Windows 10 saa ison päivityksen – Creators Update on nyt julkaistu

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15359
Reaktiopisteet
103
windows_10-700x381.jpg


Microsoftin iso Creators Update -päivityspaketti Windows 10 -tietokoneille on virallisesti julkaistu tänään. Päivityksen jakelu käyttäjille tapahtuu porrastetusti, eli aikaa saattaa vielä vierähtää, ennen kuin oma kone alkaa päivitystä tarjota. Hätäisimmille päivitys on tosin jo tarjolla Windows 10:n päivitysavustajan kautta sekä ladattavina, puhtaan asennuksen mahdollistavina ISO-tiedostoina.

Creators Update -paketin PC-version virallinen julkaisupäivä on siis 11. huhtikuuta, mutta Windows 10 Mobile -puhelimille päivityksen jakelun on määrä alkaa kahden viikon kuluttua, eli 25. huhtikuuta.

Kuten nimestä voi päätellä, Creators Update on ”suunniteltu sytyttämään ihmisten luovuus”. PC-version uudistuksia ovat muun muassa uudet 3D- ja yhdistetyn todellisuuden ominaisuudet, uudet ominaisuudet Microsoft Edge -selaimessa sekä parannetut tietoturva- ja tietosuojatoiminnot.

3D kaikille ja tuki yhdistetylle todellisuudelle (Mixed Reality)

Creators Update sisältää suorastaan ikonisesta Windowsin Paint-ohjelmasta uuden version, Paint 3D:n, jonka avulla voi luoda omia 3D-objekteja, muuttaa niiden väriä ja kuviointia tai muuntaa 2D-kuvan kolmiulotteiseksi. Remix3D.com tarjoaa valmiita 3D-kuvia jatkuvasti kasvavassa online-kirjastossa, jossa käyttäjät voivat myös jakaa omia luomuksiaan.

Myöhemmin tänä vuonna on tulossa uusia Windows Mixed Reality -yhteensopivia virtuaalilaseja. Niitä valmistavat Acer, Asus, Dell, HP sekä Lenovo, ja niiden hinnat alkavat 299:stä Yhdysvaltain dollarista.

unnamed-2-700x467.png


Game Mode -pelitilan ja Beam-suoratoisto

Creators Update tuo Beam-tuen, joka mahdollistaa interaktiiviset pelilähetykset ja lähetysten katsomisen Xbox Liven kautta. Käyttäjä voi seurata suosikkipelaajiensa lähetyksiä ja viestiä heidän kanssaan ilman erillisiä laitteita tai ohjelmistoja. Lisäksi uusi Game Mode -pelitila priorisoi prosessorin ja grafiikkasuorittimen resursseja PC-pelien käyttöön.

Edge -selain on entistä nopeampi ja turvallisempi

NSS Labsin selvityksen mukaan Microsoftin Edge-selain estää 9 prosenttia enemmän kalastelusivustoja ja 13 prosenttia enemmän haittaohjelmia kuin Googlen Chrome. Googlen omien testitulosten mukaan taas Microsoft Edge on nopeampi kuin Chrome. Microsoftin oman vertailun mukaan Edge myös kuluttaa vähemmän virtaa, joten Edge-selaimella voi kannettavalla tietokoneella katsoa videoita jopa 1,5 tuntia pidempään kuin Chromella.

Creators Updatessa Edgeen on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten parannettu välilehtien hallinta, joka auttaa löytämään, järjestämään ja avaamaan ei-aktiivisia välilehtiä poistumatta nykyiseltä sivulta. E-kirjoja voi päivityksen myötä hakea ja lukea Microsoft Edge -selaimessa Windows Storen Books-palvelussa kaikilla Windows 10 -laitteilla.

Parannettu tietoturva ja tietosuoja

Creators Update tarjoaa uuden palvelun tietoturvan seurantaan. Windows Defender Security Center -palvelussa voi ohjata kaikkia suojausasetuksia yhdestä näkymästä: virustorjunta, verkon ja palomuurin suojausasetukset, laitteen suorituskyvyn ja tilan arviointi, sovellusten ja selaimen tietosuoja-asetukset ja perheturva-asetukset mukaan lukien. Lisäksi Device Health Advisor -palvelu antaa tietoa laitteen tilasta ja Remote Lock -etälukitustoiminnon avulla laite lukittuu automaattisesti, kun käyttäjä astuu pois sen äärestä. Sovellusten asennuksen hallintaan on tarjolla uusia asetuksia.

Creators Updatessa Windows 10:n ja muiden Microsoftin palveluiden tietosuoja-asetusten hallinta on aiempaa helpompaa ja käyttäjä voi helposti valita itselleen sopivat asetukset. Microsoftin uudessa tietosuojanäkymässä voi tarkastella ja hallita omia käyttötietojaan eri Microsoftin palveluissa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom