Mobiili.fi Volvolta 100 itseajavaa autoa Lontoon liikenteeseen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Autovalmistaja Volvo aikoo aloittaa ensi vuonna projektin, jota se kutsuu Ison-Britannian kunnianhimoisimmaksi autonomisen ajamisen projektiksi. Pyrkimyksenä on tuoda markkinoille nopeammin tekniikkaa, joka voi vähentää merkittävästi auto-onnettomuuksia ja ruuhkia sekä säästää kuljettajien aikaa.


  ”Autonominen ajaminen edustaa merkittävää loikkaa eteenpäin autoturvallisuudessa. Mitä nopeammin autonomiset autot saadaan maanteille, sitä enemmän ihmishenkiä säästyy”, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

  Samuelsson kertoo näkemyksistään Volvon ja vakuutusalan tutkimusorganisaatio Thatchamin seminaarissa Lontoossa 3. päivä toukokuuta. Tilaisuuden aihe käsittelee tulevaisuutta autonomisten autojen kanssa ja pohtii tekniikan vaikutuksia vakuutusalaan.

  Isossa-Britanniassa järjestettävän autonomisen ajamisen kokeen nimi on Drive Me London, ja se eroaa muista ohjelmista käyttämällä perheitä, jotka ajavat autonomisia autoja julkisilla maanteillä.

  Volvo kerää tietoja jokapäiväisiltä käyttäjiltä tarkoituksenaan kehittää niiden avulla autonomisia autoja, jotka sopivat tosielämän ajo-olosuhteisiin sen sijaan, että se luottaisi vain testiratojen epärealistisempiin olosuhteisiin. Thatcham Research tarjoaa kokeessa tarvittavat teknisten tietojen analyysit ja ammattimaiset testikuljettajat.

  Drive Me London -ohjelma käynnistyy vuoden 2017 alkupuolella rajatulla määrällä autoja. Se laajenee vuonna 2018 käsittämään jopa 100 autonomista autoa, mikä tekee siitä Volvon mukaan suurimman ja laajimman autonomisen ajamisen testiohjelman Britannian maanteillä.

  Volvolta kerrotaan, että puolueettomien tutkimusten mukaan autonomisella ajamisella on potentiaalia vähentää auto-onnettomuuksia merkittävästi, joissakin tapauksissa jopa 30 prosentilla. Jopa 90 prosenttia kaikista onnettomuuksista aiheutuu kuljettajan virheestä tai keskittymisen herpaantumisesta. Näitä tekijöitä saadaan karsittua tehokkaasti autonomisissa autoissa.

  ”Autonvalmistajat ennustavat, että autonomisia autoja, jotka antavat kuljettajan ”poistua oravanpyörästä” tietyillä matkan osilla, tulee saataville arviolta vuodesta 2021. Epäilemättä onnettomuuksien määrä laskee merkittävästi. Tämä on jo toteutunut uusissa autoissa, joissa on automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. NHTSA:n suorittamat tutkimukset USA:ssa ennustavat, että vuoteen 2035 mennessä onnettomuudet ovat vähentyneet 80 prosenttia autonomisen ajotekniikan ansiosta. Tilanteissa, joissa yhteentörmäystä ei voi välttää, törmäysnopeudet vähenevät autonomisten järjestelmien ansiosta”, kertoo Thatcham Researchin johtaja Peter Shaw.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju