X10mini pro vs. U8I Vivaz pro

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Mixu85, 7/12/10.

 1. Mixu85

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/12/10
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Arvoisa raati, tiedustelisin teiltä lähinnä tuosta U8I VIVAZ PRO-puhelimesta.
  X10 mini prosta näytti keskusteluja löytyvänkin. Mutta vertailussa siis nämä kaksi puhelinta.

  Itse en ole tottunut kosketusnäytön käyttäjä, joten ongelmansa varmaan kummassakin, ja juuri siitä syystä valitsin nämä kaksi mallia, joissa on fyysinen näppäimistö, ja joka on tuttu Communikaattorista.

  Vivazista löytyy melko vähän tietoa, mutta laite löytyy esim. vertaa.fi:stä.
  Hinta on tässä tapauksessa toisarvoinen sivuseikka, tarkoituksena vain löytää hyvä puhelin jolla pärjäisi taas AINAKIN seuraavat kaksi vuotta. (Nimim. todella tyytyväinen C905:een).

  Puhelimen käyttäjänä arvostan:
  -Akun kestoa
  -Helppoa valikkokäyttöä
  -Kuuluvuutta/äänenlaatua

  Lisäksi käytän jonkin verran karttasovelluksia, Facebookkia sekä sääpalveluita puhelimella.

  Laittakaahan arvoisa raati suosituksia tulemaan!
  Kiitos!!!
   
 2. anamasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/07
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Ei ole näistä kokemusta kuin omasta Mini Prosta, mutta lyhyen Googletuksen perusteella mutuilen seuraavasti.

  Selkeimmät vastakkainasettelut tulevat akseleilta:

  - S60 vs Android
  Tämä kallistunee selkeästi Androidille, paitsi ehkä nimenomaan karttasovellusten osalta. Navisoftia Androidille on vaikka lampaat söisi, tosin niistä joutuu kaikista tällä hetkellä maksamaan (ellei roottaa ja haksoroi Google Mapsia). S60 alustalle on paljon topo- ja merikarttasovelluksia, joihin sopii sellaisenaan tai konvertoituna mm. Garminin kartat. Vastaavaa ei taida Androidilta löytyä, ihme kyllä.

  - Sovellukset
  ..osittain jatkoa edelliseen. Androidin Facebook-softa on ok ja sääsoftia on enemmän kuin jaksaa kokeilla (mulla loistava Palmary Weather). Muiden sovellusten osalta Android Market oletettavasti pesee Ericssonin Play Now-palvelun vasemmalla kädellä.

  - Akun kesto
  Tämä on kaikkien Android-luurien akilleen kantapää. En tiedä Vivazin kestoa, mutta arvaan S60:n akun keston paremmaksi. Mini Pro kestää tätä nykyä (alkuinnostusräpellyksen jälkeen) hyvin ehkä vuorokauden. Joka yö siis laturissa.

  - Käytettävyys
  Ainakaan tämän arvostelun perusteella en odottaisi liikoja Vivazilta. Androidin käyttö on sulavaa ja ellei paketista avattuna miellytä, niin on ainakin kustomoitavissa. Mini Pron näppis on kokoisekseen erinomainen. Tuskin Vivazissa on ainakaan huonompi (oletus).

  - Kamera
  Vivazilla ainakin teknisesti parempi 8 megan kennoineen ja HD-videoineen. Mini Prossa ääripelkistetty "klikkaa ja toivo parasta". Mulla ei liikoja kokemusta kännykamerasta, koska järkkäri kulkee aina mukana.
   

Jaa tämä viestiketju