www.puhelimet.tk avattu!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja macko, 18/10/04.

 1. macko

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  598
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Htc Legend - Saunalahti
  Eli väsäsin tommosen sivuston tässä syyslomalla, sinne olisi tarkoitus kerätä arvosteluja puhelimista, käyttäjien kommentteja, ja mahdollisesti myös puhelimien kameroilla otettuja kuvia. Jos sinulla on aikaa/intoa tehdä arvosteluja puhelimista, lähettele niitä minulle mailiin, tai YVllä, niin julkaisen ne sivustolla. Risuja ja ruusuja, ja muuta palautetta saa ja pitää lähettää. En tiedä miten suhtaudutte tämmöiseen mainostamiseen, mutta ajattelin kuiteskin ilmoittaa, koska kyseessähän on sentään matkapuhelin sivusto. En ainakaan itse löytänyt vastaavaa sivustoa, missä olisi käyttäjien arvosteluja puhelimista suomeksi. Tältä forumilta saa tietysti ihan hyvin informaatiota, mutta ajattelin tehdä tuosta sivusta saman tapaisen, kuin mobile-review.com, mutta suomeksi. Eli, kommenttia tästä projektista, ja äkkiä arvosteluja kirjoittelemaan :)

  www.puhelimet.tk
   
 2. Kerppis Vieras

  0   0   0

  "Jostain syystä sivusto ei toimi oikein IE4.5/Mac käyttäjillä. Pahottitelen.." Ensimmäisenä kävi silmään. Saattaa olla omissa silmissänikin vikaa, mutta en erottanut mitä keltaisella oli kirjoitettu harmaata taustaa vasten.
   
 3. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Sama vika minunkin silmissä.
   
 4. macko

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  598
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Htc Legend - Saunalahti
  Asia korjataan
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eipä niitä tuollakaan ollut :)
  Mutta jos luet tätä foorumia vähän niin huomaat että arvosteluja löytyy, kuten monelta muultakin sivustolta.

  Tavoitetta ainakin on.

  -Pari huomiota,

  -eli ducumentin tyyppi puuttuu kokonaan, jolloin selaimet jotuvat sen arvailemaan, kyn ei kuitenkaan kyse mistään vanhasta HTML versiosta.

  - Merkistö on kertomatta

  - kaikki

  tagit eivät ihan kohdallaan

  - Fonttikokoa ei kannata määrittää kiinteäksi.

  -Värivalinnat ovat joiltain osin vähän huonosti luettavat.

  -Suomenkielisillä sivuilla englantia, ei varmaan ihan tavoiteltavaa.

  - vaatii javascripti tuen päällä tietyissä toiminnallisuuksissa

  - Sisältöä, edes näön vuoksi sinne laittaa

  Toki voidaan miettiä onko kovin kestävällä pohjalla tehdä sivuja joiden sisältö nojaa ainostaan lukijoiden tekemisiin, miksi joku niitä korjoituksia juuri tuonne lähettäisi?
   
 6. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Kyllähän sivuston pitäisi toimia kaikilla selaimilla.. Niin ja vähän sisältöä olisi hyvä saada ennen kuin avaa sivuston. Mukavan pelkistetyt sivut :)
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Asiaa voi vähän auttaa jos menee suoralla URLilla
  http://koti.mbnet.fi/~mackoo/puhelimet.tk/
   
 8. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Milloinkohan joku viitsii laittaa aidosti positiivisia ja hieman syvällisempiä kommentteja tällaisiin ketjuihin...? Kritiikkiäkin toki tarvitaan, mutta suurin osa näistä sivuista tehdään yksityishenkilöiden toimesta "autotalliprojekteina", ja harva on HTML-guru, joten vois hieman antaa armoa ja rohkaista lyttyyn lyömisen sijaan. Aikanaanhan Internetin suosio perustui juuri vapaaseen sisällöntuottamiseen osin pioneerihengelläkin.

  Tämä on jo OT:ia, mutta joskus kärkkäimpien arvostelijoiden kohdalla tulee mieleen miten hyvin he itse hoitavat esim. oman työnsä tai pikkutarkasti harrastuksiin liittyvät asiat. On niin helppo kritisoida kasvottomana nimimerkin takaa...(ei ole suunnattu kenellekään tietylle kirjoittajalle eikä tarve kommentointiin herännyt tämän ketjun pohjalta vaan aiemmin)
   
 9. macko

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  598
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Htc Legend - Saunalahti
  Ajattelin tätä kautta saada sitä sisältöä. Itse kyllä juuri kirjoittelen arvostelua V500sta
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä huomio.
  Parasta harjoitusta on ilman muuta tehdä jotain sivua, vaikka siitä ei ikinään tulisikaan mitään top 10 ryhmään kuuluvaa.

  Sivua tekiessä menee herkästi muutamaan ansaa, (ainakin allekirjoittanut), eli alkaa yrittämään jotain epä olennaista. Tällä sivulla on muutamia hienoja asioita, mm. ei liikaa väriä ja roisketta, pienillä korjauksilla ne sopivat hyvin erikokoisiin selain ikkunoihin jne.

  Hyvää sivuissa on myös että sisältö on omaa, eikä varastettu.

  Allekirjoittaneella löytyy ainakin parantamisen varaa... :)

  Puutun usein (aina?) muutamiin juttuihin, jotka _mielestäni_ on hyvä pohtia sivujen tekemisen alkuvaiheessa, ja mielestäni sanoa parempia sanoa alussa, kuin tunttien työn jälkeen.

  Saatu kritiikki ei välttämättä ole julmaa, päinvastoin, mutta niin herkästi se tuntuu rankalta, vaikka sitä olisi pyytänyt.

  Poikkeavaa tässä esimerkissä on se että sivujen tekijä on korjaillut juttuja, eli hän saattaa olla ihan tosissaan.

  Menestystä toivottaen allekirjoittanut.
   
 11. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Suomeen mahtuu aina lisää hyviä nettisivustoja! En osaa sanoa onko ideani absoluuttisen päteviä, mutta voisin ehdottaa että tee sivut tableilla vga resoluution leveyteen 640px tai korkeintaan 800px, jotta sivut ovat luettavissa myös mobiilisti joka on tämänpäivän tapa. Vältä Javascriptiä ja Frameja, koska useat mobiiliselaimet eivät niitä tahdo osata. Jos sivusi toimivat hyvin mobiililaitteissa niin kyllä ne toimivat silloin pöytäkoneissakin. Mitä yksinkertaisempi toteutus sitä paremmin se toimii kaikissa ympäristöissä.

  Koita järjestää taulukot ja etenkin valikkotaulu sopivasti päällekkäin. Ilmaisdomainit ovat hauska tapa aloittaa, mutta niillä on ikäviä tapoja kaatuilla, levitellä viruksia ja käynnistellä hidastavia popuppeja.

  Tapa miten tarjoat asian ei ole se mitä ihmiset tulevat sivuillesi katsomaan vaan se mitä tarjoat . Toisin sanoin sisältö ennen kaikkea ja kannattaa aivan ensimmäksenä miettiä mistä sitä sisältöä saa!

  (sori tää mun palaute on kovin muutoshenkinen. ;) )
   
 12. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Ulkoasu on hyvä alku - simppeli, eikä turhia krumeluureja ja hienouksia. Ja keveys on ilahduttava kun on simppeli. :)

  Aikanaan voisit perustaa sivustosi sitten ihan kunnon domain-nimen taakse ja paremmille palvelimille.

  Sisällöstä on nyt vielä mitään kovin syvää vaikea sanoa, koska sitä ei ole. :) Mutta muistutuksena tulevaisuuteenkin, että panosta sivuston kieliasun "huolellisuuteen" ainakin perusasioitten kohdalla (isot kirjaimet, pisteet, erilaiset väliviivat/merkit jne...)

  Hyvä, että tulee uusia sivustoja mahdollisesti paikkaamaan Vapaalla.orgin ja MobiiliPlazan poismenoa.
   
 13. macko

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  598
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Htc Legend - Saunalahti
  lisää ulkoasu ehdotuksia vaan tänne, esim sivujen päävärit jne. Mutta tärkeintä ois saada ihmiset kirjoittamaan niitä arvosteluja!
   
 14. Morgue Bannattu tunnus

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  318
  Tykkäykset:
  7
  Joo. Ihan kiva. Mutta en löytänyt yhtään lausetta, jossa ei olisi ollut kirjoitusvirheitä.

  Äidinkielenopettajat söisivät pelihousunsa, jos lukisivat tuota.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olen eri mieltä, ja tekijän nykyinen lähestysmis tapa on hyvä, pienellä hiomisella, esim absoluuttisten elementtien sijoittelusta kannattaa luopua, tai tehdä vähän toisin se.

