonkun muun puhelinmallin. Symbian 60 kuitenkin ja hyvä kamera ois oltava. Ja perusmalli mieluiten, ei mikään simpukka tms.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kalenterimerkinnät eivät paljoa muistia vieä, ellei niitä ole sitten niin tolkuttomasti että tietokanta alkaa takkuileen.

  Katso paljonko koneessa on vapaata muistia, esim tiedostohallinnalla, ja poista runogosta jotain tilaa vievää, kuvia, soittoääniä, ohjelmia, tai mitä nyt olet sinne laittanutkin.

  Kannattaa myös huomioida että FAT asettaa rajoituksia tiedostomäärillekkin.
  Tuolla tuskin tämän kanssa merkitystä. ellet sitten sitä ole jotenkin ottanut näiden asioiden kanssa käyttöön.

  Jokin veisti export ohjelma voisi olla kovasana, tai PClle.

  Mikä käyttämäsi mittayksikkö 10 sivua tarkoittaa oikeasti. jos puhut näytöllisestä, niin eivät taida olla vertailukelpoisia noissa koneissa.
  MMS viesteihin mahtuu enenmmän.

  Oikea SMS on 160 merkkiä.
   
 9. growlithe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/3/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Eh bien.. Soitin Giganttiin, josta puhelimen ostin. Ne tuumasivat, että rikki se on, että toisin luurin sitten huoltoon sinne kuitin kera. Olisikohan kuitenkin mahdollista viedä se mieluummin esim. Sonera Pisteeseen, joka on täällä Valkeakoskella? Ettei tarvitsisi Tampereelle asti lähteä ajamaan.. Ei varmaan ole mahdollista.

  Oli tulossa äsken uusi tekstiviesti, mutta vähemmän yllättäen puhelin ilmoitti, ettei muisti riitä viestin vastaanottamiseen.

  Murehdin asiasta tänään myös blogissani, jonne eräs kaverini vastasi:

  Mun N73 oli joskus aivan älyttömän hidas ja herjasi muistista ja jäi jumiin, kun kameran luukun avasi yms. yms. Vein sen sonerapisteeseen, josta se lähti huoltoon... Sain siksi aikaa lainaan jonkun romu kännykän. Pari viikkoa kesti, mutta puhelin oli kuin uusi tullessaan takaisin. Siihen oli päivitetty se ohjelmisto vai mikä lienee...

  Luulisin kyseessä olevan saman ongelman. Huoltoon siis vaan.

  ---

  10 sivulla tarkoitin tosiaan 10 * 160 merkkiä. 10 sivua näyttää tuossa olevan se maksimi eikä 6680:ssa tosiaan ollut mitään rajoitusta sivumäärälle. Mutta jos sivumäärä lähenteli esimerkiksi kahtakymmentä (=20 tekstiviestiä), puhelin toimi aika hitaasti.

  Multimediaviesteissä ei tosiaan ole rajoituksia. Mutta kun mulla ne 1000 viestiä kuuluvat kuukausimaksuun, niin on fiksumpaa lähettää ihan tekstiviesteinä ihan ne mitä nyt sitten tuleekin lähetettyä. Kolmea pistettä vaan kymmenen sivun loppuun, että kaveri tietää, että kohta tarina jatkuu. Kiva ois vaan kaikki kirjoittaa kerralla ja lähettää, vaikka kymmeniä sivuja oliskin.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuskin niitä kiinnostaa Gigantin luurit.

  No paljonko sinulla on rungossa sitä vapaata muistia, mega-kaksi kannattaisi vähintään olla.

  Kannattaa formatoida / päivittää luuri.
   

Jaa tämä viestiketju