Wcdma

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jupasierra, 29/8/10.

 1. jupasierra Vieras

  0   0   0

  Olen harkinnut ostaa puhelimen jossa on WCDMA. Neuvokaas tyhmää mitä maksaa surffailu netissä puhelimella, onko se operaattorin määräämä hinta. Ja toinen juttu. Jos omistaa mokkulan, voiko mokkulasta ottaa kortin puhelimeen ja surffailla sillä ilman lisämaksuja ?
   
 2. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Se on juuri se operaattorin määräämä hinta. Mokkulan simmilä luulisi voivan surffata luurillakin, en kyllä tajua mikä idea siinä on.
  Kysymys olisi varmaan sopinut paremmin tonne operaattorit-osioon?
   
 3. tenhunen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/06
  Viestit:
  165
  Tykkäykset:
  17
  Niinno se mokkulan simmi on ihan sama muuten ku sun kännykän simmi, mut siinä on vaan kiinteä kk velotteinen hinta pakettidatalle. Pystyt ihan hyvin operaattoriltasi pyytämään kk velotteisen pakettidatan siihen kännykkä liittymääsikin. Ja tosiaan kännykälläsi voit korvata koko mokkulan täysin sillon. Koneelta otat yhteydet suoraan bluetoothin ylite, jollon kännykkä voi olla vain jossain lähettyvillä. Melkeen pitäisin kätevämpänä kuin mokkulaa. Tosin pitää muistaa että BT maks nopeus on n.700kbit/s, jolloin oli megasta nopeutta ei kannata ottaa liittymään. Jos haluaa nopeamman, niin silloin yhteys pitää tehdä USB:n yli. Mobiilidatassa(niin mokkulalla kuin kännyllä 3G:llä) harvoin on hyötyä yli megan nopeuksista muutenkaan, koska verkko on usein ruuhkainen ja IMHO tärkein asia eli pingi ajat ei silti merkittävästi pienene.

  Kännykällähän on voinut jo vuosia korvata mokkulan, mutta mokkulan käyttö on tehnyt mobiilidatasta yleisempää juurikin sen takia että sen käyttö on suoraviivaisempaa. Tikku vain koneeseen, yhteys päälle ja surffaamaan. Se on käyttäjien ollut muutenkin helpompi omaksua, kuin tajuta asia että puhelimellakin saa tietokoneen kiinni internettiin. Kännykän käyttö modeemina oli ennen aika haastavaa, mutta varsinkin Ovi Suiten kanssa yhteyden muodostaminen on ollut varsin suoraviivaista. Ja 3G:n myötä voi puhua samaan aikaan normaalisti puhelimessa, ku tietokoneen datayhteys on päällä. 2G verkossa suomessa tuo ei onnistu, koska operaattorit ei taida tukea DTM:ää. Eli 2G verkossa kun tulee puhelu, niin datayhteys menee suspendiin ja datansiirto jatkuu puhelun päätyttyä.
   

Jaa tämä viestiketju