  Taulukoita ei kannata mielestäni käyttää jollei ole jotain erityistä syytä (esim. taulukko tietoa) Sivun ulkoasun määrittely pikselitarkkuudella ei mielestäni ole tavoiteltavaa, eikä usein järkevääkää, esim mainitsemasi mobiilikäyttö, niin kuinka monessa mobiililaitteessa on 640px leveä näyttö, saatika 800px. Taulukot ovat myös suhteellisen työläitä työstää keveyille laitteille, ja kiinteä leveyisenä tulee scrollausta moneen suuntaan, tai vapaassa taulukko muodossa kentistä saattaa tulla niin kapeita että sisällön lukeminen vaikeutuu.

  Ja jo aijemmin mainituista pikselin tarkuudella määritellyistä fonteista kannattaa luopua, sillä ei sivun tekijä voi tietää minkälaisella kokoonpanolla asiakas niitä lukee ja vielä vähemmän minkäkokoista tekstiä hän näkee lukea.

  Heti alkuun kannattaisi laittaa se documentti tyypi kohdalleen ja tietenkin kertoa merkistö.

  Ilmais domainia voi käyttää, mutta siihen ei kannata tukeutua jos kyseessä on tuollainen frame upotus, tämä estää kuten edellä kirjoittava kertoi tehokkaasti mobiili surffailun.

  Jos sivulle haluaa kävijöitä ja resurssit ovat tiukissa sisällön suhteen, kannattaa aloittaa vaikka jostain kapeasta sektorista, esim kertomalla omasta tutusta laitteesta kaikki mehdollinen, mukaan lukien seikkäperäiset ohjeet asetuksista ja tietenkin vinkkilista käytöä helpottavista jutuista.

  Olen edelleen sitä mieltä että turvautuminen muiden tekemään sisältöön on vähän heikolla pohjalla, ainakin sen suhteen mitkä lähtökohdat nyt.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Valkoinen pohja mustateksti, siinä ei ole mitään vikaa, värit on helppo muuttaa myöhemminkin tyylisivulle. Oleellista on saada perusasiat kuntoon, toki ymmärrän että värit ja muut ei niin oleelliset pyörii mielessä alussa ja niistä on vaikea päästä eroon jollei niitä johonkin ulosta, tee vaikka beta sivut johon laitat vaikka kuinka rohkeat värit, niin se monesti rauhoitaa :)
  Voit kysyä, miksi joku tuntematon kirjoittaisi, saatko muokata jonkun kirjoittamaa, jos joku kirjoittaa hyvään jutun niin mitä sinulla on tarjota sellaista että hän antaa enemmin sinulle, kuin laittaisi omille sivuilleen tai tarjoaisi jollekkin toiselle?

  Mieti paria juttua.

  - Mikä on homman tarkoitus?
  -- jos haet kokemusta sivujen tekemisestä, niin siihen ei välttämättä kannata turvautua muiden tekemään sisältöön.

  -- jos haluat laadukkaat matkapuhelin aiheisest sivut, niin lue edellinen viesti. Muista myös että jonkin näökinen jatkuvuus pitää olla, eli olet valmis jatkamaan projektia vuosia. Alku on mahdollista pienelläkin omalla materiaalilla jos on "ainutlaatuista", hyvät sivut keräväät kävijöitä ja myös halukkaita auttajia sisällön suhteen.

  Aloita siitä V500sta, siitä löytyy kyllä aihetta pitäksi aikaan, oli sivujen tarkoitus olla harjoitus työ tai pitempiaikainen projekti. muista keksittyä faktoihin.
   
 17. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  No joo - vedän takaisin kommentissani mainitsemat staattiset arvot ja olen kanssasi samaa mieltä että dynaaminen on monessa tilanteessa paras. Mutta pysyn edelleen kannassa, että javascriptiä ja frameja ei kannata käyttää ja word-dokumentti -tyylisestä sivustosta tulisi tylsän näköinen niin tietokoneen ruudulla kuin kännykänkin. Sivuttaista scrollausta on usein haukuttu, mutta harkitsisin kyllä sen kehittelyä esim. valikko-sisältö -rakenteiden luomisessa. Mutta tämähän on siis vain villi idea -tasolla vielä. ;)
   
 18. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Ihan hyvä aloitus, pitäisi vain saada jotain sisältöä. Ei paha, ei paha.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
 20. henz

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/04
  Viestit:
  302
  Tykkäykset:
  0
  Eli tuonne saa puhelinten omistajat kirjoitella arvosteluja omistamistaan kapuloista? Ihan hyvä idea! Tuonne ois kiva saada myös kaikkia linkkejä hyville kännysivuille.
   

Jaa tämä viestiketju