Wayfinderista avointa lähdekoodia!

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja bsod, 15/7/10.

 1. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2854
  Tykkäykset:
  406
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Navicoren aikoinaan ostanut Wayfinder laittaa (lähes?) kaiken navigointiin ja paikkatietoihin liittyvän koodinsa jakoon BSD-lisenssin alla.

  http://oss.wayfinder.com/2010/07/13/welcome-to-vodafone-wayfinder-oss/

  "We are proud to announce the Vodafone Wayfinder Open Source Software project. The majority of all the location and navigation related software developed at Wayfinder Systems, a fully owned Vodafone subsidiary, is made available publicly under a BSD licence. This includes the distributed back-end server, tools to manage the server cluster and map conversion as well as client software for e.g. Android, iPhone and Symbian S60. Technical documentation is available in the wiki and discussions around the software are hosted in the forum."
   
 2. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Tarkoittaako tuo sitä, että pääsee muokkaamaan vaikka niin, että aktivointia ei tarvitse. Jos noin on, niin gurut tekemään.
  Senhän saisi vielä käyttöön. Tekstistä ymmärsin että karttojakin voisi nuokata.
   
 3. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2854
  Tykkäykset:
  406
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Jos tuo projekti saa tuulta siipien alle, niin varmaan ensimmäinen asia jonka kehittäjäyhteisö tekee on aktivoinnin poisto. Tiedä sitten kuinka valmista koodia on jaossa, eli vaatiiko se paljonkin työtä, enne kuin kädessä on puhelimeen asennettavissa oleva toimiva ohjelma.

  Karttojen osalta mainittiin open street map, joka on vapaaehtoisvoimin kehitettävä karttapohja. Laatu on siis sen mukaista =) Muiden karttojen osalta ei mielestäni ole ollenkaan sanottua, että niitä saisi avoimen lähdekoodin ohjelman käyttöön edes rahalla. Maailmanlaajuisia karttoja tekee vain kaksi firmaa, TomTomin omistama Tele Atlas ja Nokian omistama Navteq, joista kummallakin on varmasti intressinä pitää karttojen kehitys tiukasti omissa käsissä. Läpeensä avoimen lähdekoodin ohjelma ei sovi niiden bisnesmalliin sitten mitenkään, koska se edellyttäisi niiden tärkeimmän tuotteen - karttadatan - salaisuuksien avaamista kaikille.
   
 4. Pakana Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  554
  Tykkäykset:
  0
  Tuon wayfinderin pystyi lataamaan nettikaupasta mutta lisenssikoodia ei kyllä mistään herunut. mitenköhän tuon saisi toimimaan?
   

Jaa tämä viestiketju