Vxxx - lukittujen tiedostojen poistaminen.

Keskustelu osiossa 'Motorola ja Lenovo', aloittaja doze, 24/3/04.

 1. doze

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/03
  Viestit:
  290
  Tykkäykset:
  0
  LUE KOKO VIESTI ENNEN KUIN TEET YHTÄÄN MITÄÄN PUHELIMELLESI!

  Lukittujen kuva ja video tiedostojen poisto Motorola Mobile Phonetoolsilla:

  Ennen kuvien poistamista varmista, että mikään poistettava kuva EI OLE käytössä puhelimessa! Ei esimerkiksi taustakuvana tai kuvaid:nä puhelinluettelossa, tai missään themessä ym! Varmuuden vuoksi kannattaa poistaa kaikki themet puhelimesta ennen kuvien poistoa, (ja paras olisi tehdä "tehdasetusten palautus" ja "poista kaikki tiedostot" puhelimen alkuasetukset kansiosta aivan aluksi, tämä resetoi mm. puhelinluettelon, ei poista ohjelmia)

  Jos esim. tahdot poistaa puhelimestasi Streaks-nimisen kuvan (tiedostotyyppi on GIF), niin tee näin:

  1) Tee 0 kilobitin kokoinen tiedosto. Luo esimerkiksi tyhjä tekstitiedosto notepadilla (windows muistio) ja vaihda tiedoston nimi poistettavan tiedoston nimeksi sekä tiedostotunniste (.txt) tarvittavaan päätteeseen (tässä tapauksessa .gif). Eli tässä vaiheessa on luotu tyhjä 0kb Streaks.gif niminen tiedosto. Voit tarkistaa vielä katsomalla tiedoston ominaisuudet (oikea hiiren kliksu tiedoston päällä ja valitse ominaisuudet) että tiedoston nimi on todellakin Streaks.gif EIKÄ Streaks.gif.txt (jos tiedosto nimi on jälkimmäinen, poista windowsin kansio asetuksista ruksi kohdasta "piilota tunnetut tiedostopäätteet" tjs. ja muokkaa nimi uudelleen)

  Tulipas paljon tekstiä nuonkin yksinkertaisesta asiasta :)

  2) Käynnistä Mobile Phonetools. Avaa multimedia studio ja jätä se siihen päähakemistoon minkä se avaa. Énglannin kielisessä MPT:ssä "root folder" ja suomalaisessa päähakemisto tai juurihakemisto. Root folder avautuu oletuksena heti kun avaat multimedia studion, joten jätä se siihen hakemistoon.

  3) Multimedia studion PC-puolella (eli oikea puoli on puhelimen hakemistot ja vasen puoli tietokoneen hakemistot) valitse se 0kb Streaks.gif tiedosto joka ensimmäisessä vaiheessa tehtiin ja vedä se puhelimen puolelle.

  4) tämän jälkeen puhelin on joko tuhonnut tuon Streaks.gif tiedoston tai sitten se on korruptoituna ja täten pystyt poistamaan sen ihan itse puhelimessa.

  Alla on listaukset millä nimellä tiedostot ovat yleisimmin olleet puhelimissa. Hieman on alue-/operaattorikohtaisia eroja, joten en tiedä onko 100% samat nimet suomi puhelimissa. Isot ja pienet kirjaimet pitää olla juuri tuolla tavalla kuin alla olevassa listassa on.

