Mobiili.fi Yhdeksän hienovaraista muutosta, jotka erottavat Sonyn Xperia Z5:n edeltäjistään

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Tehokkaampi suoritin, parempi näyttö ja uusittu takakamera ovat perinteisiä uudistuksia melkein jokaisessa lippulaivamallissa. Myyntipuheiden keskittyessä suuriin numeroihin ja ylimääräisiin pikseleihin, jäävät puhelimeen tehdyt pienemmät muutokset helposti vähemmälle huomiolle. Uuden Xperia Z5:n kohdalla yhdysvaltalainen Phone Arena -sivusto on kuitenkin listannut yhdeksän pientä yksityiskohtaa, jotka erottavat puhelimen edeltäjistään. Pieniin yksityiskohtiin ja kosmeettisiin muutoksiin keskittyvä listaus on luettavissa alta suomeksi.  1. Lähes huomaamattomat etukaiuttimet

  Aiemmista puhelimista poiketen uuden Xperia Z5:n etukaiuttimet ovat äärimmäisen ohuet, mutta silti äänenvoimakkuudeltaan vakuuttavat.

  [​IMG]  2. Xperia-merkintä sivussa

  Pienenä design-uudistuksena Xperia Z5:stä löytyy Xperia-teksti koverrettuna puhelimen kylkeen.

  [​IMG]

  3. Muuttunut näppäinasettelu

  Näppäinten asettelussa on tapahtunut Xperia Z5:n kohdalla useita pieniä muutoksia. Hieman huolestuttavasti volyymi- ja kamerapainikkeet ovat huomattavasti aiempaa lähempänä toisiaan.

  [​IMG]

  4. Takakuoren uudistukset

  Yksi suuremmista muutoksista Xperia Z5:ssä on uusi takalasi, joka tuntuu laadukkaalta, eikä kerää pelätyllä tavalla sormenjälkiä.

  [​IMG]  5. Paikka kaulanauhalle

  Sony on yksi harvoista matkapuhelinvalmistajista, joka yhä tänäkin päivänä sisällyttää puhelimiin kiinnityspaikan kaulanauhalle. Kiinnityskohta löytyy puhelimen alareunasta USB-portin vierestä.

  [​IMG]

  6. USB-portti ilman suojaläppää

  Monet aiemmista Xperia-sarjan puhelimista ovat olleet vedenkestäviä ja tästä syystä sisältäneet suojaläpän USB-portin edessä. Sonyn Xperia Z5:ssä ylimääräisestä läpästä on päästy eroon, mutta puhelin on edelleen vedenkestävä.

  [​IMG]
  Xperia Z3+ sisälsi monien odottaman uudistuksen avoimesta USB-portista. Xperia Z5 jatkaa samalla linjalla tehden USB-portista aiempaakin pelkistetymmän.


  7. Uudistunut virtanäppäin

  Xperia-sarjalle tunnusomainen ympyrän muotoinen virtanäppäin jää Xperia Z5:ssä historiaan. Tilalla on huomattavasti isompi, runkoon sulautuva ja sormenjälkilukijan sisältävä virtanäppäin.

  [​IMG]
  Aiemmissa Xperia-malleissa nähty ikoninen virtanäppäin on saanut tehdä Xperia Z5:ssä tilaa sormenjälkilukijalle. Kuvassa vanhempi Xperia Z3+.


  8. Muutokset etukamerassa

  Yksi selvimmistä muutoksista Xperia Z5:ssä on uusi viiden megapikselin selfie-kamera. Fyysisesti aiempaa suurempi etukamera on sijoitettu nyt puhelimen vasemmalle puolelle ja vastaa kooltaan paremmin toiselta puolelta löytyvää valontunnistinta.

  [​IMG]

  9. Magneettinen latausliitin

  USB-portin edestä poistuneen suojaläpän myötä Sony on poistanut Xperia Z5:stä myös magneettisen latausliittimen, joka löytyi sarjan aiemmista malleista. Muutos on hyvin ymmärrettävissä, sillä latausliitin ei varsinaisesti parantanut puhelinten ulkoista olemusta.

  [​IMG]
  Aiemmista puhelimista tuttua magneettista latausliitintä ei enää Xperia Z5:stä löydy. Kuvassa Xperia Z3.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju