Mobiili.fi watchOS 2 tulee Apple Watchille 16. syyskuuta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2118
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Muiden kuin Applen tekemät Watch-sovellukset muuttuvat paljon fiksummiksi, monipuolisemmiksi ja nopeammiksi watchOS 2:n myötä


  Apple Watch saa uuden watchOS 2 –päivityksen.

  Jo kesäkuussa alun perin julkistetun watchOS 2:n ylivoimaisesti merkittävin uudistus on niin sanottujen natiivisovellusten tuki Watchissa.

  Tähän asti sovelluksia Watchille muut kuin Apple ovat voineet kehittää vain rajatulla WatchKit-paketilla, joka on mahdollistanut iPhone-sovelluksien laajentamisen Watch-lisäosalla ja käytännössä kaikki sovelluksen toimintaan tarvittava laskenta on tapahtunut yhä iPhonessa. Nyt watchOS 2:n myötä tulossa ovat itsenäisemmin suoraan itse kellossa toimivat watchOS-sovellukset.

  Nopeamman ja sulavamman toiminnan ohella tulevat kolmansien osapuolten sovellukset pääsevät jatkossa myös hyödyntämään laajemmin Watchin mahdollisuuksiin, kuten mikrofonia ja kaiutinta, kiihtyvyysanturin liiketietoja sekä Taptic Engine –värinämoottori. Lisäksi Watchin näytöllä voi jatkossa myös toistaa videosisältöä ja kehittäjät voivat hyödyntää pyöritettävää Digital Crown -painiketta omissa käyttöliittymissään.

  [​IMG]

  [​IMG]
  Uusi herätyskellonäkymä Apple Watchiin tulee watchOS 2 -ohjelmistopäivityksessä


  Sovelluskehittäjille avautuu watchOS 2:ssa myös mahdollisuus tuoda sovelluksensa tietoja kellotauluille lisättävinä Complications-tietoina.

  Muita watchOS 2:n uudistuksia ovat uudet kellotaulut (valittu kuva, vaihtuva kuva valitusta kuva-albumista, Applen timelapse-kuvat eri kaupungeista), kellotaulujen selaus tulevaisuuteen esimerkiksi kalenteritapahtumien ja sääennusteiden osalta, mahdollisuus vastava sähköposteihin puheentunnistuksella, tuki FaceTime-äänipuheluille, erityinen herätyskellonäkymä, iPhoneista ja iPadeista tuttu aktivointilukitus sekä laajempia Sirin käyttömahdollisuuksia.

  Apple kertoi myös uusista Watchille tulossa olevista muiden sovelluksista. Tulossa mukaan ovat Facebook Messenger, iTranslate, GoPro ja AirStrip-terveystietosovellus.

  [​IMG]

  [​IMG]
  AirStrip-sovellus mahdollistaa Watchille terveystietojen reaaliseurannan

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju