Vyökotelo - jäänne 90-luvulta?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja quagmire, 12/8/06.

 1. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Monet muistavat miten hienoa oli kantaa sitä "venttikymppiä" vyöklipsillä. Hiljalleen klipsit jäivät pois käytöstä, kun ainakin nokialaisista jäi kokonaan klipsinkäyttömahdollisuus pois. Tilalle tulivat sitten vyökotelot. Puhelinten alati pienenevät mitat kuitenkin jättivät vyökotelotkin aika tarpeettomiksi. Kysymys kuuluukin: onko vyökotelon käyttö nykypäivänä mielestänne automaattisesti sidonnaista koulutukseen ja/tai ammattiin? Itse olen huomannut, että nykyään ainoastaan tietyntyyppiset ihmiset käyttävät vyökoteloita - insinöörien näköiset, IT-nörttien näköiset ja kaikki flanelli- ja kauluspaitoja Leviksiinsä sullovat mieshenkilöt.

  Jos käytät vyökoteloa, voisitko kertoa miksi? Kun näen vyökotelon, hymähdän sisäisesti, sillä sen käyttäjä on yleensä aina niin ilahduttavan stereotyyppinen. Koko vyökotelo on oikeasti jäänne sieltä 90-luvun lopulta, ja jos katsotte tarkasti, saatatte ehkä olla samaa mieltä yllä mainitusta vyökoteloiden käyttäjäjaottelusta. Yhtään provoamatta, vyökotelo on mielestäni nykypäivän nörttien versio 80- ja 90-luvun bodareiden salihousuista, panssariketjuista ja vyölaukuista.

  Vyökoteloillekin on kuitenkin aikansa ja paikkansa, ja se on mielestäni joko a) puvun tai suorienhousujen kanssa b) kun käytössä on Commu. Kuka pelaa ensimmäisenä "se on käytännöllinen ja säästää puhelinta naarmuilta" -kortin? On paljon käytännöllisiä asioita, joille nauretaan ja joiden käyttäjiä pidetään hönöinä. Parhaat esimerkit näistä vyökotelon lisäksi ovat mielestäni vyölaukku, silmälasien päälle laitettavat sarana-aurinkolasit ja valkoiset urheilusukat.

  Vyökotelo nyt vaan on nykyään varsinkin vapaa-ajan vaatetuksen kanssa sama kuin laittaisit jalkaasi harmaat Pomarfinn-nahkasandaalit, Dressmannilta ostetut shortsit, vetäisit harmaat puuvillasukkasi polvitaipeisiin asti, vyölaukun vyötärölle ja lähtisit sitten kaupungille. Se on siis kornia ja huvittavaa. Haastattelemani tytöt pitävät muuten myös vyokoteloa säälittävänä kapistuksena, joten jos ei ole onnistanut, se voi johtua vyökotelosta. ;)

  Kiitos että sain jakaa tämän kanssanne. :D

  ps. älkää vetäkö herneitä kovin syvälle sieraimiin. Koko teksti on kirjoitettu kieli poskessa "Maddoxx-tyyliin" ja tarkoituksella hieman ivallisesti. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että vyökotelo on kornein kapistus mitä voit mukanasi kantaa.
   
 2. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Sori mainostus, mutta osa Gollan mobiilinkanniskelu-vermeistä on ainaki mun mielestä ihan siistejä -- ja aika kaukana niistä perinteisistä mustista horisontaali-nahkakoteloista.

  2006-mallisto on vaan mennyt edeltäjästään ehkä turhan paljon feminiinimpään suuntaan, eikä variaatiota materiaaleissa ja kuvioinneissa enää ole niin paljon, että tuotteista löytyisi niin sanotusti jokaiselle jotakin. Mutta ymmärrettävistä syistä yrittäjä segmentoi tuotteensa parhaaksi katsomallaan tavalla.
   
 3. hifi

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  564
  Tykkäykset:
  0
  En tiedä lasketko P900:sen/ HTC:n TyTN:in tuohon "Commu" sarjaan, mutta niiden kanssa olen vyökoteloa käyttänyt.

  Tämä siitä yksinkertaisesta syysä, että laitteissa on kosketusnäyttö, jota en mielelläni laitan samaan taskuun muiden tavaroiden kanssa.

  Puvun kanssa tosin vyökotelo ei mielestäni todellakaan sovi, maksimissaan pikkutakin. Näkyy ikävästi pullistuma takissa, jos kotelo on vyöllä ja takki kiinni.

  Edit: Niin, jos tyhmää kantotapaa oikeasti haetaan, niin se menee mielestäni tuohon "ripustetaan puhelin kaulaan jossain neon-värisessä kotelossa"
   
 4. Jackrabbit

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  I second that!

  Olen myös tehnyt hyvin samansuuntaisia huomioita vyökoteloiden käyttäjistä..

  Siinä tosin olen eri mieltä, että vyökotelo olisi kornein kapistus. Kyllä kuitenkin kornein vehje on kuitenkin ne "sarana-aurinkoläpät". :)

  Edit: Tosiaan, Gollalla oli ihan hyvännäköistä kamaa. Varsinkin läppärilaukuista muutama oli ihan mukiinmenevännäköisiä.
   
 5. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Ihan mielelläni mainostan lisääkin, jos tulis vaikka Gollalta postia. ;) Vitsivitsi hei!!!
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Käytän suojakoteloa, mutta vyöllä sitä en kanna ellei kyseessä ole jokin erikoistilanne (lue puhelin voisi muuten rikkoutua). Pitää pölyt, roskat ja naarmut tehokkaasti poissa.
   
 7. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Vyökoteloitakin löytyy jos jonkinlaista, niitä aivan hirveän näköisiä japanin euroihmeitä, mutta sitten myös ihan tyylikkäitä nahkakoteloita, ja kaikkia näitä pussukoita.

  Itsellä kyllä puhelin kulkee taskussa (ja samassa taskussa ei sitten mitään muuta), ja jos puhelin on laukussa/repussa/tms, niin silloin suojakotelossa.

  Ja imona, kaksin verroin kauheampaa se on, menisikö ihan etikettivirheen puolelle, että puvun kanssa puhelin roikkuu vyökotelossa..
   
 8. Hartsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/04
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Elisa
  Takki kiinni? Eihän pikkutakkia voi pitää kiinni, jollei käytä kaksirivistä. Puvun- ja pikkutakin kanssa ei koteloa tarvita, koska molemmissa on nykyään oma kännykkätasku.

  En kuulu insinööri- enkä nörttiryhmään, mutta en kuitenkaan kuljeta housuntaskuissa kuin autonavainta ja joskus lompakkoa. En myöskään harrasta reisitaskuhousuja, jotka joillakin korvaavat naisten käsilaukut.

  Mihin sen hiton luurin sitten laittaisi? Käsissäkö kuljettaisin? Niille on muutakin käyttöä, joten käytännön syistä jää jäljelle nahkainen vyökotelo. Sen samaisen saa sitten vaikka repun hihnaan, jos tarve on.

  Paidan taskuunkin voisi laittaa, mutta vasta näitä slim (alle 10 mm) versioita.

  Meitä on moneen junaan, myös kännyn kannossa. Onneksi ei tarvitse herättää tyttöjen huomioita vyökotelolla tai ilman sitä. Naiset kun eivät noin pienistä asioista välitä.
   
 9. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  uuh...

  No hönökastista päivää...

  Kyllä sitä vyökoteloa on pakko käyttää kun käytössä olevien laitteiden fyysinen koko ei paljoa salli taskuuntunkemista. Tosin epäilen että on huomattavasti typerämmän näköistä kulkea iso puhelin kourassa tai taskussa pullottamassa kuin että sen sulkee siististi piiloon vyökoteloon. Itse pidän muutenkin isoja vaatteita ettei vyökoteloa edes näy paidan tai takin alta.
  Ei muuten ole puhelimet kertaakaan unohtuneet tai pudonneet koska puhelin on aina kotelossa "turvassa".
  Ilmeisesti ketjun aloittaja laittaa simpukkansa sinne taskun pohjalle pullottamaan ihan tarkoituksella. Jos sitä tyttöjen huomiota on tarkoitus hankkia...
  : )
   
 10. hifi

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  564
  Tykkäykset:
  0
  Sen takia sanoinkin, että maksimissaan pikkutakin kanssa voi pitää, koska se nyt on auki... pukua kuitenkin tarvitsee pitää kiinnikin.
   
 11. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Mutta ei pojat ja tytöt huolta huomisesta, kohta meillä on puhuvat rannekellot, kännyimplantit ihon alla ja tukka ihanasti kikkaralla. :D HOTHOT!
   
 12. Arvo

  Arvo Vapaavalintainen titteli

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/04
  Viestit:
  3958
  Tykkäykset:
  1268
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Mun puhelin kulkee mukana siskon ompelemassa kangaspussissa.

  Toi ei ole ruma.

  edit. Kuva otettu SE K800i:n kameralla.
   
 13. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Tosta puuttuu enää revolveri ja panosvyö. :) <-- Ehkä maailman turhin kommentti ikinä. Mut joo onks noita myynnissä? ;)
   
 14. Arvo

  Arvo Vapaavalintainen titteli

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/04
  Viestit:
  3958
  Tykkäykset:
  1268
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Ei. Toi on ihan ainutlaatuinen. Ihan mulle pyynnöstä tehty. :p
   
 15. Duunari

  Duunari Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/03
  Viestit:
  871
  Tykkäykset:
  31
  Kieltämättä alan olla aloittajan kanssa samaa mieltä noista vyölaukuista mutta on pakko pitää tuollaista kunnes joku keksii jotain ihan muuta...

  Jos en käytä vapaa-aikana reppua,laukkua ym.hinttipusseja niin minne survon tupakoiden, sytkärin, kahden avainnipun ja ehkä gps palikan lisäksin N80 kokoisen luurin?

  Käytössä töissä "firman" reisitaskuhousut ja kotelo joilla pärjää.
  Lisäksi pitää olla mukana vielä työpuhelin ja kolmas avainnippu kulkukortteineen+ työkaluja yms.

  Muistakaa että jotkut pitävät noita kun on pakko.
  Baariin en tuollaista yleensä ota vaan taskuja pitää olla paljon.
   
 16. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  114
  Kaappien kätköissä on yhä täydellinen 6110-myyntipaketti, vertikaalilla vyölaukulla tottakai. Vieläpä sillä kirkkaalla etuosalla, jotta puhelin ei kulu käytössä. Pakko myöntää, että luuri on edelleen kuin uusi.

  Varsinaisesti edellisen kerran (horisontaalia) koteloa on vyötäröllä tullut pidettyä muutama vuosi sitten, sekin lähinnä tilanteen saneleman pakon edessä. Nykyisellään pyrin välttämään tätä viimeiseen saakka, lähinnä koska se ei sovi silmääni. Poikkeuksena ehkä ns. suorat housut ja kauluspaita -look, kuitenkin ilman takkia jonka alle se jäisi pullottamaan. Tyhjänpäiväistä funktionallisuuden välttelyä(kö?), se jää jokaisen arvioitavaksi omalta osaltaan.

  Töihin puhelin kulkee mukana laukussa, jossa se vielä kaiken lisäksi puhelimesta riippuen on yleismallin laukussa. Halvemmanhan uskaltaa jo heittää sinne pohjalle hieman säästelemättäkin. Varsinaisesti töissä kännykkä on joko pöydällä tai rintataskussa, jälkimmäisessä nykyään yhä harvemmin. Mitään kriittistä ei (kai...) ole vielä ohi mennyt, vaikka laitetta hieman hyljeksinkin.
  On myös takuuvarmaa, että mikäli töihin- tai kotiintulomatkalla puhelimen laittaa auton keskikonsoliin, se myös jää sinne. :)
  Kulkulupaa olen alkanut pitämään sellaisessa kaulanauhassa, jotain uhrauksia olen siis tyylikkyyden alttarilla tehnyt.

  Vapaa-ajalla puhelin on käsillä sattumanvaraisesti, mikäli sitä jaksaa mukanaan raahata. Vyöllä ei kuitenkaan koskaan.
   
 17. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  OT: Miten olet saanut noin hirveän kuvan aikaan K800:lla?;)
   
 18. Rooivalk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  762
  Tykkäykset:
  19
  Vyökotelo käytössä, kyllä vaan.

  Ei vaan ole oikein hyviä vaihtoehtoja. Ei huvita tunkea N70 luuria farkkujen etutaskuun ylipäätään kokonsa takia ja varsinkaan avaimien, tai metallisen lompakon sekaan.

  Musta nahkavyö ja siinä musta kotelo, niin kyllä tuon kanssa juuri ja juuri kehtaa kuleksia. Mutta on se kyllä vähän perseestä.

  Jos on joku pienempi puhelin ja sitämyötä pienempi kotelo, niin tuommoista koteloa ei välttämättä helpolla edes huomaa.

  Pikkutakin kanssa ei sitten todellakaan käytetä mitään vyökoteloa, vaan luuri on povarissa.
   
 19. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Kunnon työkaluvyö kännyköineen ja kameroineen on oikeassa paikassa helvetin paljon tyylikkäämpi kuin jököttävä tasku tai kädestä toiseen vaihdettava paljas kapula, jonka esittelijän puolesta väkisinkin joutuu tuntemaan myötähäpeää. Mieluiten kaikki corduraa niin ei tarvitse kestävyydestä huolehtia.
   
 20. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Mulle on kyllä ihan sama miten kukakin kännyänsä kuljettaa. Vaikka roikkuis hampaiden välistä. Mulle ei ole kyllä ikinä edes tullut mieleen että miten joku tapa voisi olla ns. tyylikkäämpää kuin joku toinen tapa. Joku kuljettaa taskussa, toinen vyölaukussa, kolmas kaulassa. Kaikki käy minulle.
   

Jaa tämä viestiketju