Mobiili.fi Xiaomi ja Microsoft laajentavat kumppanuuttaan – Office ja Skype esiasennettuna

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Xiaomin Mi Pad esittelyssä Windows 10:n kanssa aiemmin.


  Microsoft ja kiinalainen ensisijaisesti älypuhelin- ja tablettilaitteitaan myyvä Xiaomi ovat sopineet kumppanuutensa laajentamisesta.

  Käytännössä kumppanuuden laajentaminen tarkoittaa Microsoftin Office- ja Skype-sovellusten tuloa Xiaomin laitteisiin esiasennettuna. Microsoft on tehnyt vastaavia sopimuksia myös muiden Android-valmistajien kanssa.

  Xiaomin myynti suuntautuu vahvasti Kiinan, Intian ja jo muutamien muiden kehittyvien maiden markkinoille, joissa Microsoftin hyötyohjelmistojen asema vahvistuu nyt.

  Sovellukset löytävät tiensä Xiaomin laitteisiin, kuten Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 ja Redmi 3, syyskuusta 2016 alkaen. Mukana ovat Microsoftin Word, Excel, PowerPoint, Outlook sekä Skype.

  Lisäksi Microsoft ja Xiaomi ovat samalla sopineet patenttien ristiinlisensoinnista sekä patenttien siirrosta.

  Tunnetusti Microsoft on tienannut hyvin lisensoimalla laajaa patenttiperhettään lukuisille eri Android-valmistajille. Xiaomi sen sijaan hyvin nuorena toimijana on ollut patenttiköyhä, millä on ollut vaikutusta myös sen hitaaseen sekä varovaiseen laajentumiseen länsimaihin, jossa aineettomien oikeuksien suoja on merkittävästi vahvempi kuin sen kotikonnuilla.

  Kiinan markkinoilla kilpailun kovennettua ja laajentumisen muualle oltua hidasta, taantui Xiaomin vuoteen 2014 asti huikea kasvu viime vuonna. Xiaomin liikevaihto kasvoi viime vuonna edellisestä vain viisi prosenttia ja se myi alkuperäisen 100 miljoonan tavoitellun puhelimen sijaan vain reilut 70 miljoonaa. Sopu Microsoftin kanssa ja patenttiaseman vahvistaminen voivat avata tietä Xiaomille myyntiintuloon jatkossa uusissa maissa.

  Aiemmin Microsoft ja Xiaomi ovat tehneet yhteistyötä Mi Padin Windows 10:n sekä Microsoftin Azurella toimivan Mi Cloud -pilvipalvelun osalta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju