Windows Phone - inapp purchaset ja reklamointi

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja zuntio, 18/12/14.

 1. zuntio

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Nythän kävi näin, että ystäväiseni lähestyi minua seuraavanlaisella ongelmalla: tyttärensä oli ollut mummolla hoidossa ja mummo oli ruoanlaiton ajaksi antanut lapsenlapsensa pelata Lumiallaan. Nokkelimmat arvaakin jo varmaan tässä vaiheessa, että kovin halvaksi tuo päätös ei tullut.

  Mummo luuli olevansa ihan selvillä vesillä asiasta, kun minkäänlaisia luottokorttitietoja hän ei ollut puhelimeensa syöttänyt. Lumiassa on kuitenkin ominaisuus, joka sallii sovelluskaupan maksujen veloitettavan puhelinlaskulla. Kukkaroa ei oltu suojattu PIN-koodilla, joten "kiva timanttipeli" napsautti puhelinlaskulle n. 500 euron edestä palvelumaksuja.

  Teleoperaattori toimii tässä tapauksessa ns. perintätoimistona, joten sieltä on turha lähteä ruinaamaan kohtuullistamista. Onko kellään kokemusta Microsoftille reklamoimisesta näissä asioissa? Mihin kannattaa vedota, jotta tätä täysin turhaa kuluerää saisi kompensoitua mahdollisimman paljon (miel. 90-100%)? On meinaan eläkeläiselle vähän turhan iso kuluerä vieläpä näin joulun alla ja lapsen vanhemmatkaan eivät olisi tätä kovin mielellään maksamassa.
   
 2. telliv Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/07
  Viestit:
  311
  Tykkäykset:
  40
  Muksulle koivuniemen herraa koko rahan edestä :D? No ei vaiskaan.

   
 3. TaioJ

  TaioJ

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  7/6/12
  Viestit:
  288
  Tykkäykset:
  20
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3+
  Tuo ominaisuus ei ole Lumian vaan palveluntarjoajan tarjoama mahdollisuus. Kauppa kannattaa aina suojata pin-koodilla maksoi sovellukset millä tavalla tahansa. Apple on tainnut näitä korvata mutta microsoftista ei ole kokemusta.
   
 4. zuntio

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Mjuu. PIN-koodi on nyt laitettu kaikkiin perheen luureihin ja oon kovistellut, että jatkossa sit nohevana selvittämään mahdollisuudet homman toistumiseen esmes uuden laitteen kohdalla.

  Vaan tilanneppa on se, että operaattori sanoo "Ei ole meidän ongelma". Luonnollisesti, hehän toimivat välissä vain ns. perintäyhtiönä.

  Microsoftin kanta on se, että operaattori vastaa huojennuksista näissä tapauksissa. Ei siis heidän ongelmansa

  Pelifirma (outfit7) taas sanoo, että Microsoftin hommia.

  Vieläköhän tätä kannattaa pallotella vai suosiolla maksaa?
   
 5. erh4be

  erh4be Superjäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  3/1/12
  Viestit:
  9304
  Tykkäykset:
  4268
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Tämä skenaario on aina yhtä hauska, kun jokainen osapuoli pesee kätensä jutusta ulos ja lykkää ongelman toiselle.
   
 6. telliv Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/07
  Viestit:
  311
  Tykkäykset:
  40
  Ei tuossa nyt mitään ihmeellistä ole. Microsoft tarjoaa työkalut, operaattori veloittaa (ja ottaa omansa) ja pelintekijä tilittää.
   
 7. Wanha

  Wanha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  9/9/10
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  343
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520 white
  Miksi ihmiset ylipäänsä antavat puhelintaan kenenkään muun käyttöön? En minä hammasharjaanikaan jaa kenenkään kanssa ja puhelin on mielestäni vielä henkilökohtaisempi asia. Oli kyse hätäkeskukseen soitosta tai mistä tahansa, niin minä en puhelintani muille anna.
   
 8. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Yksi mahdollisuus on ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Heillä on kokemusta ja kontakteja erilaisten riitatilanteiden sovittelemiseen.

  Applen sovelluskaupassa Apple käsittääkseni hoitaa maksujen keräämisen ja tilittämisen, joten siinä mielessä asia on selvä. Microsoftin sovelluskaupan osalta en osaa sanoa miten rahat tarkalleen ottaen kerätään ja tilitetään tai millainen sopimussuhde kehittäjillä on Microsoftin kanssa. Kuluttajaneuvojan mukaan ottaminen voi lisätä eri osapuolien selvittämisintoa asiassa.
   

Jaa tämä viestiketju