  Videotiedosto:

  SEEITMOTO.mp4 (joillakin ollut SEEITMOTO.3gp)

  Kuva tiedostoja:

  Nämä löytyi minun v500:sta

  Beach.jpg
  Bunny.jpg
  Camouflaged.jpg
  Hot.jpg
  Moto.gif
  Moto.jpg
  MTV De La Worm.gif
  MTV Lava.gif
  Nature.jpg
  Streaks.gif

  Joissakin malleissa ollut lisäksi

  Sky.gif
  Snow.jpg
  Pattern.gif
  Leaves.gif
  Graffiti.gif
  Cookies.gif
  Balloon.gif
  Sunrise.gif

  EMS, SMS viestikuvat

  star.ems
  Medical.ems
  Balloon.ems
  Lunch.ems
  soccer.ems
  Coffee.ems
  guitar.ems
  movies.ems
  television.ems

  EMS, SMS viestianimaatiot

  EMS_angry.emp
  EMS_confusd.emp
  EMS_crying.emp
  EMS_devil.emp
  EMS_glad.emp
  EMS_glasses.emp
  EMS_indiff.emp
  EMS_ironic.emp
  EMS_laughin.emp
  EMS_love.emp
  EMS_sad.emp
  EMS_sceptic.emp
  EMS_tongue.emp
  EMS_winking.emp
  EMS_wow.emp

  Viestikuvat ja viestianimaatiot eivät ole pakollisia puhelimen toiminnan kannalta. Jos ne poistaa, niin toisen (v-sarjan käyttäjän) lähettäessä tekstiviestin, missä on kyseisiä kuvia/animaatioita käytetty, niin niitä ei joko näy itsellä tai sitten niiden tilalla näkyy jokin numerosarja.

  Eli jotkut HoFossa oli jättänyt noi EMS kuvat poistamatta, kun niitä voi käyttää ilmeisesti jonkin tyyppisissä viesteissä ja kun eivät paljon tilaa vie. Suurin osa tosin on poistanut nekin.. en tiedä mitä tuollaiset EMS viestit on, että tuleeko käytännössä niitä itse tarvitsemaan täällä ollenkaan.

  Puhelimen toiminnan kannalta ei mitään väliä vaikka nuo poistaisikin.

  Kun lukitut tiedostot on poistanut, niin muistimittarissa ei välttämättä näy vielä oikea vapaana oleva tila. Voi näkyä jotain tämän kaltaista:

  Tilaa 5236 KB
  Käytössä: 4193825 KB
  Yhteensä: 4758 KB

  Tällöin täytyy poistaa KAIKKI java ohjelmat mitä on ITSE asentanut. Puhelimessa voi pitää jo valmiiksi olleet pelit, mutta muut pois. Sitten käynnistää puhelin uudelleen. Vasta tämän jälkeen muistimittari näyttää todellisen vapaan tilan.

  Ja vapaata tilaa tulee sen verran lisää tietysti mitä kuvia on poistellut. Kuvien koot näkyy kuvien katselu listassa puhelimessa.

  Jos yllä olevassa listassa ei ollut kaikkia kuva tiedostoja mitä sinulla on puhelimessa, niin voit katsoa omien tiedostojesi nimet P2KMan ohjelmalla. Tällä ohjelmalla voi myös ottaa varmuuskopiot poistettavista tiedostoista jos haluaa. Mutta ole erittäin varovainen tämän ohjelman kanssa, sillä se antaa pääsyn kaikkiin järjestelmä kansioihin, joten poistamalla vääriä tiedostoja voi koko puhelin mennä sekaisin!!

  Soittoäänien poistaminen käyttäen PK2Man ja MPT ohjelmia (+Datakaapeli):

  1. Ensiksi varmista, että kaikki soittoääni tyylit (pehmeä ääni / kova ääni) on asetettu äänettömälle ja että mitkään äänet ei ole käytettynä puhelimessa esimerkiksi puhelinluettelon yhteystiedoille, luokille tai missään teemassa! Eli mikään poistettava ääni ei saa olla käytössä, kuten kuvien kohdallakin.

  2. Avaa P2KMan ohjelma ja mene hakemistoon missä soittoäänet ovat (/a/mobile/audio/), Poista ääni tiedostot yksi kerrallaan tai monta kerralla valitsemalla ensimmäinen ja SHIFT pohjassa viimeinen. Mutta jätä yksi .mid tiedosto (vaikka 006), muuten mennessäsi muokkaamaan soittoääni tyylejä puhelin palaa takaisin alkuvalikkoon ja et saa vaihdettua enää soittoääni "profiilin" asetuksia!! Puhelimen softa jostain syystä vaatii että yksi alkuperäinen soittoääni pitää olla puhelimessa. Puhelimen ääni tiedostot ovat listattuna alempana viestissä.

  HUOM! Jos haluat että Moto Mixer toimii, niin jätä puhelimeen .bas ääni tiedostot. Moto Mixer on riippuvainen näiden olemassa olosta!!

  3. Tämän jälkeen deletä myös MyToneDB.db, Tämä tiedosto täytyy delettää joka istunnon jäkeen, kun poistat ääniä puhelimesta. Tämä tiedosto pitää sisällään tiedot puhelimessa olevista äänistä ja jos sitä ei poista samalla kun poistaa jotain ääniä, jää puhelimeen "haamu" ääniä jotka sekoittavat puhelimen toimintaa. Puhelin luo MyToneDB.db tiedoston automaattisesti seuraavalla käynnistys kerralla.

  4. Sammuta puhelimesta virta ja käynnistä se uudelleen. Puhelin luo MyToneDB.db:n uudelleen vain yhden äänitiedoston sisältävänä.

  Moto Mixerin äänitiedostot:

  ~AlertFile102.bas
  ~AlertFile103.bas
  ~AlertFile104.bas
  ~AlertFile106.bas
  ~AlertFile107.bas

  iMelodia äänitiedostot:

  ~AlertFile013.imy
  ~AlertFile014.imy
  ~AlertFile016.imy
  ~AlertFile017.imy
  ~AlertFile019.imy
  ~AlertFile026.imy
  ~AlertFile028.imy
  ~AlertFile032.imy
  ~AlertFile050.imy
  ~AlertFile066.imy

  Midi äänitiedostot: (kuunneltavissa tietokoneella, voit päättää minkä jätät)

  ~AlertFile001.mid
  ~AlertFile006.mid
  ~AlertFile007.mid
  ~AlertFile020.mid
  ~AlertFile027.mid
  ~AlertFile039.mid
  ~AlertFile041.mid
  ~AlertFile056.mid
  ~AlertFile057.mid
  ~AlertFile061.mid
  ~AlertFile064.mid
  ~AlertFile071.mid
  ~AlertFile073.mid
  ~AlertFile075.mid
  ~AlertFile087.mid
  ~AlertFile089.mid
  ~AlertFile090.mid
  ~AlertFile091.mid
  ~AlertFile093.mid
  ~AlertFile094.mid
  ~AlertFile095.mid
  ~AlertFile098.mid
  ~AlertFile099.mid
  ~AlertFile108.mid
  ~AlertFile109.mid
  ~AlertFile110.mid
  ~AlertFile111.mid
  ~AlertFile112.mid
  ~AlertFile113.mid
  ~AlertFile114.mid
  ~AlertFile115.mid
  ~AlertFile117.mid
  ~AlertFile119.mid
  ~AlertFile120.mid
  ~AlertFile130.mid

  MP3 äänitiedostot: (esim. moto~~.mp3 on määritelty moto-teemaan defaulttina, kai muistit poistaa teeman?)

  moto~~.mp3
  Sombrero.mp3
  ~AlertFile118.mp3
  ~AlertFile137.mp3

  Poistamalla kaikki ylimääräiset kuva/ääni tiedostot saa puhelimeen jopa 7210KB tilaa. Kokemuksien perusteella myös valikot nopeutuvat (mikä on tietysti arvattavissakin)

  DISCLAIMER!!! :D

  Minä en ole koittanut kumpaakaan hommaa henkilökohtaisesti, mutta monet ovat mm. HoFossa tehneet nämä. Kuvien poistossa ei pitäisi olla mitään kummallista, mutta äänien poistossa joillain on tullut ongelmia, kun eivät ole poistaneet MyToneDB.db tiedostoa samalla kun ovat poistaneet äänitiedostoja. Tämä on jättänyt puhelimeen haamu tiedostoja ja tätä kautta ongelmia. Täytyy olla myös erittäin tarkka siitä, että mikään tiedosto mitä puhelimesta poistaa EI ole käytössä missään! Mutta siis kaikki tekee omalla vastuulla jos tykkää, turha tulla esimerkiksi minulle huutamaan jos saa puhelimensa sekaisin :) Itse en vielä tässä vaiheessa raaski poistella mitään, kun on toistaseksi 5MB tila riittänyt.. mutta tässä ohjeet jos joku haluaa koittaa. Ja mitään peruuttamatonta ei tälläkään saa tehtyä, uusi firmware/flex korjaa puhelimen taas alkutilaan (joko itse päivittää tai sit powermilliin yhteyttä)

  Ja ennen poistelua, jos epäröi, niin kannattaa lukea tämä topic ihmisten kokemuksista.
   
 2. Lassi Looginen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/03
  Viestit:
  92
  Tykkäykset:
  0
  Todella hyvät, selkeät ja kattavat ohjeet. Kiitokset näistä.

  Itse en kyllä ainakaan tässä vaiheessa lähde kokeilemaan, koska datakaapelia ei löydy, enkä saa MPT:tä toimimaan, mutta jos joku päättää kokeilla, niin tänne vain kertomaan miten sujui.
   
 3. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  ilman datanarua ei soittareitten poisto onnistu vai?
   
 4. Xaeron

  Xaeron Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2505
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  weeteeäf.

  Ei mulla ainakaan datanarua ole.

  Pask* homma jos ei ilman datakaapelia (ts. bt:llä) onnistu :|
   
 5. doze

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/03
  Viestit:
  290
  Tykkäykset:
  0
  Soittoäänien poistaminen ei onnaan ilman usb piuhaa, kun ne ei ole runkokansiossa kuvien tavalla.. Vaikka soittoäänet saisikin poistettua tuolla 0KB tempulla, niin MyToneDB.db jäisi puhelimeen sellaisena mikä sisältäisi vielä vanhat äänitiedostot ja siitä menis äänivalinnat sekaisin.. Että ainut vaihtoehto on poistaa ne jollain file explorer tyylisellä ohjelmalla (tässä tapauksessa P2KMan) ja poistaa samalla MyToneDB.db..

  En ihan sata varmaa oo, mutta kuvat voi varmaan poistaa ihan Obex File Transferia käyttäen, sillä se "Root Folder" minkä MPT avaa ensimmäisenä on se kansio missä on audio ja pictures kansiot.. eli minkä myös Obex File Transferissa avaa kun siihen tuplaklikkaa.. Siihen vain raahaa 0KB tiedoston yllä olevan nimen mukaan niin luulisi toimivan.

  Yksi kiva vaihtoehto olisi se, että jos joku väsäisi java ohjelman millä pääsisi puhelimen järjestelmä kansioihin käsiksi, silloin soittoäänet/kuvat/mitkä vaan voisi poistaa suoraa puhelimesta omalla java midletillä. Javalla on deletys oikeus niin luulisi sellaisen olevan mahdollista.. En kyllä ihan varma ole että onko sitä suojattu jotenkin, että mistä kansioista tiedostoja java midletit voi delettää puhelimen ollessa käynnissä. Mutta periaatteessa tälläinen olisi kanssa mahdollista.. käytännössä voi olla eri juttu.
   
 6. s0puli

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/04
  Viestit:
  124
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Monia
  ei toimaa!!! koitin mpt:llä ja obex file transferillä, eikä toimi. käytössä siis bt. datakaapelin tilasin tänään...

  löytyykös muuten semmosta tiedostojenhallintaohjelmaa nykyisin?
   
 7. s0puli

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/9/04
  Viestit:
  124
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Monia
  no toimihan se sittenkin...
   

Jaa tämä viestiketju