MobiiliBlogi Xperia X Performance on Sonyn uusi lippulaiva

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2157
  Tykkäykset:
  4
  Samsungin ja LG:n tavoin myös japanilainen Sony esitteli Barcelonan Mobile World Congress 2016 -messuilla uuden lippulaivan. Xperia X Performace jatkaa uudesta nimestään huolimatta muotoilullisesti Sonylle tuttua linjaa (vaikka Sonyn mukaan ilme on täysin uudistunut), jossa yksinkertaiset muodot yhdistyvät selkeisiin linjoihin. Mallisto sisältää myös kaksi muuta jäsentä, jotka ovat edullisimmat Xperia X ja Xperia XA. Tässä jutussa keskitymme kuitenkin vain lippulaivaan, eli Performance-malliin,

  Sony Mobile jatkaa persoonallisten ja älykkäiden laitteiden sekä palveluiden kehittämistä, jotta kuluttajat voivat tehdä enemmän sekä olla luovempia. Tuotteemme ja palvelumme yhdistyvät toisiinsa, tehden niistä tärkeän ja rakastetun osan kuluttajien elämää”, kommentoi julkistusta toimitusjohtaja Hiroki Totoki.

  Japanilaisvalmistaja on pitänyt uuden lippulaivansa nykymittapuun mukaan kompaktina. Siinä on viiden tuuman, aavistuksen kaareva 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö. Se hyödyntää Sonyn kuvanparannusteknologioita, kuten Triluminios ja X-Reality. Kooltaan puhelin on 143,7 x 70,4 x 8,7 millimetriä ja se painaa 164,4 grammaa. Se tulee markkina-alueista riippuen saataville valkoisena, mustana, limen kultaisena sekä ruusun kultaisena.


  [​IMG]

  Sonyn puhelinten tavoin kameraominaisuudet näyttelevät keskeistä roolia uudessa kokonaisuudessa. Takana on uuden sukupolven 23 megapikselin kamera, jonka Exmor RS -kenno on kooltaan 1/2.3 tuumaa, aukkosuhde f/2.0 ja sen ISO-taso kykenee aina 12800 herkkyyteen asti. Automaattitarkennusta on parannettu entisestään ja Xperia X Performance -puhelimessa se pyrkii ennustamaan kohteen liikkeet ja tekemään näin kuvista entistäkin tarkempia. Ominaisuus on kehitetty yhteistyössä Sonyn Alpha-kameratiimin kanssa ja mahdollistaa ainakin teoriassa hyvin nopeasti liikkuvien kohteiden tarkan kuvaamisen.

  Etupuolella on 13 megapikselin kamera 1/3″ kennolla, 22 millimetrin linssillä sekä f/2.0-objektiivilla. Molemmat kamerat sekä taka että etu käynnistyvät erittäin nopeasti alle 0,03 sekunnissa.

  Uutukaiselle potkua antaa 64-bittinen Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kolme gigatavua käyttömuistia. Kokonaisuuteen yhdistyy Sonyn vankka osaaminen virrankulutuksen optimoinnissa ja niinpä Xperia X Performancen 2700 milliampeeritunnin akun pitäisi jaksaa yhdellä latauksella kaksi päivää.

  Sony Xperia X Performancen sivulla olevaan virtapainikkeeseen on integroitu sormenjälkilukija. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa 4G LTE, GPS, GLONASS, WiFi, Bluetooth 4.2, NFC, 32 gigatavun tallennustila ja microSD-muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmänä on uusi Android 6.0 Marshmallow.

  Sony ei paljastanut, milloin Xperia X Performance saapuu esimerkiksi Suomeen. Samalla myös hintatiedot jätettiin kysymysmerkiksi, mutta kovin edullisesti Sonyn uutuus Suomessa tuskin tulee irtoamaan.

  Kerro kommenteissa, mikä uusista lippulaivoista on mielestäsi mielenkiintoisin. LG G5, Samsung Galaxy S7 vai Sony X Xperia Performace.  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju