Windows 10 saamassa uuden turvaominaisuuden: lukittuu automaattisesti poistuessasi koneen...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
Microsoftin Windows 10 on saamassa uuden ominaisuuden, joka tuli myös esiin tuoreimmassa 15002-esiversiossa tulevasta kevään Creators Update -päivityksestä. Uusi asetuksista löytyvä Dynamic Lock -toiminto lukitsee tietokoneen, kun käyttäjä poistuu sen läheltä.

Dynamic Lock, joka Windows Centralin lähteiden mukaan on tunnettu kehitysvaiheessa myös Windows Goodbye -nimellä on käytännössä vastakohta Windows Hello -tunnistautumiselle. Kun Windows Hello avaa koneen käyttäjän kasvot tunnistettuaan, toimii Dynamic Lock päinvastoin: kone lukittuu, kun sitä käyttänyt henkilö jättää sen yksin.

Toistaiseksi ei tarkkaan tiedetä, kuinka Dynamic Lock toimii ja kuinka kattavasti se hyödyntää esimerkiksi kameraa ja muita antureita tunnistamaan käyttäjän läheisyyden ja kuinka pitkä aika koneelta pitää olla poissa. Ilmeisesti kyse on kuitenkin älykkäämmästä toiminnosta kuin vain lukittumisesta kaavamaisesti tietyn ajan kuluttua viimeisestä kosketuksesta koneen kanssa.

Monien muiden muutoksien ohella tulevissa Windows 10 -päivityksissä Microsoft aikoo yksinkertaistaa myös yksityisyysasetuksia.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom