Yksi kysymys kiinteiden..

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Marlea, 11/3/08.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Marlea

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  1
  ..hinnasta ja toimivuudesta.

  Onko näiden toimivuudella eroa kun Elisalla, Saunalahdella ja DNA:lla lähtee halvin 384 mt/s 10 €/kk mutta Soneralla hinta on 14 €/kk? Onko Sonera luotettavampi? Siispä sen kummemmin ajattelematta "sorruin" Soneraan, sieltä kun sain palvelua ja apua samantien puhelimen hommaamisessa Mäkkiin, Elisa ei edes kertonut vaihtoehtoa; puhelimia jotka tukisivat MacBookkia, vaikka mokkulaahan mä kyselin.

  t. nimimerkki "onhan se rahaa, se 4 euroakin" mutta...
   
 2. kimmo Vieras

  0   0   0

  Toisarvoisena seikkana lähdetään liikkeelle pienellä korjauksella..nopeus lienee 384kbit/s.
  Mitä tulee operaattorivalintaan, niin lienee jokaisen harkittava omalta kohdaltaan se asia. Esiin tulee vaikkapa verkon kattavuus omalla käyttöpaikallasi, operaattorin palvelut(esim. asiakaspalvelun toimivuus) jne.
  Nyt olen ymmärtänyt että olet saanut tätä palvelua nykyiseltä operaattoriltasi, sitä vastoin toinen ei kyennyt sinua palvelemaan itseäsi tyydyttävällä tavalla. Itselleni ei tuottaisi valinta tuossa kohtaa vaikeuksia, riippumatta mistä operaattorista kyse.
  Jos siis palvelut pelaa ja verkko toimii, niin itse en murehtisi muutaman euron kalliimpaa hintaa.
  Tuosta "luotettavuudesta" en osaa sanoa, koska en tarkkaan tiedä mitä sillä meinaat. Jos kyse laskutuksesta, niin Elisalla on ollut pitkään ongelmia sen kanssa, toki luvattu että korjaantuu "tuotapikaa". Itselläni liittymiä Soneralta ja Saunalahdelta, kummankaan kanssa ei ole ollut viime aikoina mitään ongelmia laskujen kanssa. Dnan laskutuksesta ei ole kokemusta viime ajoilta.
   
 3. Marlea

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  1
  Luotettavuudella tarkoitin verkon toimintaa. Totta, oli niin mukava, palvelualtis myyjä että kyllä tuosta jo maksaa sen muutaman euron enemmä ja kiitos kommentista
   
 4. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Mielestäni hintaero on tuossa jo sitä luokkaa että ihan järjetöntä maksaa pelkästään hyvästä myyntipuheesta 4e ylimääräistä joka kuukausi. Kun saman palvelun saa todellakin paljon halvemmallakin naapurilta.

  Eikös tarkka hinta ole muuten 14,90/kk?

  Kyllä minäkin olen monta kertaa ollut tyytyväinen johonkin palveluun mutta jos kilpailevalta taholta saa samaa palvelua 40% halvemmalla niin kyllä olen silloin yleensä vaihtanut leiriä.

  Kokonaan eri asia on tietenkin jos Sonera tässä tapauksessa antaa parempaa palvelua kuin kilpailijat esim. kuuluvuudessa niin silloin asia on tietenkin toinen. Rohkenen kuitenkin epäillä.

  Tämä näin ihan omana mielipiteenä vain. Kuinkas muuten. Enhän minä voi sanoa mitä mieltä jonkun muun pitäisi olla.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Mielestäni ihan turha tuoda taas tätä suomalaisten perisyntiä esiin. Jos palvelu oli hyvää ja verkko toimii eikä kipukynnys laskun suhteen ylittynyt niin miksi pitäisi olla harmissaan? Palvelu voi kilpailijalla olla aivan erilaista (sekä kontaktien että verkon suhteen) vaikka halvintaa hintaa neuroottisesti metsästävät täällä muuta yrittävätkin jatkuvasti väittää.
   
 6. Maister

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/07
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  1
  Sepä se. Miksi maksaa huonommasta verkosta enemmän, kun puolueettoman tutkimuslaitoksen mukaan eräällä toisella operaattorilla on maan laajin 3g-verkko. Ja käsi sydämelle, milloin viimeksi olette soittaneet aspaan ? Samanlainen turha peruste, kuin nimetä syyksi stadissa asumiselle ooppera.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jotekin ristiriitainen kommentti aloituksen kanssa.
  Aloittaja kertoi saaneensa palvelua ja ratkaisun omiin tarpeisiin, aloituksessa annettiin myös ymmärtää ette siellä vaihtoehtoisessa paikassa tarjottu edes ehdotus saatika ratkaisua tarpeeseen.

  Neljäeuroa kuussa "ennemmän" ei kuullosta edes tarkan euron ihmiseltä kalliilta (vaan halvalta), saatika sitten jos arvostaa omaa-aikaansa vähän ennemän. vaikka sitten ajattelisi asiaa parinvuoden tähtäimellä.
   
 8. Messenjah

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  159
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95 / dna

  Käsi sydämelle, oliko tutkimuslaitos puolueeton? :)
   
 9. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Kertakaikkiaan järkyttävää rahastusta Soneralla ja kovin on sekava hinnastokin. Saunalahdelta saa 512k:n parhaimmillaan HSUPA:lla höystettynä ja vieläpä säästää mojovat 10 senttiä kuussa.

  5,10 euroa kuussa on iso raha, siitähän tulisi 100 vuodessa jo 6120 euroa! Kyllähän tämmöisistä summista monet tuntuu kuitenkin huolestuvan, esim. Maikkarin/PlusTV:n formulapaketin pikkuisista hinnan nousuista.

  Toisaalta jos jollain operaattorilla on paikallisesti parempi verkko tai palvelu, niin siitä kantsii tietenkin maksaa vähän ekstraa.
   
 10. olpo

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/07
  Viestit:
  298
  Tykkäykset:
  0
  Mistä sä tuon puolueettoman tuohon tekstiin otat?

  "Elisa on teettänyt asiasta tutkimuksen kotimaisella yhteistyökumppanillaan ja omilla asetuksillaan. Tutkimuksessa on mitattu vain kentän voimakkuutta ei sen toimivuutta, nämä kun sattuvat olemaan kaksi erillistä asiaa."
   
 11. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Niin, ko. loppuraportissa mainitaan vain riippumattomuus - puolueellisuudesta ei mainita sanaakaan.

  Mitä ovat nuo Elisan omat asetukset? Ilmeisen hyvät asetukset sitten verkossa, kun puhelimet niillä toimivat noin paljon paremmin.
  Jos toimivuudella tarkoitetaan 3G-verkon datanopeuksia, niin juurikin signaalinvoimakkuus korreloi erittäin merkittävästi nopeuteen.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin no, Radion kuuntelussa se on toki liki suoraan verrannollista kuuluvuuteen. Ja toki jos tilaaja valitsee mittavat alueet niin voi sekin vähän vaikuttaa.

  Joku muistaa vuosien takaa kun väitettiin erään operaattorin ajavan reippaamalla teholla -> näin "singnaalitolpat" näytti paremmilta.

  Mitä tuolla tarkoitat? ei ilmeisesti liity tähän tutkimukseen?
   
 13. Maister

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/07
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  1
  No riippumaton tai puolueeton, kuitenkin siis Elisan ulkopuolinen taho. Teettäväthän puolueetkin galluppeja jollakin firmalla.

  Kyllähän tuon Elisan parhaan 3g ja edgepeiton saa silmäilemällä esim. satunnaisista paikoista kilpailijoiden peittoaluekarttoja netistä. Mutta jos jossain paikkaa Sonera on ainoa 3g-palveluntarjoaja, niin kannattaa sitten ottaa se.
   
 14. jussi_j Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  7
  Eikö singnaali ole parempi jos "ajelee reippaammalla teholla" ? Entä jos ne tolpat on tapissa, niin voiko silti olla huonompi kenttä?

  Nämä kommentit on kyllä todella hauskoja. Kannattaisi varmaan lueskella soveliasta kirjallisuutta ennen kuin heittelee noita kommentteja tai ottaa ne sonra/dna lasit pois päästä.

  Tietääkseni tuo kyseinen tutkimus on tehty ihan tämän firman omasta aloitteesta, eikä varsinkaan ole elisan tilaama tai maksama.
   
 15. akantawarat Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Veivipuhelin ja Soneran tolppalinja, Ladassa LA ja Zetorissa sama. Harkitsee matkapuhelinta.
  Täälläpäin ei kuulemma kuulu kuin SoneraGSM. Meillä on käynyt monenlaista hiihtäjää lankapuhelimella rimpauttamassa kun ei kännykässä ole kenttää. Jotakin ne dna:sta höpöttää ja elisasta.
   
 16. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
  Tätä ajelee reippaamalla teholla en nyt ihan tajua, joten parempi olla kommentoimatta sen enempää

  Voi olla

  Suosittelen myös ottamaan pois päästä ne elisan lasit ni näkee paremmin.

  Suoraan lainattu www.elisa.fi:stä "Kuuluvuusselvityksen on Elisan toimeksiannosta suorittanut European Communications Engineering (ECE Ltd)"
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin no, ei välttämättä, mutta en tuota tarkoittanut.
  En tiedä mitä tuolla tarkoitit, toki voi ajatella että rajan ylitettyä tapahtuu yliohjautumista, ei ehkä tähän liity mutta tuttua varsinkin digiboxeissa. Singnaali taso ei ole myöskään tae laadusta, siksi GSM kännykkä ei "tolpissa" välttämättä sen perusteella tolppia näytä.

  Ajoin sitä takaa ettei ole kyse mistään ylesradio lähetyksistä jossa yksisuuntaisessa yhteydessä on tärkeää että kenttävoimakkuus on riittävä.

  Ei liity tähän tutkimukseen, mutta esimerkiksi jos ruuvvaat wlan tukiaseman tehot reippaasti yli euro normien ja alat läppärillä tekemään singnaali tasomittauksia, niin voit saada "hyviä" tuloksia suht pitkiltäkin etäisyyksiltäkin, mutta yhteys voi silti olla käyttökelvoton.
   
 18. Maister

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/07
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  1
  Kylläpä Soneran myyjät ovat taas kusettaneet sinua! Kun katsoo kolmen eri verkon peittokarttaa, niin huomaamme, että Soneralla ja Dnalla on verkossa suoranaisia aukkoja Iivantiirassa (ei ollenkaan sisäpeittoa) eikä tarjolla edgeä. Sen sijaan jopa iivantiiralaiset pystyvät nauttimaan edge-vauhdista surfatessa. Ja kun odottelet, niin 900 MHz:n 3g tulee, kun Elisa laajentaa verkkoaan.
   
 19. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Tiedätkö missä akantawarat asuu? Siellä päin mistä minä olen kotoisin niin sielläkään ei juuri muut kuin Sonera kuulu, mitäs se sinun kartta sinne näyttää?
   
 20. Maister

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/07
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  1
  No Iivantiiran Ypykässähän tuo näyttäisi asuvan. Maankuulu paikka!
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju