Windows6.5/Android suurimmat erot!?

Keskustelu osiossa 'HTC', aloittaja Janappa X, 29/10/09.

 1. Janappa X

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/07
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Mitkä ovat Windowsin ja Androidin suurimmat erot... Tiätäis, et ostaako tän HD2 vai jääkö ootteleen "dragonia"...!?
   
 2. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  En tiedä voiko niitä edes verrata kun on ihan oma käyttöjärjestelmä, samaan vertailuun voisi muuten ottaa myös iPhone OS ja Symbian. Kaikkissa eri järjestelmissä omat hyvät ja huonot puolet.
  Osta vaikka nyt HD2 ja sitten myyt sen ja ostat Dragonin :). Mun mielestä ehkä turha "odotella" jotain tiettyä sillä siihen väliin on kerinnyt 5-6 muutakin "mielenkiintoista" mallia tulla ja pähkäily jatkuu loputtomiin sillä uudet mallit tuo aina mukanaa jotain uutta.
   
 3. Rapis

  Rapis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/07
  Viestit:
  2520
  Tykkäykset:
  98
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3 Gold
  Juurikin näin ja kohta on tulossa win7 mobiilille ja tuskin androidkaan jää tuohon 2.0. Ne tuo taas tullessaan uusia laitteita paremmilla speseillä
   
 4. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  Lyhyt kommentti, kun vielä ei voi puhua enempää:

  WM7 tulee olemaan jotain muuta kuin vain "käyttispäivitys". Eli palvelut tulevat näyttelemään suurta osaa.

  Samaan aikaan 6.x kehittyy "rinnalla" ja siihen tulee "WM7"-ominaisuuksia.

  Juuri tämän koko konseptin muutoksen takia ei enää puhuta Windows Mobilesta vaan Windows phonesta, koska versionumerointi ei kerro koko totuutta samaan tapaan kuin Windows 7/Vista -maailmassa. Tähän kun vielä lisätään eri laitteiden erikoisominaisuudet, niin saadaan mielenkiintoinen soppa täynnä erilaisia vaihtoehtoja.

  Eli hommaa se HD2. Kyllä siihenkin luulisi vielä kaikenlaisia päivityksiä tulevan... :)

  VESKU
   
 5. Juniper Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  28/7/07
  Viestit:
  713
  Tykkäykset:
  2
  Milois on suurinpiirtein odotettavissa mobiilisti WM7 ja onko 6.5 tarkoitus olla upgreidattavissa seiskaan? Vai onko tässä jotain niin suurta kehitteillä että se vaatii jo spesiaalirautaa taakseen?
   
 6. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  No komments, keväällä kuuluu aikatauluista :)

  6.5-> 6.x.x on melko varmaa, mutta siitä päättää valmistajat.

  6.x -> "7" on erittäin epätodennäköistä. Tottakai jotain epävirallista säätöä on luvassa nettipalstoilla. Ja vaatii myös "speciaalirautaa".

  Se "suuri juttu" on palvelut ja muu setti ympärille. Ja sitä tulee sekä 6.x että "seiska" alustoille - kuten uusia puhelimiakin.

  Mutta tämä on nyt tällaista spekulointia, että ymmärtäisitte mihin suuntaan koko homma on menossa, kun PC:tä, mobiilia ja telkkaria (Xbox360) ollaan lyömässä yhteen kasaan pilvipalveluiden kanssa.

  VESKU
   
 7. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Mobiili laiteisiin tuskin yksikään valmistaja tekee luuria jonka pystyy 6.5.sta upgradata 7.kaan sillä raha puhuu ja uusia puhelimia ei myydä sillä taktiikalla.
  Ja voihan olla että 7.ka tarvii jotain rauta muutosta, mene ja tiedä. Ensi vuonna ollaan taas viisaampia tämän asian suhteen.
   
 8. kurrre

  kurrre Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  1471
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  S8, S7 edge, iPhone 6
  Tämä pilviajattelumalli on mielestäni mielenkiintoisin uudistus puhelimiin pitkästä aikaa. Lähinnä itse päässyt ottamaan ensiaskelia "pilvessä olemisesta" iPhonen MobileMe-synkronoinnin kautta sekä tietysti Androidin Google Syncin kautta.

  Nyt onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisia integrointeja esim. Microsoft saa aikaan. Pelkkä synkronointi ei ole enää mitään uutta. Facebook/Twitter/yms. integroinnit käyttöjärjestelmään ovat jo nykypäivää erityisesti HTC:n kuorruttamilla Android ja WM -puhelimilla mutta nälkäinen kännyköiden suurkuluttaja kaipaa luonnollisesti aina uutta ja mieluiten heti :)
   
 9. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  Tulossa on kaikenlaista ja tietysti yksi osa on mm. Xboxin liittäminen osaksi palveluita. Suomessahan mm. Zune tulee Xbox360:een jo tässä kuussa.

  Myös jo olemassa olevat My Phone ja Marketplace tulevat muuttumaan paljon tässä lähikuukausina. Pilvi on ykkösjuttu Microsoftille kaikessa.

  No, kehitys kehittyy - aina.

  VESKU
   
 10. Kaenny

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  589
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E71, N900(tilattuna)
  Niinhän se on että MS panostaa pilveen joka osa-alueella. Siitä kertoo paljon se, että uus Office tulee pilveen googlen kilpailijaksi.

  Samoin tulee käymään mobiilipuolella.
   
 11. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  Uusi Office 2010 tulee Windows-kännyyn myös clienttina keväällä. Tällöin myös luuriin tulee SharePoint Workspace Mobile, jota yritykset varmasti arvostavat.

  Microsoft ei luovu clienteista, mutta tuo vaihtoehtoja myös selainpohjaisiksi.

  VESKU
   
 12. MTBer

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/11/04
  Viestit:
  778
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 800
  Pakko todeta tähän väliin OT:na Veskulle, että arvostan todella paljon kommenttejasi tälle foorumille! Hienoa että WM:n kehityksestä ja tulevaisuudesta oikeasti jotain tietävä pystyy antamaan meille loppukäyttäjille näitä tiedonmurusia.

  Toisaalta tilanne taitaa Microsoftin kannalta olla tällä hetkellä se, että ilman näitä tiedonmurusia merkittävä osa käyttäjistä saattaisi karata muille laidunmaille, sillä nykyiset tuotteet eivät ole kaikin puolin kilpailijoiden tasolla, vaan isoja parannuksia/muutoksia on tarpeenkin tehdä (IMHO). Mutta hyvä tietää että näitä parannuksia on tulossa!
   
 13. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  Kiva, että on hyötyä. Yritän postailla aina kun on aikaa.

  Kun katson valmistajien tekemiä puhelimia, niin siellä on hyviä luureja, jotka eivät häpeä markkinoilla oleville muille puhelimille. Löytyy hyviä vaihtoehtoja eri tarkoituksiin. Mutta jatkuvasti pitää kehittyä!

  Microsoft ei wanhempana toimijana tietysti ollut yhtä seksikäs kuin markkinoille tulevat uudet pelurit. Onkin luonnollista, että nämä saavat palstatilaa. Kun sitten katsotaan missä Windows-pohjaisia luureja on käytössä, niin varsinkin yrityspuolella ratkaisut ovat olleet edellä kävijöitä jo pitkään. Pitää muistaa, että mitään muuta luuria ei esimerkiksi saa suoraan osaksi Active Directoryä, toistasataa security policyä, hyvä etähallinta, salaukset yms. Ominaisuuksia, joita yrityksissä tarvitaan.

  Kuluttajapuolella on ollut paljon tekemistä ja tämä on entistä tärkeämpi segmentti. Siellä on suuret massat ja "muoti" määrittelee enemmän tarpeita. Toisaalta tähän segmenttiin on myös se kaikkein suurin tunku.

  Microsoftilla on selkeä strategia (pilvi+laitteet), mutta asiat eivät tule valmiiksi vuodessa tai parissa.

  Nähtäväksi jää millainen maailma on viiden vuoden kuluttua. Sen takia mobiili onkin niin mielenkiintoinen alue. Ja mikään muuhan ei ole pysyvää kuin muutos :)

  Terkuin,

  VESKU
   

Jaa tämä viestiketju