Yhteystieto-ominaisuuksia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja ostego, 11/10/04.

 1. ostego

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/04
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Minua on henkilökohtaisesti pitkään askarruttanut puhelimen yhteystietoluettelojen laajuus.

  Kävin Kuopiossa liikkeissä tiedustelemassa sellaisia puhelimia, joidenka muistiin voisi tallentaa puhelinnumeron lisäksi muitakin yhteystietoja, kuten esimerkiksi sähköposti- ja katuosotteita, mahdollisia lisäpuhelinnumeroita ja sen semmoista. Vastaukseksi sain, että ainakin Nokian malleissa kyseinen toiminto edellyttäisi Symbian-käyttöjärjestelmää. Malleihin, joissa Symbiania ei ole, pystyi tallentamaan muutamaan kenttään lisätietoa, joka puolestaan pystyi sisältämään esimerkiksi sähköpostiosoitteen.

  Ei, ei se riitä.

  Tänään taas innostuin selaamaan eri malleja ja löysin esimerkiksi Sony-Ericsson T630:n, jonka kuvauksessa mainitaan erikseen "yhteystiedot" ja "puhelinmuistio", mutta ei sanaakaan Symbianista.

  Onko teillä tietoa T630:n yhteystieto-ominaisuuksista? Onko T630 muuten pätevä puhelin?
  Onko teillä tietoa muista malleista, joissa olisi hyvät yhteystieto-ominaisuudet ja hinta pysyttelisi alle 250 euron; itseasiassa mielellään vielä alempana. ;)


  /* edit: osaan mainita mainita muiksi esimerkeiksi Siemensin C65:n, ST60:n ja Sony-Ericssonin K500i:n. Näissä kaikissa puhutaan myös osoitekirjasta/yhteystieto-ominaisuuksista erikseen. Kokemuksia ko. puhelimista kaivataan! */

  /* edit2: typo */
   
 2. Niki K

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/04
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  Löytyyhän noita. Ainakin Siemensin useampiin malleihin saa tallennettua huomattavasti muutakin kuin nimen ja puhelinnumeron.

  omassa 65-sarjalaisessa ainakin seuraavia:

  Sukunimi, etunimi, puhelinnumero, työpuhelin, matkapuhelin, Faksi, Faksi 2, Sähköposti, Sähköposti 2, URL, Lempinimi, WV-käyttäjätunnus, ICQ-numero, Keskustelunimi, Yritys, Osoite, Katu, Postinumero, Kaupunki, Maa, Syntymäpäivä ja Kuva.

  Riittäisiköhän nuo ;)

  ja ei. ei ole Symbianin käyttis. ;))
   
 3. ostego

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/04
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Kieltämättä tuo kuulostaa jo aika hyvältä. Pitääkin käydä ensi viikolla Siemensejä kyselemässä :)

  Sony-Ericssonin puolelta kiinnostaisi myös kuulla mielipiteitä, niihin en ole niin kovin perehtynyt.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä sinne nyt haluat oikein tallentaa, jos osoite, firma, email, numerot jne ei riitä?
   
 5. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Taas on käyty väärältä henkilöltä kysymässä.

  Myös Nokian muihin kuin Symbian puhelimiin saa samalle yhteystiedolle nimen lisäksi ainakin seuraavat tiedot, 4 puhelinnumeroa (yleinen, koti, matkapuhelin ja työ), FAX numeron, e-mail osoitteen, webbi sivun, katuosoitteen, vapaa teksti kenttä ja wv osoite. Joistakin malleista voi puuttua e-mail, web ja wv osoite, joka voi olla myös im/chat-osoite nimellä, muttaa muut on kyllä kaikissa uudemmissa tuoettuina.

  Opetus on se että nykyään osa kauppiasta on ihan pihalla myytävistä tuotteista, eikä tämä koske pelkästään matkapuhelin myyjiä, joten aina kannattaa tarkistaa jostain muualta mikä oikeasti on totta ja mikä ei.
   
 6. Guest Vieras

  0   0   0

  Voihan sinne tallentaa vaikka kengännumeron ja silmien värin, sillä noiden lisäksi siinä on kyllä ihan vapaita tietojakin varten kohtansa. (Ainakin Nokiassa, Siemensissä ja SE:ssä)
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juu, ei se luuri tiedä mitä sinne tallentaa ja vapaasti nimettävissä kentissä voi otsikonkin muuttaa sopivaksi.

  Mutta tarkoitin kommentillani että mitä sellaista kysyjä aikoo tallentaa mikä ei nohin perusluureihin mahdu, jotkut ihmiset tallentavat suht pitkiäkin sepustuksia jotka eivät noihin "Pikku" luurien osoitekirjoijihn mahdu.

  Ketjun aloituskesta en oikein saanut selvää mitä halutaan. Lisä kenttiä tarvittiin ja taidettiin mainita " sähköposti- ja katuosotteita, mahdollisia lisäpuhelinnumeroita ja sen semmoista" kuitenkin annettiin ymmärtää että muutama lisäkenttä ei riitä alkuunkaan "Ei, ei se riitä. "

  Yleisesti ottaen laitetta valittaessa voi olla merkitystä myös hakutoiminnoilla, eli mistä kentisä haku toimii jne.
   
 8. ostego

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/10/04
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Lähinnä noita tarkoitinkin. Itse olen käyttänyt lähinnä perusluureja, joiden muistiin ei voi tallentaa esimerkiksi osotteita.

  Tässä kohtaa voin mainita, että matkapuhelinmyyjä, jolta näitä ominaisuuksia kysyin, soitti silmieni edessä Nokian tukipalveluun ja pyysi sähköpostilla niitä malleja, joissa olisi yhteystietojen tallentamismahdollisuus viety kahta numeroa ja sähköpostiosoitetta pidemmälle. Näemmä nokialaiset eivät itsekään tiedä, mitä siellä tuottavat.

  Nimenomaan, onneksi on tämänkaltainen foorumi, mikä toimii hyvinkin aktiivisesti.
   
 9. dumm

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä minulla ainakin 7110:ssa sai lisäkenttiä yhteystietoihin.
  Outoa minusta ainakin, jos ei saisi uudemmissa, tosin 7110:ssa oli erityisen suuri muisti aikanaan.
   

Jaa tämä viestiketju