Mobiili.fi Voi polttaa ranteen – Intelin Basis-älykello osoittautui vaaralliseksi: takaisinkutsusta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Intelin Basis Peak -älykello.


  Intelin aiemmin vuonna 2014 ostaman Basisin Peak-älykello on osoittautunut vaaralliseksi käyttäjilleen, ja yhtiö vetääkin kellot takaisin ja hyvittää rahat asiakkaille.

  Kyse on Basis Peak -älykellosta, joka sisältää jatkuvan sykkeen mittauksen ranteesta LED-valojen avulla. Nämä LED-valot ovat voineet ylikuumentua kellossa, mikä pahimmilaan voi johtaa jopa palovammaan ranteessa.

  Muissa älykelloissa sykkeenmittaus tapahtuu vastaavin LED-valoin, mutta ei aivan jatkuvasti vaan tietyin, eri mittaisin väliajoin.

  Takaisinkutsun mukaan Basis Peak -kellojen käyttö on lopetettava välittömästi ja palautettava ne myyjälle. Ongelma koskee elokuusta 2014 heinäkuuhun 2015 välillä valmistettuja kelloja, jotka on myyty marraskuun 2014 ja kesäkuun 2016 välillä eli käytännössä kaikkia Basis Peak -kelloja.

  [​IMG]
  Nämä LED-valot voisivat Basis Peakissa aiheuttaa jopa palovamman.


  Annettujen tietojen mukaan vain 0,2 prosenttia kellon ostaneista on raportoinut loukkaantumisista.

  Basis Peakin toimintaa yritettiin korjata vielä ohjelmistopäivityksellä niin, että ongelmilta ja takaisinkutsulta olisi voitu välttyä, mutta lopulta se ei osoittautunut mahdolliseksi ratkaisuksi ilman käyttökokemuksen merkittävää heikentymistä.

  Vaikka kelloaan ei palauttaisi, on käyttöön tulossa jatkossa kovat keinot: kelloa tukeva Basis Peak -palvelu suljetaan tämän vuoden päättyessä, jonka jälkeen kello ei käytännössä toimi enää lainkaan. Käyttäjille annetaan mahdollisuus tallentaa tietonsa ulos palvelusta ennen tätä.

  Basis Peak oli sen ainoa tuote markkinoilla tällä hetkellä. Erittäin vakavat ongelmat ja niiden aiheuttama nolo takaisinkutsu ovat viimeisin luku Intelin surullisen historiaan mobiililaitteissa, joihin se älypuhelinten osalta vuosia epätoivoisesti yritti päästä suorittimillaan mukaan, ja nyt myös puettavissa laitteissa. Mahdollisista uusista Basis-tuotteista ei ole tietoa. Mitä todennäköisimmin ainakin brändi haudataan hiljaisin äänin nyt nähdyn katastrofin jälkeen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju