Yhden käden älyluuri haussa

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja eeroaho, 26/6/13.

 1. eeroaho

  eeroaho

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xcover 271, TeleFinland
  Eli haussa on järkevästi yhdellä kädellä käytettävissä oleva puhelin, jolla tarvittaessa tekee vähän muutakin kuin puhuu. Luurin on siis syytä olla riittävän kapea, jotta sitä voi käyttää yhdellä kädellä, eli järkevä maksimileveys lie jossain 6cm tietämissä. Olen hirvittävästi tykännyt perinteisistä puhelinäppiksistä, mutta sellaista taitaa olla turha enää toivoa, joten kyljestä esiin liukuva qwerty lie pakko ottaa vaihtoehdoksi. Winkkari ja omppu ei houkuta eikä niitä taida edes saada näppiksillä, joten ainoa ja vähiten rampa käyttisvaihtoehto lie Android. Dokkaripokkari on luurissa ihan jees, mutta varsinaisen kuvaamisen hoidan vähän oikeammalla kameralla, joten en kaipaa kymmentä megapikseliä vaan kuvia, joista saa selvää. Akku saisi kestää kevyttä peruskäyttöä (eli luokkaa max 5-10% ajasta käyttöä) viikonlopun. GPS logituksella ja vähintään kartalla on pakkokauraa, navigointi plussaa. Wifi on kiva ja ainakin Androidissa ehdoton, että saa helposti synkattua luurista datat himaan. BT on varmaan ihan peruskauraa kaikissa luureissa, mutta mainitaan nyt sekin. Kosketusnäyttö on syvältä, mutta vissiin nykään välttämätön paha - jos luuri on pilattu moisella, pitää löytyä toimiva VNC-serveri. Budjetti on vähän avoin - yleensä olen luurista maksanut mieluummin huntin kuin tonnin, mutta kai sitä hyvästä laitteesta kehtaa jotain maksaakin. Mun luurissa ei enää jatkossa lue Samsung, eikä mielellään Nokia.

  Eli yhteenveto:
  -Max 6cm leveä
  -Kunnollinen näppis, joko perinteinen tai sivusta esiin liukuva qwerty
  -Käyttis ei ole välttämättä kiveen hakattu, mutta pitää löytyä kunnolliset IMAP- ja SSH-clientit ja datat pitää kyetä synkkaamaan itelle - ainakin Androidilla onnistuu.
  -Jos Android, pitää olla rootattavissa järjellisellä vaivalla
  -GPS logilla ja kartalla (Google Maps ja/tai Mobile Gmaps kelpaa hyvin), navigointi plussaa
  -Akku kestää viikonlopun, vaikka lukisikin pari kertaa sähköpostit.
  -Peruskamera, jonka kuvista saa selvää
  -Wifi
  -BT
  -VNC olis kiva
  -Ei Samsung, tuskin Nokia

  Äkkiseltään ei tule muuta mieleen. Vinkkejä saa heittää, käytettyjä saa tarjota.
   
 2. jviirret Vieras

  0   0   0

  Mission imbosible tai joudut tyytymään vanhentuneeseen tekniikkaan. Esim. HTC desire z sivusta liukuvalla näppiksellä ja htc chacha jossa qwerty näytön alla. Kumpaakaan ei ole uutena saanut ainakaan vuoteen tai kahteen.
   
 3. Antiko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/13
  Viestit:
  350
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Osta Lumia isolla näytöllä, esim. 820 tai 720, ja huomaat pian kuinka Windows Phone on suunniteltu peukalolla käytettäväksi.

  Tiilet voi asetella niin, ettei luurin uloimpiin kulmiin tarvitse koskea, iso tiili kulmiin. Samoin ohjelmanauhaa voi käskeä keskeltä juuri sinun käteesi sopivasti.

  Unohda siis hankalat Applen ja Androidin ikonit, jotka eivät liu'u sormesi alle. WP rules! (naputin tämän yhdellä kädellä, peukalolla, luuri L820, enkä ole isokätinen)
   
 4. eeroaho

  eeroaho

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xcover 271, TeleFinland
  Se mua vähän pelottaakin, että noin saattaa käydä. Se voi sitten olla, että tyydyn vanhentuneeseen tekniikkaan.

  Liekö Desire Z:n näppiksessä fn-lukkoa? Eli yhdellä painalluksella näppis moodiin, jossa voi neppailla numeroita. Chacha edustaa puhelintyyppiä, joka innostaa yhtä vähän kuin pelkkä kosketusnäyttö - tuolla ratkaisulla luuri on julmetun leveä ja näppäimet silti olemattoman pieniä.

  Noi on molemmat aivan liian leveitä ainakin spekseistä luettuna. Duuniluuria leikkivä blackberry on 66mm ja se **tuttaa, kun on liian iso niin kouraan (no, mahtuu se käteen ja pystyy käyttämäänkin, mutta ei se enää mukavaa ole) kuin taskuunkin. Winkkari ei muutenkaan nappaa, ellei se ole teknisesti täysin erilainen kuin mitä tutut WP-käyttäjät kertovat. Mm. datojen synkkaaminen muualle kuin mikkiksen pilveen on ilmeisesti vähintään kankeata. Ja se kosketusnäyttö ainoana HIDinä on täysin poissuljettu idea ainakin kunnes niihin aletaan saamaan tuntumaa (joo, parikin projektia on uutisoitu vuosien varrelta, tuloksia ei).
   
 5. jviirret Vieras

  0   0   0

  Tuohon kategoriaan menis vielä sony xperia pro:t, näistä on useita malleja, mutta tuo lisänimi pro tarkoittaa sivusta esiin liukavaa qwertyä. Uutena ei enää saa, mutta lienevät viimeisiä suomi qwertyllisiä android puhelimia.
   
 6. eeroaho

  eeroaho

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xcover 271, TeleFinland
  Olis muuten tuo XPeria Pro kooltaan aika järjellisen oloinen ja speksitkin kuulostaa äkkiseltään kutakuinkin järjellisiltä. Tiedä sitten kuinka hidas on jos sinne lykkää nelossarjan Androidin, liekö kellään kokemusta? Ei tartte pyöriä leffojen eikä pelien, mutta luurin olisi kiva olla käyttökelpoinen, vaikka taustalla olisi auki sähköposti ja gps-loggeri - ei pitäisi olla kummoinen haaste.

  Näppiksen suomileiska ei ole välttämätön vaatimus, vaikka toki kiva onkin.
   
 7. pekkaaaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/13
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  lumia 610
  Eli ymmärsinkö oikein, että tarvitset yhden käden puhelimen jossa esiin liukuva qwerty näppis. Mahdoton tehtävä, sillä eihän qwertyä oikein yhdellä kädellä käytetä... Qwertyistä suosittelen nokia e7 ja yhden käden luureista iphone.
   
 8. eeroaho

  eeroaho

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xcover 271, TeleFinland
  No ihan mieluiten ottaisin edelleen perinteisen 12-nappulaisen, mutta markkinoilla ei taida olla yhtää ainoata moista, joka käytännössä venyisi järjellisesti myös vähäiseen muuhun kuin puhelinkäyttöön (käytännössä sähköpostit, gps, satunnainen nettisurffaus) täyttäen aloitusviestin listan vaatimukset ja olisi inhimillinen käyttää (tämä sulkee tehokkaasti pois mm. S60-sympparit). Esiin liukuva qwerty on käytännössä vähiten huono vaihtoehto, kun sillä voi näppäillä yhdellä kädellä numeron tai jopa viestin/mailin luuria tuijottamatta, vaikkei se siihen hyvä olekaan.

  Ja ei, se pelkkä kosketusnäyttö ei ole edelleenkään vaihtoehto. Iphonen näytössä ei ole sen enempää tuntumaa kuin muissakaan ja muutenkin iphone on mun näkökulmasta todella rampa ollakseen enemmän kuin puhelin.

  Pohjana siis on, että puhelin on puhelin. Siihen näppäillään numero katsomatta, tarkistetaan sitten ehkä ruudulta että menikö oikein ja soitetaan. Lisäksi on kätevää, jos siinä satunnaista käyttöä varten toimii kunnolla logittava GPS kartan kera, IMAP-sähköposti, nettisurffaus ja perusdokumentointiin kelvollinen kamera, joista tuo sähköposti tuntuu olevan melkoinen akilleen kantapää noille ns. perinteisen formaatin (näyttö, jonka alla pieni, mutta hyvä näppis) puhelimille. Jos/kun tuosta perinteisestä formaatista pitää poiketa jo näillä vaatimuksilla, en halua luopua kaikesta käytettävyydestä puhelimena mutta vähäisenkin heikentymisen vastineeksi saisi mielellään jotain muutakin plussaa saada kuin tuon ylipäätään toimivan sähköpostin - tämän suhteen Android jopa houkuttelee, sitä kun pystyy edes jossain määrin hallitsemaan ja hyödyntämään muutenkin.

  Oikeastaan parasta olisi, jos vähintään Androidin tasoisen personoitavuuden/muokattavuuden (en puhu nyt vain soittoäänen valinnasta, vaan vähän syvemmästäkin operoitavuudesta, esim. etäkäytöstä, automaattisesta varmuuskopionnista omiin järjestelmiin yms) saisi perinteisen formaatin luuriin. Vaan kun se ei varmaan myisi muille kuin mulle, niin tuskin on näkymässä. Siksi koetan penkoa itselleni parasta/vähiten huonoa kompromissia, joista tuo Xperia Pro tosiaan tähän mennessä vaikuttaa sopivimmalta.
   
 9. Howler88

  Howler88 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  14/1/11
  Viestit:
  2039
  Tykkäykset:
  1380
  Puhelinmalli:
  Note 8
  Niin ja androidissa ei voi sijoittaa tarvitsemiaan kuvakkeita niin, että ei tarvii reunoille koskee?
  Minä myös naputin tämän yhdellä kädellä peukalolla enkä myöskään ole isokätinen. Luurina galaxy s4. Ä-kirjaimeen joutuu hieman kurottaa mut muuten ylttää hienosti. Ikinä ei kyllä tule yhdellä kädellä kirjoitettua, joten itselle ei ongelma koska muuten pystyn käyttää helposti yhdellä kädellä.

  Mikäli pakko on myös saada kirjoitettua yhdellä kädellä ja se qwerty ei kuitenkaan niin pakollinen ole, niin voisin ehkä suositella S2 mielumin kun sitä desire zetaa. Niin ja jos se samsung ei kelpaa (en ymmärrä miksi), niin katsele jotain S2 vastaavaa muilta merkeiltä.

  Makuasioitahan nämä ovat, mutta mulla ollu kaks WP luuria ja kummatkaan ei käytössä pysyneet kuin max 4vkoa, koska käyttis on niin tylsä sekä siitä puuttuu paljon ominaisuuksia mihin on androidissa tottunut. Lisäksi sovellustarjonta oli omasta mielestä täyttä kuraa androidiin verrattuna. Kyllä tää androidin monipuolisuus on itselle tärkeämpi asia kuin WP:n helppokäyttöisyys.

  Käy jossain liikkeissä tunnustelemassa mikä se paras luuri omaan käteen olisi. Vaihtoehtojahan tässä on joitain tullutkin.
   
 10. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6465
  Tykkäykset:
  2328
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
 11. eeroaho

  eeroaho

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Xcover 271, TeleFinland
  chriscole, samsung-patoutuma on henkilökohtaista, sitä ei tarvitsekaan tajuta :).

  Master of the Universe, mulla on tuollainen duuniluurina ja se on ainoa käyttämäni puhelin, jonka kanssa S60v3:n (e51:n) käytettävyyttä tulee ikävä. Näppis on sieltä ja syvältä ja kosketusnäyttö on integroitu mukaan rehellisesti sanoen vittumaisesti. Kiva surffata valikoissa kun välillä pitää lääppiä ruutua ja välillä ohjaustattia ja softapuolessa on muutenkin jänniä pieniä ominaisuuksia, jotka eivät ole aina mieleeni. Lisäksi laite ei puhelimena vakuuta - jos puhelimen pitäisi toimia puhelimena, sen pitäisi löytää verkkoa muutenkin kuin tuurilla. BB:n ruudulla lukee vähän turhan usein "SOS" samalla, kun Nokia ja Samsung vieressä näyttävät täyttä kenttää samalla operaattorilla, eikä kyse ole yksilöongelmasta.

  Mutta juu, taidan ruveta tutkimaan myyntipalstoja Xperia Prota etsien, se näyttää vaihtoehdoista parhaalta. Kiitoksia vinkeistä :)
   

Jaa tämä viestiketju