Mobiili.fi Volkswagen ja LG yhteistyöhön – tulossa älyä ja yhteyksiä autoihin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  LG ja Volkswagen ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Kuvassa Volkswagenin BUDD-e-konseptiauto, joka toteutettiin jo yhdessä LG:n kanssa.


  Volkswagen ja LG ovat kertoneet sopineensa tuotekehityksen yhteistyöstään. Tavoitteena on luoda alusta seuraavan sukupolven verkottuneelle autolle.

  Jatkossa LG ja Volkswagen kehittävät yhdessä Volkswagenin Cross-Over-Platform-alustaa parantaakseen auton yhteyksiä ja käyttömukavuutta. Yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, tai niitä ei ainakaan paljasteta, mutta viimeisimmän pilviteknologian avulla jatkossa Volkswagenin pitäisi yhdistyä saumattomasti esimerkiksi kodin älylaitteisiin sekä sijaintiperustaisiin palveluihin.

  Jatkossa autosta voisi esimerkiksi ohjata kodin älykkäitä laitteita, kuten valoja, turvajärjestelmiä ja kodinkoneita. Lisäksi LG ja Volkswagen aikovat kehittää käyttötilanteen ymmärtävää ilmoituskeskusta, joka tarjoaisi ilmoitukset ”intuitiivisella sekä turvallisella tavalla”. Kolmantena erityisenä panostusalueena LG ja Volkswagen mainitsevat seuraavan sukupolven infotainment- eli viihdejärjestelmän kehittämisen.

  LG on tehnyt yhteistyötä Volkswagenin kanssa jo aiemmin: se on muun muassa vuodesta 2007 lähtien toimittanut Volkswagenille autojen AV-latteita ja viime vuoden maaliskuussa Volkswagenin tytäryhtiön Italdesign Giugiaron esittelemässä GEA-konseptiautossa hyödynettiin yhteensä seitsemän avainkomponenttia LG:ltä, kuten holografista näyttöä, älykelloa, takavaloja sekä kameraa. Tämän vuoden alussa CES-messuilla LG ja Volkswagen puolestaan esittelivät etäohjattavaa älykotiratkaisua.

  Autonvalmistajat ja teknologiayhtiöt ovat lähentyneet toisiaan merkittävästi viime vuosina. Autoilun tulevaisuudessa siintävät itseajavat autot sekä liikkumisen siirtyminen kohti palvelua auton omistamisen sijaan. LG:n ja Volkswagenin yhteistyön osalta ei nyt kuitenkaan mainita mitään itseajavien autojen kehittämisestä.

  Esimerkiksi Volkswagen teki hiljattain 300 miljoonan dollarin sijoituksen Gett-kyytipalveluun.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju