WAP:in käyttö..

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Apple/PDs, 9/12/02.

 1. Apple/PDs

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/02
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Eli tarkoitus on hommata DNA perusliittymä + GPRS liittymä.. Muistelen lukeneeni aiemmin että GRPS-liittymällä voi käyttää myös WAP:pia kännykällä samaan kuukausihintaan (eli ilman että menee mitään muita kuluja)? Jotkut WAP palvelut ovat vissiin maksullisia, mistä sen tietää mitkä?
   
 2. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Eikös se ole niin että wap on aina maksullista mutta se datan siirto ei maksa mitään...? Vai onko DNA:lla meininki että wap kuuluu saamaan hintaan, jolloin todella on vaikeaa tietää mikä maksaa ja mikä ei...
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Höpöhöpö.

  WAP-selailu on ilmaista ellei toisin mainita. Tietysti operaattori laskuttaa yhteyskuluja, kuten esim. nettiyhteydessä.

  Mikäli palvelut ovat maksullisia, niin siitä tulee (yleensä, mikään ei ole 100% varmaa) ruudulle ilmoitus ja varmistus ennen kuin voit käyttää maksullista palvelua. Näin siis yksinkertaistettuna.

  Eri asia ovat sitten nämä palveluvalikot SIM-korteissa, niillä voi tehdä kivastikin laskua jos ei tajua jokaisen haun maksavan. Riippuen tietysti mitä varmistuksia palveluiden käyttöön on tehty.
   
 4. bull Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  0
  Kumma sitten miten RL veloittaa seuraavasti:

  WAP-palvelut
  Puhelukohtainen datapuhelumaksu #) 0,09 €/puhelu
  + liittymän normaalipuhelumaksu
  Radiolinjan WAP-palvelut 0,12-0,17 €/min
  + palvelukohtainen maksu *)


  Mites tämä sitten selittyy? Onko kyseessä vaan radiolinjan omat wap-palvelut vai veloittavatko kaikesta wap-selaisusta tuon 0,12-0,17 € minuutilta?
   
 5. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Siis nyt oli puhe dna:n liittymästä. Minun käsityksen mukaan se poikkeaa RL:stä siltä osin, että se wappi menee GPRS maksuissa...
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olet lukenut WAP palveluiden käytöstä GSM datalla.
  Ja radiolinjan wap aplvelut tarkoittaa radiolinjan maksullisa WAP palveluita, ja ennekuin maksullisen alueen ylität pitää siitä olla mainita hintoineen.
  Suomalaiset operaattorit laskuttaa, yhteydestä , GSM datalla aikaveloitus ja mahdollinen aloitusmaksu, GPRSllä GPRS palvelun mahdollinen kk maksu, joka on riippumaton käytätkö WAPia, ja Datasiirtomaksu joka on riippuvainen siirrettävän datan määrästä, joillakin operaattoreilla kuuluu wap käytön datamäärät kk maksuun.
  GPRSn wap Datasiirtokustannukset maksullisenakin ovat normaalinkokoisilla wap sivuilla erittäin pienet (yhden SMS viestin hinnalla voi lukea sivutolkulla), tosin Soneran kk maksuttomassa GPRSssä menee vähän enemmän.
  Kysyjän DNAn GPRS paketilla voi surffata mielenmäärin WAPissa ilman lisäkustannuksia, paitsi mahdolliset maksulliset lisäpalvelut, mutta niitäkin on DNAlla vähän.
   

Jaa tämä viestiketju