VoIP-palvelu Saunalahden Nettipuhelimen korvaamaan, numeerisilla käyttäjätunnuksilla

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Antti1983, 31/10/11.

 1. Antti1983

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/07
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Viikkojen haku niin englanniksi kuin suomeksikin ei ole tuottanut tulosta. Eli koska Saunalahti lopettaa erinomaisen Nettipuhelin-palvelunsa marraskuun lopussa (hauskasti kirjeessä ilmoitettiin 31.11. päiväksi ;) ), niin nyt pitäisi löytää vastaava palvelu seuraavilla ominaisuuksilla:

  - SIP-pohjainen
  - kuukausimaksuton
  - numeeriset käyttäjätunnukset
  - palvelua käytetään pääasiassa SIP-puhelinten (5 eri sijainnissa) välillä saman palvelun sisällä, eli puheluhinnat muihin puhelinnumeroihin ovat aika merkityksettömiä kun soitellaan enimmäkseen vain ilmaisia VoIP-puheluja

  Viimeinen vaatimus siitä syystä, etten käytä palvelua tietokoneella, vaan hardis-SIP puhelimilla. Nämä puhelimet eivät tue soittamista jollekin VoIP Discount-tyyppisille käyttäjätunnuksille, jotka muodostuvat kirjaimista. Muille käyttäjille palvelun sisällä on pystyttävä soittamaan pelkkää numeronäppäimistöä käyttämällä.

  Nyt jo lopetetussa Gizmo-palvelussa oli juurikin nämä numeeriset käyttäjätunnukset. Samoin Saunalahden Nettipuhelin antoi puhelinumerot kaikille rekisteröityneille. Mistä vastaava palvelu, nyt kun molemmat on lopetettu/lopettamassa?
   
 2. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Yksi vaatimuksesi täyttävä palvelu on Perustelen Nettipuhelin, johon kuuluu tavallisen suomalainen lankapuhelinnumero. Huomaa, että siirretty numero maksaa 3 €/kk, mutta uuden numeron saa ilman kuukausimaksua.

  Kun puheluhinnoilla ei ollut väliä, operaattorin ulkomaalaisuuskaan tuskin haittaa.

  Sipgate
  Bluesip

  Jos et tarvitse yhdysliikennettä yleiseen televerkkoon lainkaan, erilaisia vaihtoehtoja löytyy varmasti niin paljon kuin vain jaksat etsiä (mukaanlukien oman palvelimen pystytys). Tässä nyt aluksi vaikka kaksi:

  iptel.org SIP service
  Ekiga SIP address

  Lisää löytyy vaikka Googlella.
   
 3. Antti1983

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/07
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia, irritus. Nämä olivat todella hyviä ja niistä varmasti löytyy sopiva.

  Testailen tuota Ekigaa parhaillaan. Tämä olisi muuten paras vaihtoehto, mutta on vähän ongelmia saada Linksys SPA901-puhelin rekisteröitymään sen kanssa. Ekigahan vaatii STUN-palvelimen käytön, mutta edes sen päälle kytkeminen stun.ekiga.net-osoitteeseen ei auta (muilla laitteilla tämä toimii). Ja Siemensin C450 IP-puhelin ei halua soittaa toiselle Ekiga-käyttäjälle Android-puhelimeen, puhelu jää looppiin, ihan kuin vastapuoli ei vastaisi lainkaan, mutta ei kännykkä edes soi. Kännykässä Linphone-ohjelma ja sillä voi kyllä Ekigan kautta soittaa tuohon C450 IP-luuriin. Ekigaan saisi myös "ulossoitto"-mahdollisuudenkin ostettua, joten se olisi toimiessaan aika hyvä valinta.

  Jos en saa Ekigaa pelittämään niin tuo Perustelen Nettipuhelin lienee seuraavaksi paras vaihtoehto. Toivottavasti tuolla saa ulkomaanpuhelut ja palvelunumerot estettyä kun se kerran kytkeytyy suoraan myös normaaliin puhelinverkkoon. Kävi nimittäin tuon Saunalahden muuten hyvän Nettipuhelin-palvelun kanssa aika ikävästi kun joku varasti tunnuksia 2 kpl ilmeisesti man-in-the-middle hyökkäyksillä (palvelu välittää ne ilmeisesti salaamattomassa muodossa clientin ja serverin välillä) ja soitteli lähes 1000 euron edestä ulkomaanpuheluja pitkin maailmaa...
   

Jaa tämä viestiketju