MobiiliBlogi Windows 10 -puhelimet menettävät HERE-kartat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2081
  Tykkäykset:
  4
  Microsoft kokee kovan takaiskun mobiilimarkkinoilla, kun HERE-kartat häviävät Windows 10 -pohjaisilta puhelimilta. Kartat lakkaavat toimimasta kesäkuun 30. päivän jälkeen, mutta ovat käytettävissä edelleen Windows 8.1 -versiolla. Tässäkin tapauksessa luvassa on enää ainoastaan kriittisiä päivityksiä, jotka liittyvät muun muassa sovelluksen toimintaan vaikuttaviin virheisiin sekä tietoturvaan.

  Karttasovelluksen häviäminen liittyy pitkälti siihen, että Nokia myi HERE-liiketoimintansa kesällä autonvalmistajista koostuvalle yhteenliittymälle 2,8 miljardilla dollarilla. Omistajan mukaan HERE on yhteensopiva Windows 10:n kanssa ”virityksen” ansiosta, selittää uuden omistajan yhteyshenkilö Pino Bonetti. Windows 10 -alustan tukeminen vaatisi sovelluksen kehittämistä Bonettin mukaan kokonaan uudelleen, jonka myötä yhtiö päätyi pelkästään business-syistä poistamaan ohjelman kokonaan Windows 10 -pohjaisilta laitteilta.


  HERE-karttojen häviäminen Microsoftin mobiilialustan uusimmalta versiolta on mitä suurin takaisku Windows 10:lle, jonka sovellustuki on koko alustan historian ajan ollut reilusti jäljessä Androidia sekä iOS:ia. HERE on ollut yksi alustan merkittävimmistä sovelluksista, jolla muun muassa Microsoft on markkinoinut mobiilialustaansa ja erityisesti Nokia-aikoina karttapalvelua käytettiin yhtenä Lumia-puhelinten tärkeimpinä myyntivalteina. HERE:n häviäminen on siinäkin mielessä merkittävä asia, sillä Googlen palvelut eivät ole saatavilla Microsoftin mobiilialustalla. Näin ollen esimerkiksi virallista Google Maps -ohjelmaa puhelimille ei löydy

  Ainakaan toistaiseksi päätös ei vaikuta Android- ja iOS-versioihin. Niiden saatavuus sekä kehitys jatkuu entiseen tyyliin.

  Windows 10 -käyttäjät joutuvat jatkossa turvautumaan Microsoftin omaan karttasovellukseen, joka käyttää pohjanaan HERE:n dataa. Sen ominaisuudet eivät kuitenkaan vastaa HERE:n toiminnallisuuksia, joten Microsoftin on syytä panostaa jatkossa kovasti sovellukseensa, jotta se pystyy tulevaisuudessakin tarjoamaan laadukkaat sekä ilmaiset kartat asiakkailleen.

  The Verge, Here Maps drops support for Windows Phone and Windows 10

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju