Blogi - jamov WP7.8-päivitystä odotellessa

Keskustelu osiossa 'Blogit', aloittaja jamov, 16/9/12.

Katso käyttäjittäin: Katso käyttäjittäin
 1. jamov

  jamov

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/09
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  16
  Puhelinmalli:
  Iphone 5
  Hieman kyllä ihmetyttää kun Microsoft tai Nokia ei vieläkään ole pystynyt varmistamaan WP 7.8 päivityksen jakoon tulemisen ajankohtaa. Samoin ominaisuuksien osalta mitä julkisuuteen on ilmoitettu, ilmoittelussa on ollut jokseenkin sekava linja. Vaikkakaan eipä nykyisillä Android-laitteiden valmistajillakaan ole aina ollut antaa lähellekään tarkkaa aikataulua päivityksille tai edes tietoa tuleeko päivitystä ollenkaan vanhemmille laitteillle. Tähän tietysti vaikuttaa se, että ensin Google julkaisee uuden Android-version ja laitevalmistajat täydentävät vielä siitä omilla käyttöliittymän kuorrutuksilla olevan version ennen kuin laittavat päivityksen jakoon. Tästä syystä Android-päivitykset viipyvät. Mistä johtuen mahtaa Microsoftin päivitysten jakoon tuleminen ontuvan? Jos kesällä jo ilmoitettiin WP 7.8 päivityksen tulevan nykyisiin WP7 puhelimiin, niin ei kovin suunnitellulta kuulosta alkaa syyskuussa kyselemään käyttäjilta mitä ominaisuuksia päivityksen toivottaisiin tuovan. Ja hetken päästä sitten vielä varoitellaan, että tämä nyt vaan on kysely ja vain muutama käyttäjän toivoma omaisuus tulee lisää.

  Nokian ja Microsoftin yhteistyötä on varjotanut koko ajan pelko epäonnistumisesta ja samaan aikaan odotukset ovat olleet korkealla. Nokian toimintaa seurataan suurennuslasin alla ja uusia puhelinmallijulkaisuihin suhtaudutaan suuremmalla kriittisyydellä kuin muiden valmistajien. Valitettavasti Nokian Lumia 900 ei saanut kauaa olla WP-maailman luksusmalli, kun alettiin jo katseet kääntää WP8-päivitykseen ja siihen, että sitä ei nykyisille Lumioille tulekaan. Aivan kuin olisimme hetkessä unohtaneet kuinka laadukkaan, bugittoman ja kaiken kaikkiaan loistavan WP-puhelimen Nokia oli loihtinut. On tietysti tunnustettava, että Suomessa Lumia 900:sen hinta on korkea kun vertaa sitä esim. SGS 3:seen, joka hardwaren osalta on edistyksekkäämpi ja matkapuhelinmarkkinoilla huokuttavampi ainakin nuorison keskuudessa merkkinä, mallina ja käyttöalustansa puolesta myös.

  Valitettavasti kaikki tämä negatiivisuus Nokian ympärillä ei ole antanut tilaa hypetykselle Nokian uusien laitejulkituksien yhteydessä, vaikka tällaista onkin yritetty. Harmiksi Nokian oma enakkomainontakaan tekstein:"Betatesting is over..." ei nyt ainakaan näin jälkikäteen ajateltuna ollut mielestäni kovin onnistunut, kun pidän kädessäni Lumia 900:sta, tunnen ikävä kyllä itseni yhdeksi heistä - betatestaaja.

  Odotellessa WP7.8-pävitystä, ehti Nokia julkaista myös uudet Lumia-mallit. Nokian innovatiivisuus näyttää säilyneen vielä voimakkaana ja haastaa näin kivasti muut merkittävät matkapuhelinvalmistajat markkinoilla, pitkästä aikaa. Mieleen joskus kuitenkin pujahtaa ajatus siitä, millainen maailma olisi, jos Nokia valmistaisi myös Android-puhelimia. Toisaalta series40-alustan kehittäminen, voi olla vielä tulevaisuudessa kallisarvoinen Nokialle. Android-alusta kun alkaa vaatimaan laitteistolta aika paljon ja näin nostaa laitteen kokonaishintaa. Maailmassa varmaan riittää vielä markkinoita myös ei niin älykkäille puhelimille, joista kuitenkin löytyy kosketuysnäyttö ja muita älypuhelimista tuuttuja tekniikoita. Huokeampi hinta saattaa ola ratkaisevampi tekijä monelle ja eteenkin kehittyvillä markkinoilla, kuin megapikselit, megahertsit ja PPI.

  Itse odotan innolla WP7.8-päivitystä ja otan kaikki tulevat uudet ominaisuudet ilolla vastaan. Salaa mielessäni kuitenkin toivon, että Microsoft ja Nokia pystyvät loihtimaan edes pari yllättävää ja ihastuttavaa ominisuutta lisää, joita emme osanneet odottaa. Tämä sitten olisikin aika iso jytky, vaikken PS:seksi tunnustaudukkaan.
   

Jaa tämä viestiketju