Mobiili.fi Vuotanut raportti paljastaa: iPhone 7 -avausmyynti jäi 25 prosenttia viime vuodesta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2163
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 7 Plus ja iPhone 7.


  Applen iPhone 7 -lanseerausviikonlopun myynti Euroopassa ja Aasiassa jäi mahdollisesti jopa 25 prosenttia viime vuoden iPhone 6s -lanseerausta alemmas.

  Näin kertoo GfK-tutkimusyrityksen raportti, josta on tihkunut tietoja julkisuuteen. GfK ei ole tarkoittanut raporttiaan julkiseen levitykseen, vaan asiakkailleen eikä sen mukaan raportin tietoja pitäisi lainata tai julkaista julkisesti.

  Koska täyttä raporttia yksityiskohtineen ei ole julkaistu, ei tietoihinkaan voi täysin luottaa. Applen osakekurssin tiedot iPhone 7 -myynnin mahdollisista vaikeuksista ajoivat kuitenkin lähes kahden prosentin laskuun perjantain kaupankäynnissä.

  Tiettävästi GfK:n raportin tieto koskee myyntiä tietyissä Euroopan ja Aasian maissa sekä ilmeisesti vain lanseerausviikonlopun osalta. Valitettavasti kuitenkaan esimerkiksi minkäänlaista tietoa vertailukelpoisuudesta viime ja tämän vuoden lukujen väliltä ei ole. iPhone 7:n ja erityisesti iPhone 7 Plussan saatavuus on ollut tänä vuonna selvästi heikompaa alun myynnissä viime vuoteen verrattuna – osittain johtuen Applen aggressiivisesta myyntiintuloaikataulusta, kun iPhone 7:t lanseerattiin laajiten sen historiassa heti alusta alkaen 28 maahan. Suomikin oli ensimmäistä kertaa mukana ensimmäisessä myyntiaallossa.

  Lisäksi perjantaina taiwanilainen DigiTimes kertoi alihankkijalähteisiinsä perustuen vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen iPhone 7 -tilausten olevan 20 prosenttia viimeistä neljännestä matalammat. DigiTimesin mukaan Apple olisi pyytänyt varastoimaan komponentteja kuluvalle kolmannelle neljännekselle 50 miljoonan, neljännelle neljännekselle 45 miljoonan ja alkuvuoden neljännekselle 35-37 miljoonan iPhonen valmistamiseksi.

  Vielä tämän vuoden puolella Applen kerrotaan tilanneen 100 miljoonaa iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelinta. Kuten DigiTimes on aiemmin kertonut, tämä määrä oli aiempaa 80-85 miljoonan puhelimen ennustetta korkeampi määrä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju