Wake-On-Lan (WOL) komentorivisovellusta Androidille?

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja timo-gk, 18/5/12.

 1. timo-gk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/09
  Viestit:
  1608
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia
  Olen puolivaloilla yrittänyt aina kun muistan etsiskellä komentorivipohjaista wake-on-lan-applikaatioita Androidille, olisiko jollain ehdotuksia tai tietoa onko moista joku koodannut?

  Jaa miksi? Koska nurkassa huriseva tietokone on tällä hetkellä koko ajan päällä, mutta mieli tekisi käynnistellä ja sammutella sitä tarpeen mukaan jolloin sähköäkin säästyisi. Lisäksi Samsungin Tab unohtuu yleensä aina päälle eli se olisi aina saatavilla verkosta käsin. Joten jos avaisin reitittimeltä portin Tabin iipparille, Tabiin sshd-palvelun ja sitä kautta komentaisin wake-on-lanin em. tietokoneelle, niin hommahan toimisi. Virtaa Tabi vie huomattavasti vähemmän kuin tuo normikokoinen työpöytä-PC.
   
 2. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2860
  Tykkäykset:
  409
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Jos reititin/palomuuri tukee tcp/ip-protokollan directed broadcast -ominaisuutta, niin silloin riittää pelkkä UDP portti 9:n avaaminen internetin suunnasta. Kaikki palomuurit eivät sitä kuitenkaan tue, eli ne blokkaavat ulkoa tulevat wake on lan -paketit automaattisesti. Itse panostin kunnolliseen erillispalomuuriin, jossa on sekä PPTP VPN -palvelin että directed broadcast -tuki ja nyt kaikki kotona olevat koneet saa näppärästi hereille vaikka nettiselaimella.
   
 3. timo-gk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/09
  Viestit:
  1608
  Tykkäykset:
  196
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia
  Itsellä on ihan perus wlan-reititin, jossa ei tuolle ole tukea. Siksi täytyy ensin ottaa yhteys hereillä olevaan laitteeseen, tässä tabiin, ssh:n avulla ja komentoriviltä sitten ajaa wol. Jospa Androidille löytyisi tuollainen, niin olisi kiva. Komentoriviltä ajettava, tai jokin muu ratkaisu kuin ssh + wol.
   

Jaa tämä viestiketju