Wlan tiedonsiirto puhelimesta PC:hen

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Malibra, 6/5/09.

 1. Malibra

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Varmaankin todella helppoa, mutta muutaman tunnin Google session jälkeen en vieläkään tiedä miten Nokian (N95) puhelimesta pystyy siirtämään tiedostoja (kuvia) pc:hen.

  Tavoitteena siis siirtää ja poistaa ohjelmallisesti kuvia puhelimesta.

  -Mal-
   
 2. kurg

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/3/07
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni on Nokian E71 ja Telexy Networksin SymSMB -nimisellä ohjelmalla puhelin näkyy verkossa kuten mikä tahansa Windows-kone. Eli "My Network Places"... ja sitä rataa. Sillä onnistuu sama myös toisinpäin, eli Windows-verkon koneet näkyvät kännykälle päin ja voipi soitella musiikkia tai katsella kuvia suoraan vaikkapa verkkokovalevyltä.
  On kylläkin maksullinen.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Harmi ettei tuota ohjelmaa ole saanut enään vähäänaikaan (vai onko asia muuttunut)

  Hyvä ohjelma oli, luurilla pysty tekemään "Samba" jakoja, ja myös käyttämään niitä.

  Nyt joutuu käyttämään vähän kökömpiä ratkaisuja, tosin N95 taisi tukea natiivista UPnP DNLA media jakoja/palvelinta. PCn käyttöjärjestelmästä riippuen sitten tuota tuke voisi etsiä.
   
 4. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6427
  Tykkäykset:
  2305
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  Editoitu pois...
   
 5. kurg

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/3/07
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Suosittelisin siirtymään tälle vuosisadalle. Bluetooth 2.0:n teoreettinen maksiminopeus 3Mbps (käytännössä huomattavasti alle) ja infrapuna on käytännössä vielä Bluetoothiakin hitaampi (ja epäkäytännöllisempi).

  Jos taas mielestäsi on täysin ok, että jonkun MP3-albumin tai muutaman kymmenen digikuvan takia pitää kytkeä johto kahden langattomasti toimivan laitteen välille, niin sitten olkaamme yhtä mieltä siitä, että olemme eri mieltä.

  Ai niin, onhan lisäksi vielä se todella kätevä vaihtoehto, että ottaa muistikortin aina puhelimesta ulos ja käyttää muistikortinlukijaa...

  (Aihetta voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle kuten esim. että PC-Suiten asennus on sinällään jo käsittämätöntä resurssien tuhlausta, kuten myös nykyaikaisten Bluetooth-donglejen mukana tulevat ohjelmistopaketit (Windows XP:n Bluetooth stack ei tietääkseni tue järkevästi useampien tiedostojen siirtoa, joten tarvitaan joko PC-Suite tai kolmannen osapuolen Bluetooth-stack). Tietysti jos koneen täyttäminen kaikella turhalla tauhkalla vain tiedostojen siirtämistä varten on ihan jees, niin ei siinä sitten mitään.)

  Samba (jota siis voi käyttää WLAN:n yli) sensijaan on käytännössä oletuksena tuettuna kaikissa PC, MAC, Linux, Windows ym. tietokoneissa kuten myös verkkokovalevyissä, USB-liittimillä varustetuissa "reititin-modeemeissa" jne. jne. ilman yhdenkään lisäkilkkeen/ohjelmiston asennusta.
   
 6. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6427
  Tykkäykset:
  2305
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  Okei , ehkä olen sitten väärällä vuosisadalla. Itselläni kun ei ole edes wlania muualla kuin puhelimessa ja se ei yksinään paljon auta. Sitten kun tiedät ja kerrot mistä saan kokonaiskustannuksineen kymppi euron pintaan sen nopean langattoman yhteyden , niin palataan asiaan . Ja mieluummin ilman tuntien viettämistä netissä ko. asian takia myöskin.
  EDIT: Mulla on sitten vain windows tietokoneita , mitään unix- linuxia en myöskään rupea näillä näkymin opiskelemaan.
   
 7. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Nopeaa langatonta (n) nyt ei vielä saa kauheen halvalla, mutta riittävästi toimiva (b/g) irtoaa jo 29:llä eurolla (WLAN tukiasema + USB-dongle koneeseen)... olettaen että sulla on nettiyhteys kotosalla.

  Verkkokauppa.com:sta siis tukiasema ja USB-dongle
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Linkkaamasi vajaan 20e purkki on varsinvaivaton, alkuun pääsee jo kun pistää puhat kiinni, mutta jos ei halua naapureilla jakaa niin sen verran kannattaa puuhastella että saa salauksen käyttöön.

  Ja tuota USB palikkaa ei kai välttämättä tarvita, jos oletetaan että tietokone on ja siinä ennestään on jokin verkkoyhteys (ethernet / wlan). Nettiyhteys ei myöskään välttämätön.


  Tiedostejn jakoon sitten sopiva UPnP DNLA softa, jos ei käyttöjärjestelmässä vakiona, tuota tukevat nykyään kehittyneet digiboxit, TVt ja muuta verkko media laitteet.
   
 9. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6427
  Tykkäykset:
  2305
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  Ja nettinä on matkanetti puhelimessa. Joten...
   
 10. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6427
  Tykkäykset:
  2305
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  EDIT:
  "Purkin "kanssa ja sopivilla ohjelmilla saa ilmeisesti verkon puhelimen ja tietokoneen välille vaikka ei ole nettiäkään ?
  Läppärissäni , jossa vista home premium sentään on wlan mutta voinko jotenkin hyödyntää sitä ja puhelimen wlania niiden keskinäisessä tiedonsiirrossa? Ja Ilman mitään "purkkeja" Jos voi niin mitenköhän ? (In finnish)

  Tämä kyllä nyt viuhahti yli hilseen kovaa ja korkealta. Onko jotain yhteyttä puhelimesta/puhelimeen tiedonsiirron kanssa ?
  Edit: Jos on saako jotain yksinkertaista ohjetta yksinkertaiselle käyttäjälle ? Ja mieluummin vielä på finska.
   
 11. wlz

  wlz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/09
  Viestit:
  32
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Android
  kellään ei siis ilmeisesti ole suomen kielisiä vinkkejä kuinka siirrot saisi toimimaan... :( Minunkin mielestä olisi kyllä kätevää,jos pääsisin purkamaan mm. kuvat puhelimelta nopeasti ja ilman piuhoja..
  Posted via Mobile Device
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä, nettiä tarvitaan vain jos kotiverkon kautta haluaa nettiin. Eli hankkimalla 20e purkin ja kytkemällä siihen läppärin WLANilla ja luurin sen WLANilla, ovat ko laitteet nätisti samassa verkossa, sekaan voi vielä laittaa muitakin koneita, vaikka piuhalla, esim tulostimen, television, digiboxin jne.

  Voipi ehkä onnistua, Vistaa ei ole nyt tulilla, enkä tähän väliin sitä virittile, joten en pääse ihan ohjeita tekemään.
  Mutta jos et Vistakonettasi saa wlan tukiasemaksi, on toinen vaihtoeho viritellä Vistakoneesi WLAN ihan laite tilaan, haettavaksi, ja Nokian luurit taitavat kyllä osata kytkeytyä siihen.

  N-sarjalaisista löytyy kotiverkko tai jotain sinnepäin, se tukee mainittuja "lyhenteitä", luuri osaa selata ja myös jakaa, eli luurista voi ruksia mitä jaetaan, ja luurilla voi selata kotiverkon multimedia laitteiden jakoja, ja siirellä tiedostoja, ja esim toistaa kuvia tekniikkaa tukevassa televisossa tai digiboxissa, samoin esim muusikin osalta.

  Markkinoilla on ko laitteiden lisäksi mustiapurkkeja, verkkolevyjä jotka tukeva ko. tekniikkaa.

  Windows koneisiin voi ladata ohjelman jolloin voit tehdä samoja juttuja PCllä.
  (en varma oliko Vistassa vakiona kuinka hyvä tuki)
  Pahoillani, ei tosiaan ole nyt tuota Vistaa tulilla, eikä käsillä sopii linkkiäkään.


  Jos käyttössä on S60 FP2 kone, niin niissä on vakiona tuki html etälyvyyn, jolloin sopva netti levypalvelu näkyy puhelimessa yhtenä asemana, ko serverin voi asentaa vaikka omalla PClle, mutta se auta venhempiin koneisiin.

  Ketjussa mainittu SymSMB olisi aivan erinomainen juttu, sillä sai luuriin tehtyä levyjaot verkkoon ja sillä pysty käyttämään verkon levyjakoja, valitettavista sitä ei enaan saa (jos ei tilanne muuttunut)

  Eksoottisempia on jotkin FTP, ja myös Nokian puhelimeen asennetta web serveri. jolloin pääset selaimella puhelimeen kiinni.

  Joikuspotista ei taida olla hyötyä, luurilla oma IP ja siihen taisi selaimella päästä kiinni, mutta ei taida olla iloa tässä tapauksessa.

  Sori, höpinää, mutta ei taida olla sinulle apua, täytyy varmaan kaivaa se Vista esille ja kokeilla, niin sitten voisi saada ohjettakkin, kysele viikan parin päästä uudestaan.
  ***************************
  Mutta, jos sinulla ei ole kotiverkkoa, ei verkko harrastuneisuutta, niin alkuun suosittelen ihan piuhaa tai bluetoothia tietojen siirtoon, ovat yksinkertaisia , toimivia. Piuha ilman suiteakin mahdollistaa pääsyn muistikortille, Suitella myös osittain C:asemalle. BTllä pääset selaileen laitetta ilman suitea (jos Vistasi BT softat tukevat standartia BT FTP yhteyttä, tai suitella suitemaisesti.
   

Jaa tämä viestiketju