Voip-liittymät/puhelimet/sovittimet

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja J-P Tenuletti, 23/1/07.

 1. J-P Tenuletti

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/07
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Ajatuksena olisi siirtää kiinteä lankanumero Saunalahden voip-liittymäksi.

  Onko kokemuksia wlan-kännyköistä (esim. Nokian E-sarja) vai pitääkö odottaa UMA-puhelinta (Nokia 6136). Ja mikä ero tuolla UMAlla on verrattuna E-sarjaan ?

  Onnistuuko sellainen viritys, että kytken myös ATA-sovittimen ja wlan-puhelimen rinnan samoilla asetuksilla ? Eli siis sekä perinteinen lanka että wlan-puhelin hälyttäisi yhtä aikaa ? Vai pitääkö turvautua pelkkään ATA-purkkiin ja sen perään tulevaan kiinteään piuhaan pistää tarpeellinen määrä langattomia DECT-puhelimia ?
   
 2. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  E-sarjasta en sen enempiä tiedä että ilmeisesti rekisteröityminen onnistuu nykyisin kun N93 myöskin suostuu rekisteröitymään saunalahden voipin sippiin . Vaikka mitään sen suurempaa hyötyä olekkaan N93 rekisteröityä kunnei sisällä itse voip puhelin toimintoja. Aikasemmin porukka vaan puheli ettei onnistu E-sarjalaisella rekisteröityminen ja silloin ei myöskään onnistunut tolla N93 rekisteröityminen.
   
 3. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Kyllä, se toimii kunhan muistaa että Nokian 2-version firmikset eivät tue NAT:tia. Eli joudut konfiguroimaan ADSL-sovittimesi sillaksi ja poistamaan WLAN-tukiasemasi reitittimen käytöstä. (Vaihtoehtoinen tapa on pystyttää omaan lähiverkkoon SIP-proxy-palvelin - mutta itse en kyllä kaipaa nurkkiin yhtään ylimääräistä hyrisevää pönttöä.)

  Huhut kertovat että Nokioiden firmisten 3-versiossa olisi jo NAT-tuki, mutta sen toimivuudesta ei ole vielä kokemuksia. Eikä tuota 3-versiota taida vielä saada kuin vasta E61:lle - muut E-sarjan mallit antavat vielä odottaa.

  UMA on tekniseltä kannaltaan taas aivan eri asia. Se tarkoittaa matkapuhelinliittymää, joka ohittaa matkapuhelinverkon radio-osan UMA:lla internetin kautta kiertäen. UMA:ssa kaikki liikenne kiertää matkapuhelinoperaattorin kautta, josta operaattori voi sitten periä parhaaksi katsomiaan maksuja.

  Käyttäjäkokemus riippuu aivan palvelun toteutuksesta. Periaatteessa operaattori voisi toteuttaa UMA-palvelun niin ettei siinä ole eroa VoIP/SIP-palveluun. Tai sitten UMA-palvelu voi käyttäytyä täysin eri tavalla.

  UMA:n suhteen ei varmaan auta muu kuin odottaa että joku operaattori julkistaisi jotakin. Tosin ainakaan Saunalahden Kotipuhelinta odotellessa en pidättäisi hengitystä - palveluhan on ollut "tulossa" jo toista vuotta.

  Saunalahdella ei. Siinä käy niin että saapuvat puhelut tulevat näennäisen satunnaisesti joko ATA-sovittimeen tai WLAN-puhelimeen. Lähtevät puhelut onnistuvat molemmista puhelimista, eli sillä puolella ei tule ongelmaa.

  On kyllä operaattoreita joilla rinnakkaispuhelimet toimivat, mutta suomalaisia numeroita tarjoavia en valitettavasti tiedä. Saksalaisella numerolla rinnakkaispuhelimet toimivat esim. Sipgatellä ja Bluesipillä.

  Tuo on yksi tapa, mutta useampi perättäinen ana-digi muunnos ja kaksijohdinyhteys tuhoaa kyllä äänenlaadun. Pahimmillaan DECT-luurin kaiunpoisto alkaa toimimaan ylikierroksilla ja ryhtyy pätkimään ääntä. Ainakin Doron vehkeet nielaisevat joskus lauseen ensimmäisen kirjaimen pois.

  Muista myös että ATA-purkin taakse rinnankytkettyjä puhelimia ei voi kuitenkaan käyttää kuin yhtä kerrallaan. Jos sinulla on ATA-purkki ja WLAN-puhelin voit soittaa kaksi puhelua ulos yhtä aikaa. (Ja jos operaattori tukee rinnakkaispuhelimia kunnolla, myös vastaanottaa.)

  Itselläni ongelma on ratkaistu SIP/ISDN-vaihteella, jonka perässä on ISDN DECT ja ISDN lankapuhelin plus pari vanhaa analogista lankapuhelinta.

  Kun AVM Fritz!box on pieni vaihde, sitä ei myöskään haittaa tuo Saunalahden rinnakkaispuhelinongelma. Eli saan vaikka kaikki puhelimet soimaan yhtä aikaa kun puhelu tulee.
   
 4. J-P Tenuletti

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/07
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Täytynee jättää wlan väliin. Ei ole tarvetta soittaa yhtäaikaa monesta puhelimesta, niin skitsofreenikko en ole. Mutta Zyxel Prestige 2002-ATA-sovittimen perään voi laittaa kilometrin piuhaa, tämä on maahantuojalta tarkistettu. Näin voisin vastata mihin tahansa puhelimeen, missä sattuisin lähinnä olemaan (jopa eri rakennuksessa). Tuleeko tuo äänenlaatu ongelmaksi ihan perinteisillä puhelimillakin ? Niin ja toimiiko tuo Zyxel hyvin Saunalahden kanssa ? Ihmeellistä, että pitää tuollaistakin tietää, eihän gsm:ssäkään tarvitse etsiä Nokian tai Ericssonin tukiasemaa..
   
 5. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Meillä kotona parikymmentä vuotta sitten ongelmana oli että useampi kuin yksi henkilö halusi käyttää puhelinta yhtä aikaa. Eli ei siihen skitsofreniaa tarvita, ellei vietä sinkkuelämää.

  Vähemmässä määrin kuin dectin kanssa, sillä lankapuhelin ei lisää ääneen viivettä, toisin kuin dect-puhelin. Analogisen dect-puhelimen kanssa kanssa suurin ongelma on yhteyden keskivaiheille sijoittuva analoginen kaksijohdinyhteys yhdistettynä dectin ja voipin viiveisiin. Eli viive - kaksijohdinyhteys - viive. Ja jos toinenkin pää on käyttää analogista dect-puhelinta, viive - kaksijohdinyhteys - viive - kaksijohdinyhteys - viive.

  Tuota yhdistelmää vältettiin jo analogisten kaukopuheluverkkojen aikakaudella, jolloin kaukoyhteydet toteutettiin nelijohdinyhteydellä. Silloin kaksijohdinyhteys oli vain kummankin yhteyden loppupäissä - eli kaksijohdinyhteys - nelijohdinyhteys + viive -kaksijohdinyhteys.

  Digi-ana-digi-ana-digi-systeemin toimivuus on kiinni sekä dect-puhelimen että ata-sovittimen impedanssisovituksesta sekä kaiunpoiston toimivuudesta. Voi hyvinkin olla että ainoastaan musikaaliset ihmiset huomaavat tuollaisen ketjun tekemän flangerin ja kaiun - ainakin silloin kun kohdalle sattuu hyvä langaton ja hyvä ata-sovitin.

  Saunalahden palstan viestiketjun Nettipuhelin ja Zyxel Prestige 2002 sovitin toimii hyvin mukaan ilmeisesti toimii? Itsellä ei ole tuosta mallista kokemuksia.

  Olet oikeassa, Saunalahden käyttämän Nokian VoIP-keskuksen yhteensopivuus on kumman huono. Kaikki SIP-sovittimet/puhelimeni toimivat esim. Sipgaten kanssa, mutta kaksi viidestä ei toimi Saunalahden kanssa.

  Ja sokerina pohjalla - aluksi edes Nokian E-sarjan puhelimet eivät toimineet Nokian VoIP-keskusten kanssa. Tuonkin toimimaan saaminen vaati ohjelmistopäivityksiä - ilmeisesti puolin ja toisin. Tosin täytyy muistaa että Nokia Networks ja Nokia Mobile Phones ovat itsenäisiä yksiköitä. Ja jos NSN:stä nyt Siemensin lahjusskandaalien jälkeen tulee mitään, kyseessä tulee olemaan kaksi täysin erillistä firmaa.

  Toisaalta, eihän tästä niin montaa vuotta ole kun Ericssonin gsm-tukiasemassa gprs ei toiminut Ericsson R600-puhelimen kanssa. Jos etsit Nokian tukiaseman tai vaihdoit sim-kortin Nokian gprs-puhelimeen Ericssonin tukiaseman kuuluvuusalueella, heti alkoi toimimaan.
   
 6. J-P Tenuletti

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/07
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia rautalangasta väännöstä, tilasin jo tuon Zyxelin ATA-purkin. Pitää tilata ensin "koenumero" ennen varsinaisen lankanumeron siirtämistä. Täytyy viilata ensin asetukset kuntoon ja sitten siirtää.

  Pari vähän väärälle alueelle menevää kysymystä, mutta menköön: Tuleeko nuo Voip-numerot puhelinluetteloon ilmaiseksi ? Entä Kolumbuksen Heimopalvelu (lyhytnumerot) ? Voiko liittymän siirtää vielä eteenpäin (vaikka toiselle voip-operaattorille) tai takaisin lankaliittymäksi ?
   
 7. Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Onko kukaan kokeillut näiden softapuhelimien toimivuutta VoIPpi liittymien kanssa?
  http://www.xten.com/index.php?menu=Products&smenu=xlite
   

Jaa tämä viestiketju