Mobiili.fi Windows-puhelimille tuttu uutinen: taas loppuu muutama sovellusta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Lumia 550.


  Windows-puhelinten tilanne synkkenee päivä päivältä. Microsoft on lopettelemassa Lumia-myyntiä ja vetäytymässä kuluttajamarkknoilta.

  Windows-puhelinten pienenevät käyttäjämäärät ja synkkenevä tulevaisuus näkyvät luonnollisesti myös jo entuudestaan huonon sovellustilanteen heikkenemisenä. Jälleen kerran Windows-puhelimista on päättymässä tuki kolmelta sovellukselta.

  Microsoft itse on päättämässä Lumia Highlights -sovelluksen päivittämisen. Alun perin Nokia Care -nimellä julkaistu sovellus on tarjonnut Lumia-käyttäjille uutisia, apua ja neuvoja puhelimensa käyttämiseen. Microsoft kertoo jatkavansa yhteydenpitoa muun muassa sosiaalisen median kanavissa sekä uutiskirjein.

  Erityisesti Yhdysvalloissa merkittävä isku on suositun markkinapaikan eBayn sovelluksen loppu. eBay on kertonut lopettavansa Windows Phone -sovelluksensa ja tästä eteenpäin Windows-puhelimilla eBayta voi käyttää verkkoselaimella.

  Viime aikoina myös Amazon ja PayPal ovat lopettaneet omat Windows Phone -sovelluksensa. Amazon esitteli myöhemmin Windows 10:lle verkkosivunäkymän sisältävän sovelluksen. eBayn osalta mahdollisesta universaalin Windows 10 -sovelluksen tulosta ei ole vielä mitään tietoa.

  Myös aktiivisuusrannekkeiden valmistaja GOQii on aikeissa lopettaa Windows Phone -tukensa. Sen uusi COQii 2.0 -ranneke ei enää tue Windows-puhelimia niiden vanhentuneen sovelluksen vuoksi.

  COQiin toimitusjohtaja Vishal Gondal twiittaa, ettei Microsoftin Windows-puhelinten alle yhden prosentin markkinaosuus mahdollista startup-yrityksen käyttävän siihen resursseja.

  Suomessa Windows-puhelinten sovellustilanne on ollut muuta maailmaa selvästi parempi niiden Nokia-vetoisen korkeamman markkinaosuuden myötä. Täällä merkittäviä ruumiita paikallisissa Windows-sovelluksissa ei vielä ole nähty.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju