W880i, N73 vai N95?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Jaden, 25/4/07.

 1. Jaden

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/4/07
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Eli tottakai kaikista näistä puhelimista on hirvittävän paljon keskusteltu, mutta haluaisin pienen tiiviin paketin yhdessä kaikista näistä ns. suosituista ja hyviksi koetuista puhelimista. Tässä mainittakoon että puhelimelta haluaisin kestävyyttä ja jämäkkyyttä, edes jonkunnäköiset (laadukkaat kuitenkin) musiikki ominaisuudet sekä erittäin hyvän kameran ja nopeat hyvät valikot.

  Paljon on puhuttu ettei N95 tuo sitä jämäkkyyttä mikä minusta olisi tärkeää, ja ettei kamera niinkään eroa näiden kahden muun mallin laadusta. Itse GPS ei ole minulle tärkeä, onko se sitten ratkaiseva tekijä N95 pois sulkemiseen, vai onko puhelimessa muuten kaikki niin kohdallaan että se ohittaa nämä kaksi muuta kilpailiaa?

  K880i on ainakin tukevaksi ja vankaksi kehuttu, ja kamerakin kuulemma selkeä ja kuvia voi verrata vaikka N95 omiin. Näppäinten koosta tosin on pajon puhuttu, mutta itselläni on niin todella pienet sormet (ja näppärät) etten usko sitä ongelmaksi.

  N73 kamera on 3,2 megapixeliä, Music Editionissa ainakin musiikinkuuntelu laadukasta, ja kai luuri muutenin kaikinpuolin hyvä on. Valittu täälä foorumeilla edellisen vuoden(2006) "parhaaksi" puhelimeksi, mutta en tee valintaa tämän perusteella.

  Nyt vain tarvisi näkemyksiä ja kokemuksia ja vertailuja niin käytön, kuten ominaisuuksienkin kannalta. Uusi luuri siis piakkoin hakusessa, enkä ole yhtään varma. Kiitoksia jo etukäteen ja anteeksi jos threadi liippasee turhan läheltä joitain muita! ohjatkaa minut oikean puhelimen luokse, kiitos :)

  [EDIT] Myös W800i puhelimesta saa kertoa mietteensä!
   
 2. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16612
  Tykkäykset:
  4844
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
 3. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Jos ominaisuusvertailua kaipasit niin tästä löytyy:
  Puhelinvertailu.com: W880i vs. N73 vs. N95

  N95:stähän löytyy kaikki. N73 on hyvä "allrounder"-puhelin, eli siis tarkoitan, että melko hyvä kaikilla osa-alueilla. W880i sen sijaan on varmaan tyylikkäin tästä joukosta, selvästi ohuin, muutenkin pienin sekä kevyin. Vaikea valinta varmasti.
   
 4. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1900
  Tykkäykset:
  725
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  W880i: Parhaana puolena on vankka ja pieni koko (ohut). Jos ei älypuhelimet kiinnosta niin hyvä valinta. Hieman ylihintainen (hintavertailun alin 446€). Jos haluaa pienen ei älypuhelimen hyvällä rakenteella niin tässä olis ainakin yks hyvä ehdokas. Musiikin kuuntelussa samaa tasoa muiden walkmanien kanssa paitsi kaiutin on onnettoman hiljainen.

  N73: Hieman W880i:tä halvempi, mutta tarjoaa kuitenkin paljon enemmän ominaisuuksia. Rakenne ei kuitenkaan yhtä vankka kuin W880i:ssä. Hyvä laatu/hinta suhde sekä kamera on markkinoiden parhaimpia. Huonona puolena on WLAN:in puute. Hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan hyvä kompromissi N95:een verrattuna. Ite olen tykännyt tästä vaikka nyt jo N95 kutkuttaakin.

  N95: Markkinoiden paras puhelin, jonka huonoimpina puolina on varmaankin akun kesto ja hinta... 683€ alin. Siinä on kuitenkin kaikki mitä vaan voi haluta puhelimelta: WLAN, 5Mpix kamera, VGA video, GPS, jne... Jos pystyy venymään tohon hintaan ja haluaa ladata puhelimen 1-2 päivän välein, niin sillon ihmeessä tämä.
   
 5. Jaden

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/4/07
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Tässä vaiheessa voisin sanoa että suljen tuon N95 pois vähäisten käyttötarkoitusten vuoksi. En siis tarvitse juurikaan nettipuhelinta, sen sijaan juuri kamera, valikkojen nopeus, puhelimen vankkuus sekä musiikkimahdollisuudet ovat päälimmäisiä. W880i / N73 ME olisivat parinkympin heitolla samanhintaisia, mutta kumpikohan parempi? En tiedä Symbianista paljoakaan enkä tarvitse juurikaan ominaisuuksia kun käytän puhelinta vaan normaalikäytössä, musiikinkuuntelussa ja kuvien napsimisessa. Kuitenkin kamera taitaa olla N73 ME:ssa parempi, akunkesto taas pienempi jne.. en saa oikein mielessäni yhteenvetoa voittajasta. Näistä kahdesta siis keskustelua!
   
 6. samumanu Vieras

  0   0   0

  Mitä muilta oon kuullunna ni uskaltasin sen purusteella todeta et musiikin kuuntelussa W880i voittaa ja vaik kamera on 2M ni eipä ne taida nokian 3M vehkeitä kauheesti huonompia olla..
   
 7. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1900
  Tykkäykset:
  725
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Musiikinkuuntelussa ei varmaankaan ole suurta eroa. En kyllä ole kuunnellut W880i:tä. Nokialaisessa on vaan huonot kuulokkeet mukana, mutta toisaalta siinä paketissa on mukana 3,5mm plugi liitin. Itellä on N73:n kaverina Koss:in sparkplugit ja kuulostaa hyvältä. Kuvien, videon ja näytön koon puolesta N73 on kyllä paljon parempi! Symbianin takia vaan valikot ei ole yhtä nopeita kuin esim w880i:ssä, mutta mulle ainakin se on ollut tarpeeksi nopea. Omassa käytössä S60:n "hitaus" on ihan ok kompromissi, kun voi kännykällä pelata Monkey Islandeja ja muita SCUMMvm-pelejä, megadriveä, NESsiä, sekä käyttää monia muita ohjelmia ( esim. pdf ja word lukijat, ssh, messenger, nokian ilmainen kartta&reitti-ohjelma, profiMail, jne.). Kaupassa kantsii käydä kokeilemassa onko N73 tarpeeksi nopea juuri omaan käyttöön.

  Jos esimerkiksi tollanen laajennettavuus ei oikeastaan kiinnosta niin N73 ja S60 taitaa olla vähän turha ostos. Tällöin kannattaa miettiä N73:n sijaa vaikka K800i:tä. Yhtä hyvä kamera kuin N73:ssa ja musiikkiominaisuudet varmaankin yhtä hyvät kuin W880i:ssä. K800:ssa ei tuu vaan mukana yhtä hyviä kuulokkeita, joten ne täytyis hommata erikseen. K800:n olisi myös paljon halvempi kuin noi kaksi muuta (halvin hintavertailussa olis 309€). Ite valitsisin juuri K800i:n hintansa puolesta, vaikka se näyttäkin laatikolta, jos ei S60 inspaisi ollenkaan.
   

Jaa tämä viestiketju