WWW-sivut M55:lla

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja T.J.L., 15/9/03.

 1. T.J.L.

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/03
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire
  Onko M55:ssä jonkinlaista http-selainta? Koitin mennä Mbnetin sivulle gsm-datalla, mutta puhelin valittaa, että sivu on liian suuri ja muistia liian vähän tai jotain vastaavaa. Muistia on kuitenkin vapaana yli 700kt. Olen ajatellut vaihtaa Radiolinjan liittymän Saunalahteen, jossa on aika halpa GPRS, mutta ensiksi olisi mukava tietää esim. miltä näyttää mbnet tai vaikka murobbs puhelimessa.
   
 2. Killerwhale

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/03
  Viestit:
  801
  Tykkäykset:
  0
  Eipä taida olla. Ja lisäksi http-sivut ovat todella karun näköisiä puhelimissa muutenkin, ellei kyseessä ole isolla näytöllä varustettu kunnon värinäyttöpuhelin, kommu tai vastaava.
   
 3. kaarle

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/9/02
  Viestit:
  200
  Tykkäykset:
  0
  Vakiona siinä ei ole html -selainta, ainoastaan wap -selain löytyy. Mutta saahan siihen ainakin rahalla yleisen J2ME:lle tehdyn html -selaimen, kuten WebViever.
   
 4. manni

  manni Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  629
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  iPhone 4
  Googlen HTML -> WML -muunnin on ihan kätevä.
   
 5. Ti-arb

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/12/02
  Viestit:
  37
  Tykkäykset:
  0
  Mikä muuten on ihan veikeä ja toimiva selain m55:ssäkin, kokeilin pikaisesti :)

  T:HB
   
 6. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Kipaiseppas tosta http://www.reqwireless.com/webviewer.html ja hae se softa - sit jos weppisivut näyttää södeiltä niin voit ilmoittaa mulle niin meen liikkeeseen ja annan ME45:sen niille + ison pinon dollareita ja olen m55 onnellinen omistaja.[/url]
   
 7. T.J.L.

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/03
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire
  Hain tosiaan ton softan ja Radiolinjalla tuli vielä GPRS just sopivasti perusominaisuudeksi niin pääsi sitä käyttämään. Webviewer osaa kyllä näyttää nettisivuilta kuvatkin, mutta käytän pelkkää tekstin näyttöä nopeuden ja GPRS:n hinnan takia.

  Kyllähän tolla ohjelmalla kaikkiin nettisivujen (HTML-)tietoihin pääsee käsiksi, mutta ei niitä sivuja tunnista samoiksi kuin tietokoneen näytöllä muusta kuin tekstin sisällöstä. Selain ei tue esimerkiksi frameja ollenkaan ja sivuilla olevat taulukot ja vierekkäin olevat tekstit tietenkin tulevat kännyn näytön pienuuden takia allekkain. Esim. telkku.comin ohjelmat eivät näy järjestyksessä, vaan ylimpämmäksi tulee kaikkien kanavien ohjelmat enne 12:sta, sen jälkeen kaikkien kanavien ohjelmat ennen kuutta jne... En oikein usko, että nettisivuista mitenkään kauniin näköisiä tulee, vaikka selaisi niitä kuvien kanssakaan. Kyllä sillä kuitenkin tarvittaviin tietoihin pääsee käsiksi ja esim. MuroBBS:ää koitin vähän lukea niin kyllähän se onnistuu. Jos jotain isompia kuvia koittaa ladata, niin selain aluksi skaalaa ne jossain vaiheessa kännyn ruudun kokoiseksi ja lataa vain sen pienen kuvan, joka on tietenkin nopeuden ja käytettävyyden kannalta parasta. Pikkukuvien laatu vaan on aivan surkea. Siis paljon huonompi, kuin jos vaikka tietokoneella muuttaa kuvan kännyn ruudun kokoiseksi. Ison kuvan voi kyllä näyttää kokonaankin, mutta vaikka 300kt kuvan näyttäminen GPRS:llä on aika hidasta.

  Yhteenvetona voisi sanoa, että jos meinaa kännyn hankkia netissä surffailuun, niin ei ehkä kannata valita M55:sta vaan joku, jossa on isompi näyttö. Vaikka jossain lomalla, jossa ei ole tietokonetta ja nettiyhteyttä mukana, niin kyllähän tälläkin surffailee paremman puutteessa.

  Niin ja Webviewerhän on sitten shareware ohjelma.

  Jos muuten omistaa Hotmailin sähköpostin niin kannattaa kokeilla ohjelmaa nimeltä Hotviewer. Löytyy helposti Googlella.
   
 8. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Hmm, vaikuttaa hyvältä :) Ostaessani ME45 joskus puolisentoista vuotta sitten niin sain wap:in yli näkymään yle.fi/tekstitv, piti vain se sivunumero aina vaihtaa urliin. Ko. juttu tais kismittää soneraa (joka myy ko. tekstitv-sivuja hintaan 18 senttiä/kpl) joten parin kuukauden päästä tuo ei enään toiminut.

  Eli nuo sivut ainakin sais näkyviin M55+Webviewer:illä kuten varmaan http://www.iltalehti.fi/light/, tuohon kaveriks vielä joku yahoon popattava email:i ja kun kerran DNAn WAP-GPRS palvelu maksaa 4,90e/kk niin hintakaan ei päätä huimaa.

  130e joutuis vaan pistää väliin että sais m55:sen, en tiedä pitäisikö odottaa että Sx1 ilmestyy markkinoille sekoittelemaan hintoja. Hmm hmm. Menipäs vaikeaksi.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei operaattori puuttu siihen mitä sisältö wapilla katselet, taisi vaan käyttämäsi html -> wml konverteri palvelu loppua tai väärä URL.
  Edelleen on vaihtoehtoja millä noi ylen tekstitv sivut voi katsella.
   
 10. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Eli käytin suoraa url:ia teksti-tv:n sivuille, vaihtoivat siellä jotain asetuksia yms. jottei näkynyt wapin kautta.

  Kerro lisää.
   
 11. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Korjatkaa jos olen väärässä mutta eikö e-mailiin tarvita se 'oikea' gprs, kuten myös webviewerin käyttöön? Eli DNAn WAP-GPRS palvelu ei riitä.
   
 12. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Niin minäkin rupesin epäilemään. Lähetin netin kautta kystelyn DNAn aspaan viime viikon puolella (tais olla keskiviikko) eli odottelen ensi viikon puolella vastausta. On meinaan aika hyvää palvelua DNAlla, aina tullut kysymyksiin vastaus noin 2 viikon kuluttua.

  Ainiin, jos ei olisi mitään tekemistä muutamaksi tunniksi niin voishan sitä yrittää soittaa aspaan... Kestää pari tuntia se jonotus ja sit vielä pari tuntia et löytyis joku joka tietää.
   
 13. Sir Buzku

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/9/03
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Pitääkö minun maksaa se 20 dollaria jos käytän yli kolme päivää?
   

Jaa tämä viestiketju