Yksityisyyden hinta

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja lemon, 25/5/04.

 1. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Tänään on sitten selvinnyt paljonko yksityisyys teletiedoissa maksaa. Hesarin mukaan arvo vaihtelee 600 - 800 euroa. Onko tuo teistä kohtuullinen? Minusta ei joissakin tapauksissa ilmi tulleen tapauksen intressien johdosta.

  Tästä sitten tuli liikeidea, jossa on vielä muutamia kysymysmerkkejä:

  Moniko olisi valmis luovuttamaan jollekin markkinointiyhtiölle puhelu ja paikkatietonsa, että saisi vuodessa noin 600 eurolla puheaikaa? Minimi vaatimuksena olisi tällöin tiettymäärä puheluita tai muuta arvoa. Esimerkiksi nykyisten puhelinlasujen tulisi olla vähiintään 50 euroa kuukaudessa.
  Ongelmana on enään se että kun soittaa toiselle, mitä miille tiedoille tulisi tehdä ja kuinka niitä sitten käsiteltäisiin.
   
 2. hoja

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/5/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kohtuus kaikessa, jos salakuvaamisesta tai -kuuntelusta saa 200-1000 euron korvauksia niin tuskin teletunnistetietojen arvo on lähellekään tuota.

  Teletunnistetiedot kertovat vain ja ainoastaan mikä puhelin on soittanut mihin puhelimeen ja koska. Niistä ei käy siis ilmi mm. käyttäjä, vaikka se aika usein on sama henkilö kuin liittymän omistaja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomessa on satoja tuhansia liittymiä alaikäisten käytössä, jolloin liittymän omistaja on huoltaja ja käyttäjä täten eri henkilö kuin liittymän omistaja.

  Salakuvaamisessa tai -kuuntelussa jää jälki asiasta tai henkilöstä itsestään.

  Kuinka arvokkaana itse pidät tietoa siitä, että puhelimellasi on soitettu johonkin tiettyyn aikaan johonkin toiseen puhelimeen?

  Suomessa ei ole tapana korvata jenkkityyliin järjettömiä summia pienistä asioista. Meillä ei usein saa kohtuullista korvausta edes oikeasti vakavista asioista, kuten esim. pysyvän vahingon aiheuttamisesta.
   
 3. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Hintaa on kovin vaikea määritellä, mutta jos joku toinen haluaa niitä selvitellä, niin en oikein pidä siitä. Markkinataloudessa operaattorit saattaisivat myös laskutuksen lisäksi olla kiinnostuneita tuosta tiedosta; tarjota edullisinta liittymää. Käsittääkseni puhelua soitettaessa tai vastattaessa, jopa ihan päällä ollessa, voidaan selvittää missä puhelin on. Tällöin kauppiaat olisivat kiinostuneita ottaa suoraan yhteyttä asiakkaisiin, jotka ovat hänen liikkeessään tai naapurissa kilpailijan tiloissa tai muuten vaan lähistöllä.
   
 4. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Hyvä puolihan asiassa on, että tuohon esitettyyn korvaussummaan ei ole pakko suostua, jolloin asia käsitellään oikeudessa. Jotenkin sellainen kutina, että useimmat eivät tule tuohon suostumaan. Ja jos itse olisin asianosainen, niin en varmasti suostuisi. Tosin ei ole tiedossa miten laajalti tietoa on kerätty ja miten sitä on käytetty hyväksi.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos jätetään periaatteelliset kysymykset pois niin onko rahallinen etu viedä asia oikeudenpäätettäväksi.
   
 6. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Asia menee joka tapauksessa oikeuteen, joten ei tuon korvausvaatimuksen esittäminen sitä kovin paljon mutkista. Luonnollisesti siitä jonkinlainen vääntö käydään. Ja kaikillehan tuota ehdotusta ei ole edes annettu, joten siltäkin osin asiaa varmasti tullaan puimaan.

  E: Sitä, onko siitä hakijalle etua ei voida etukäteen tietenkään tietää.
   
 7. hoja

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/5/04
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Asia menee oikeuteen rikoksen osalta, ei korvausten osalta. Korvauksista on kukin asianomaisen itse väännettävä kättä ja vielä rikoksen tekijöiden kanssa, olettaen, että rikos todetaan ja joku siitä tuomitaan. Näinhän ei käynyt ns. Häkämiesjutussa, jossa Elisan turvallisuusjohtaja oli kaivanut teletunnistetietoja Häkämiehen silloisen naisystävän puheluista.

  Eli rikosjuttu on oma haaransa, siviilikanteet omansa.

  Varmaan lienee se, että ainakin niistä jolle korvausta nyt ehdotetaan tarjottavaksi eivät tule suostumaan tarjoukseen, joten jonkinlaisen markkinahinnan tulemme (joskus) oikeudelta saamaan. Itse veikkaan, että summa tulee asettumaan 100-200 euron paikkeille.
   
 8. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Kuulostaa oudolta, täytyy hieman perehtyä, ennen kommentointia. Ihmetyttää kyllä jos pitää käynnistää toinen prosessi vahingonkorvauksiin. En ole itse koskaan törmännyt moiseen, mikä ei tietenkään taaskaan tarkoita, etteikö olisi mahdollista.

  E: On tilanteita joissa korvausvaatimusta ei voida/osata määritellä. Tällöin asia voidaan ottaa uuteen käsittelyyn, mikäli esitetty korvaussumma ei tyydytä molempia osapuolia.

  Tässä tapauksessa Sonera pyrkii ennen asian käsittelyä sopimaan mahdollisimman usean kanssa ennen asian käsittelyä. Lähde1.
  Lainaus: " Jos henkilö hyväksyy tarjouksen, vahingonkorvausasiaa ei käsitellä oikeudessa."

  E2: Tämän päiväinen (26.5) Aamulehi kirjoittaa, että asiassa on 56 asianomistajaa ja 10 syytettyä. Rikosoikeuden professori Terttu Utriaisen mukaan kyseessä on Soneran puolelta imagotemppu näiden korvausehdotusten suhteen.
   

Jaa tämä viestiketju