1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Windows XP ja AHCI-mode

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja Qwertyi, 6/10/11.

  1. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25656
    Tykkäykset:
    4695
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Onkos täällä joku säätänyt tuon kanssa ja vielä niin ettei ole järjestelmää joutunut asentamaan uusiksi.

    Tuon SSD-levyn tarkoitus menee vähän hukkaan kun koneen käynnistys kestää sen 45 sek ja sitten kun teran ulkoisen kovon lyö kiinni niin käynnistyksessä menee se 1,5 minuuttia.

    Biossissa (päivitetty uusimpaan) on nyt asetuksena SATA. Jos sen vaihtaa AHCI-modeen niin bluescreeniä pukkaa. Vista ja 7 tukisi automaattisesti tuota ACHI-moodia mutta XP:llä mennään.
     
  2. Kaljamaha

    Kaljamaha Bannattu tunnus

    Liittynyt:
    28/3/07
    Viestit:
    7575
    Tykkäykset:
    1172
    Puhelinmalli:
    Honor 7
    Taisit kysellä samaisesta asiasta virustorjunta.netissäkin?

    En kyllä tiedä tapausta jossa tuo säätö olisi onnistunut ilman uudelleenasennusta. Taitaa olla syvemmän tason juttuja joka sekoittaa pakan totaalisesti jollei pistä formatoiden. Vähän sama kun yrittäisi lyödä RAID:n päälle ilman formatointia.

    Ihmetyttää tuo koneen käynnistymisen hitaus, mutta uskoisin sen liittyvän XP:n heikkouteen. Eli vika on jossain XP:n syövereissä. Jos testaat luku/kirjoitusnopeuksia CrystalDiskMark:lla niin varmaan lukemat ovat ihan oikeaan suuntaan tuolla SSD-levyllä.

    Itselläni on SSD-levy SATA-tilassa, koneessa kiinni ulkoisia asemia ja silti käynnistys luokkaa 20 sekuntia. Käyttis on kylläkin Win7.
     
  3. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25656
    Tykkäykset:
    4695
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Kyllä vain kyselin.

    Pitää huomenissa katsoa noina kirjoitus ja lukunopeuksia. Formatoinnilla nyt ei niin väliä enää kun kerran ollaan sillä mielen liikenteessä että käyttiksen voi vetää uusiksi.

    Win 7 kyllä käynnistyi nopeasti. Taisi olla jotain 25 - 30 sekkaa mitä meni, mutta muita probleemia oli. XP niiltä osin oli luotettavampi. Pitänee huomenissa kokeilla että kiskoo muut sata-laitteet irti ja katsoa miten käynnistyy.

    Asuksen sivuilta löysin AMD AHCI Compatible RAID Controller Driver V3.1.1540.86 for Windows 32/64bit XP,32/64bit Vista.
    Make AHCI/RAID Driver Disk for Windows XP/Vista and Windows 64bit XP/Vista.

    Se kyllä asentaa ajurin, pyytää boottaamaan koneen ja vaihtamaan AHCI-moodin päälle. Windowssin lataus alkaa ja sitten vilahtaa BSOD ja boot. Tosin, tuo ei mitään levykettä tehnyt, eikä semmoista kyselly. Jonkin version löysin mutta kyseli floppydiskiä. Kenellä ny enää mitään korppuasemaa olis. :/

    AMD:n sivuilla ajuria ei löydy. OCZ tukifoorumille pistin kyselyä jos siellä levyvalmistaja tietäis miten tuon SSD levyn saisi toimimaan AHCI-modessa.

    En sitten tiedä kuinka paljon tuo AHCI-mode vaikuttaisi nopeuteen. Hommahan olisi bueno jos SATA-modessakin käynnistyisi nopeammin.
     
  4. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25656
    Tykkäykset:
    4695
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Mjoo. Ei kyl voi muuta ku onnitella itteään. Oli sitten unohtunut pikku säätö tuon SSD-levyn kanssa. Nyt homma toimii kuten pitää. Ja arvatenkin vastaus löytyi lähempää kuin odotti.
     
  5. Qwertyi

    Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

    Liittynyt:
    7/12/05
    Viestit:
    25656
    Tykkäykset:
    4695
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia Z5
    Tämäkin homma sitten selittyi varsin yksinkertaisella selityksellä. Toimintasavut karkaavat jostain nurkasta. Siksi levy ei toiminut oikein missään ympäristössä.
     

Jaa tämä viestiketju