W800i - MP3-toiston häiriöt

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja svinhufvud, 2/1/06.

 1. svinhufvud

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Tulipa hankittua pari päivää sitten W800i. Ennen suurempia testailuja iskin sisään uusimman firmwaren (R1AA008). Kaikki vaikutti hyvältä kunnes aloin testaamaan MP3-soitinta enemmälti, jolloin tein seuraavat havainnot:
  1. Kun soittimen käynnistää, alkaa pieni pohjakohina - Tämän kanssa nyt vielä voisi elää, onhan vahvistimet kohisseet ennenkin.
  2. Kun varsinainen kappaleen toisto alkaa, ilmestyy taustalle vielä kuuluvampi pohjakohina. Samoin varsinkin kappaleen hiljaisissa kohdissa on kuultavissa selkeästi ylimääräisiä ritinöitä, sirinöitä ja ininöitä, jotka eivät todellakaan kuulu kappaleeseen. Nämä vaikuttavat olevan puhtaasti dekooderin ongelmia, eli se ei kerta kaikkiaan tiedä, mitä se on tekemässä. Kokeiltu mp3:sia välillä 192-320kbps VBR:llä ja ilman. Eihän nuo häiriöäänet juuri häiritse normaalissa taustamelussa kuunneltaessa, mutta illalla esim. ennen nukkumaanmenoa nuo kuuluvat kiusallisen selkeästi.

  Muilla havaintoja asiasta?
   
 2. Perzzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/04
  Viestit:
  168
  Tykkäykset:
  0
  Onkohan tämä uuden firmwaren ansiota vai onkohan tätä puhelimessa kautta softien? Olen tässä harkinnut puhelimen ostoa mutta tämmöinen ei kyllä paranna musiikkipuhelimen arvoa vaikka ei nyt kovinkaan iso asia ole. Kohiseeko kovastikin?
   
 3. svinhufvud

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Kävin sitten liikkeessä testaamassa asiaa heidän puhelimellaan ja välijohdollaan, ja samalla tavalla nekin toimivat. Eli ongelma tuntuu esiintyvän aina, kun kappaleessa on hiljaisia kohtia ja soittimella toistetaan kappaletta muulla kuin maksimivoimakkuudella (jostain syystä tällöin ei häiriöitä esiinny). Eli soitin yrittää toistaa hiljaisia kohtia vaikka väkisin ja saa aikaan pelkkää sirinää/rutinaa/whatever... En tarkastanut mikä firmware liikkeen luurissa oli, mutta epäilisin että ei ihan uusin.
   
 4. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Huomattu on (softa R1N035), lisäksi myös muita häiritseviä ääniä. ->linkki
  Samanlaisia kokemuksia näkyy olevan muillakin aiheissa:
  Musiikkipuhelimen tärkeät ominaisuudet ja W800i käyttökokemuksien parilla viimeisellä sivulla.
   
 5. svinhufvud

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Lisätutkimus aiheesta paljastaa, että tämä 'ominaisuus' on tullut jonkin firmware-päivityksen mukana. Soitin tänään aiemmin aiheesta Sonyn supporttiin, mutta silloin puhelimessa ollut kaveri ei tiennyt ongelmasta mitään. Soitin äsken uudestaan, ja nyt puhelimessa ollut kaveri sanoi, että asiasta on tullut joitakin muitakin yhteydenottoja, ja he ovat välittäneet tiedon eteenpäin. Hyvällä onnella tuohon saadaan korjaus jossain tulevassa päivityksessä. Tämä tapahtuu todennäköisesti vähän sen jälkeen, kun lehmät oppivat lentämään.
   
 6. AA

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/05
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  kannattaako päivittää?

  Ostin puhelimeni pari kuukautta sitten ja toiminut ilman ohjelmisto-ongelmia ja mp3:t soi täysin puhtaasti.

  Vaikuttaa siltä, että firmwarea ei tod. kannata päivittää, jos on tyytyväinen.
   
 7. jffew

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/05
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Walkman sovelluksessa kun laitan jonkun mp3:sen soimaan ja pysäytän sen, kuulokkeista kuuluu aivan selvää kohinaa, jonka voi vielä käydä tuplaamassa laittamalla stereolaajennuksen päälle. Kohinasta pääsee eroon vasta sulkemalla koko walkman sovelluksen.

  Eipä sitä kohinaa juurikaan sillon kuule kun mp3:set soi mutta kyllä se siellä kokoajan taustalla on.
   
 8. Pomppa

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  351
  Tykkäykset:
  1
  Hiljaista kohinaa kuuluu kun kuulokkeet liitetään puhelimeen, mutta on se niin hiljaista ettei se biisin soidessa häiritse ollenkaan. Kuulokkeina Kossit.
  Mitään ylimääräisiä ritinöitä en ole kyseisillä kuulokkeilla huomannut, alkuperäisillä romuilla esim. bassot särki ja ääni oli muutenkin aika penaalista.
   
 9. svinhufvud

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/04
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Tässä ongelmassa ei ole kyse kuulokkeista eikä vahvistimen pohjakohinasta, vaan mp3:n soidessa taustalle ilmestyvästä ylimääräisestä kohinasta ja lähinnä musiikin hiljaisissa kohdissa kuuluvista ylimääräisistä häiriöistä (ks. ketjun ensimmäinen viesti). Tätä esiintyy ainakin R1NA005-firmwarella ja uudemmilla. Asiasta on keskusteltu jonkin verran mm. www.esato.com:in foorumeilla.
   

Jaa tämä viestiketju