Voiko Nokian jo julkaistujen mallien markkinoille tuloa ennustaa tarkemmin?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja PIIRO, 11/3/08.

 1. PIIRO

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Hei.

  Piti ihan tänne foorumille rekisteröityä kun on puhelinkuume kasvanut niin suureksi.

  Olen ajatellut hankkia N78 puhelimen vanhani tilalle ja tiedän, että Nokia on ilmoittanut mallin tulevan markkinoille toisella neljänneksellä. Toinen neljännes on kuitenkin suhteellisen pitkä aika ja ajattelin, että onko mitään keinoa arvioida tarkemmin puhelimen markkinoille saapumisaikaa. Seuraavia kysymyksiä on mielessäni pyörinyt ja olisi kiva tietää jos joillain pidempään markkinoita seuranneilla olisi parempaa tietoa:


  Myöhästyykö Nokia puhelimet usein?
  Tulevatko ne markkinoille säännönmukaisesti vaikkapa vasta neljänneksen lopulla?
  Kauanko menee siihen, että niitä saa operaattoreiden kytkykaupalla? (varsinkin Saunalahti kiinnostaa)
  Saako jokin arvosteluja tekevä sivusto puhelimet arvosteltavakseen etukäteen, jolloin arvostelun julkaisuajankohdasta voisi päätellä jäljellä olevan ajan?
  Onko puhelimien saatavuus alussa vaikeaa?
  Tippuuko puhelimien hinta alussa jyrkästi, eli kannattaako odottaa hiukan aikaa?

  Nykyinen puhelimeni on jo elinkaarensa yli elänyt, joten mietin, että tarvitsenko tässä välissä vielä lyhyeksi aikaa välikauden puhelimen vai tarvitseeko selvitä enää muutama viikko. N82 olisi myös hieno puhelin, mutta siitä kun puuttuu 900 Mhz:n UMTS tuki, joka on kriteerinä tärkeässä osassa ja puhelin on perinteisesti ollut minulle useiden vuosien hankinta niin en viitsisi siitä jäädä paitsi.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nokia yleensä arvioi myyntiintulo aikoja, joskus jopa mainitaan rajoitetuille markkinoille.
  Tämä tarkoittaa että tuote saattaa tulla arvioidulla neljänneksellä loppupuolella joillekkin markkinoille pienissä määrin.

  Ei ne yleensä tolkuttomasti myöhästy, mutta mallista riippuen saattaa mennä aikaa ennenkuin kaikilla markkinoilla on määrissä tavaraa. mutta ei ole tavatontakaan että toimitusten alkukin lipsahtaa seuraavalle neljännekselle ennustetusta.
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29300
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Eipä taida kukaan Nokialla tietää tarkkoja markkinoillelasku päivää. Näin taitaa olla kaikilla suurilla valmistajilla.
   
 4. PIIRO

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Paljon kiitoksia vaustauksista.

  Vielä jäi mietityttämään, että tippuuko puhelimien hinta kovasti muutaman ensimmäisen kuukauden jälkeen ja onko olemassa jokin verkkokauppa, johon uudet puhelimet tulevat ensimmäisten joukossa?
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu puhelinmallista ja sen hinnoitelusta. Joidenkin mallien hinta pysyy suht vakaana suht pitkään, joidenkin mallien osalta hinta kehitys voi olla vauhdikkaampaa.

  Jonkin verran katuhintoihin vaikuttaa kauppiaiden hinnoittelu.

  Suomessa Nokia (tukut) toimittaa käytännössä liki samaan aikaan kaikille, tilatuissa ja saaduissa määrissä voi olla eroja.

  Eli on esimerkkejä joissa joku onneton on tilannut jostain ja jopa maksanut ennakkoon ja saanut sitten odotella viikkoja, pidempään kuin jonkin toisen kaupan asiakas (kyse usein siitä että kauppias on saanut vain pienen erän tuotteita, mutta myynyt ennakkoon paljon enemmän)
   
 6. PIIRO

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Selvä. Yritän nyt vain odotella kun ei ole muutakaan tehtävissä. Autokuumeesta olen monen kuullut kärsivän, mutta itselleni kyllä jotenkin nämä tietoteknisetvälineet ovat pahoja. Onpahan onneksi vähän halvempi ongelma.

  Tuli mieleen vielä yksi kysymys, joka menee kyllä vähän ohi otsikosta. Saunalahti nettipuhelin palvelu toimii monella N-sarjan puhelimella, jotka tukevat voip/sip protokollaa. Nokian sivuilla ei kuitenkaan tälläistä ominaisuutta N78:lle luvata. Voiko olla, että wlanilla varustettuun puhelimeen ei tuollaista ohjelmaa valmiiksi laiteta? Kai tuollaisen saa joltain kolmannelta osapuolelta erikseen asennettua? Fring näyttäisi ainakin olevan, mutta kun siinä tulee mukana niin paljon kaikkea muuta sälää. Jossain toisaalla luki, että Nokian oma ohjelma ei osaa kiertää NATtiaA, joka on aika epämiellyttävää, jos ulkomailla haluaisi johonkin vieraaseen wlaniin hetkeksi kytkeytyä halpojen puhelujen vuoksi.
   
 7. semi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  302
  Tykkäykset:
  0
  Luulisi että Nokian omaan verkkokauppaan tulee uudet puhelimet ensimmäisenä!
  http://kauppa.nokia.fi
   

Jaa tämä viestiketju