Vodafone Mobile Connect PC Card vs. Option Globetrotter HSDPA?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Tim0, 19/4/07.

 1. Tim0

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/05
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Mobiililaajakaista on harkinnassa (ADSL:n korvaajaksi), mietin otanko Elisan vai Saunalahden datapaketin. Elisalta saisi tuon Vodafone-kortin: http://matkaviestinta.elisa.fi/publ...toliikennekortti,yri_ratkaisu_0014.htm#tarkat

  Saunalta taasen Globetrotterin:
  http://saunalahti.fi/xtra/optionglobetrotter.php

  Onkos näissä merkittäviä eroja suorituskyvyssä ja luotettavuudessa yms? Globetrotterissa on sisäinen antenni, Vodafonessa taas ulkoinen. Lieneekö merkittävää vaikutusta kuuluvuuteen?

  Apple Macintosh Powerbookissa (15" malli) & Mac OS X 10.4:ssa noita käyttäisin, ymmärtääkseni molemmat toimivat Macissa. Globetrotter näkyy olevan jonkin verran edullisempi.

  Yksi vaihtoehto tietty on että ottaisin Vodafonen kortin ja siihen Saunalahden datapaketin. Noissa ei liene mitään "kytkyä", eli kortteja voi käyttää minkä tahansa SIM:n kanssa? Mietin vaan jos tulee ongelmia yhteyksien kanssa, ja kortti & liittymä on eri operaattorilta, niin asiakaspalvelu saattaa alkaa pompottelemaan yms?

  Timo
   
 2. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa kerta jos toisenkin harkita kannattaako ADSL:tä luopua ettei tule karvas pettymys. Mobiililaajakaista ei vastaa laadultaan ja toimivuudeltaan kiinteätä laajakaistaliittymää. Mobiililaajakaista soveltuu kevyeeseen ja mobiiliin käyttöön sekä sellaisille sovelluksille, jotka eivät ole viiveherkkiä. Huomautettakoot, että jo pelkkä surffaus tuntuu tahmealta kiinteään yhteyteen tottuneelle.

  Nuo datapaketit ovat suhteellisen kallis tapa hankkia mobiililaajakaistaliittymä. Edullisin tapa lienee ottaa Saunalahdelta MegaViestiX-liittymä, heittää kytkypuhelin jorpakkoon ja ostaa erillinen datakortti. Toki mobiililaajakaistaliittymää voi käyttää Bluetoothin tai kaapelin kautta läppärissä, mutten nyt suoralta kädeltä osaa sanoa riittääkö tarjotuissa puhelimissa tehot/liitynnät täyteen kahteen megaan. Kiinnostunut soittakoot aspaan tai nudatkoon Sauniksen weppisivuja. Sen kytkypuhelimen voi tietty realisoida, jos joku suostuu siihen koskemaan.

  Valitettavasti paras vaihtoehto, pelkkä 3G-dataliittymä, ei ole saatavilla kun Saunalahti veti Megadatan pois markkinoilta.

  Todennäköisesti noita datakortteja saa edullisemmin muualta kuin suoraan operaattoreilta.

  Tuolla kytkyttömällä datapaketilla on hyvä alotella niin ei tule suuria pettymyksiä kun mobiililaajakaista ei toimi odotetulla tavalla ja huomaa olevansa operaattorin kanssa naimisissa kaksi vuotta. Datakortin saa sitten myytyä, jos toteaa haluavansa palata ADSL:n pariin. Pidemmän päälle tuo datapaketti tulee kalliiksi verattuna muihin kytkyliittymiin. Kytkydatapakettia ei kannata ottaa ellei datakorttia ole pakko saada osamaksulla taloudellisistä syistä.

  - Zed
   
 3. Tim0

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/05
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Joo tämä on kyllä tiedossa, tosin minua kiinnostaa ajatus hoitaa kaikki netinkäyttö samalla liittymällä, jo pelkästään kustannussyistä.


  Tarkoitin siis datapaketilla nimenomaan näitä mobiililaajakaistoja, Saunalla siis:
  http://saunalahti.fi/gsm/mobiililaajakaista.php

  No Elisallahan ainakin on näitä Matkakaista-liittymiä:
  http://www.elisa.fi/laajakaista/matkakaista/
   
 4. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Jos raha on tiukassa suosittelen Saunalahden dataetua: kympillä kuussa 128 kbps yhteys. Paras on tietty yhdistää tuo dataetu perus-ADSL-pakettiin, niin saa toimivan laajakaistaliittymän kotiin ja liikkuvaan käyttöön perusdatan.

  Samoista tuotteista puhutaan. Jos kerta raha on tiukassa kannattaa tehdä huolellinen tuotevartailu. Nämä mobiili- ja matkakaistat ovat suunnilleen kaksinkertaisia hinnaltaan MegaViestiX-liittymään verrattuna. Megadata, niin kauan kun sitä sai, oli taas vuorostaan puolet MegaViestiX:n hinnasta.

  - Zed
   
 5. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Minäkin suosittelen MegaViestiX:ää nykyvaihtoehdoista kustannustehokkaimpana. Itse ehdin hankkia MegaDatan viime kuussa, ja tyytyväinen olen ollut. Kelpaa ihan hyvin korvaamaan ADSL:n.

  Mikäli haluat datakortin, voin myydä sulle yhden ylimääräisen (Vodafone). Ehkä jopa vaihtaa uuteen kytkykännyyn, jos sellaisen päätät hankkia (esim. tuon MegaViestiX:n kautta).

  Läppärin kanssa datakortti on toki mukavampi vaihtoehto kuin irrallinen puhelin (varsinkaan piuhalla kytketty).

  Kumma ettei Saunalahti vieläkään tarjoa datakortteja 3G-pakettiensa yhteydessä.
   
 6. Tim0

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/05
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
 7. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
 8. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Ongelman ydin on enemmänkin se, että noista datapaketeista rahastetaan tolkuttomasti verrattuna muihin 3G-paketteihin.

  - Zed
   
 9. Tim0

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/05
  Viestit:
  47
  Tykkäykset:
  0
  Ovatko nuo Globetrotterit huonompia kuin Vodafone, vai mitä tarkoitat? Ainakin speksien mukaan näyttäisivät suht. tasavahvoilta.
   
 10. zzuser

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/2/03
  Viestit:
  97
  Tykkäykset:
  0
  Näyttää siltä että Globetrotterin PCMCIA-kortti olisi poistunut Saunalahden tuotevalikoimasta. Puhelinlaitelistassa sitä ei näy laisinkaan ja datapaketin linkki johtaa vain virhesivulle.

  - Zed
   
 11. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Globetrotterit on hyviä kortteja, mutta tarkoitin sitä, että on uudempia korttimalleja saatavissa. Jossain mallissa on mm. kätevä antenniratkaisu.

  http://www.mobileworld.fi/option/option.htm
   
 12. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Älyttömän kalliita nämä datakortit Suomessa.

  Olen itse kokeillut sekä Vodafonen (Novatel) että Optionin Globetrotter korttia, ja kummatkin toimivat aika hyvin. Jälkimmäinen on ehkä hieman luotettavampi. Molemmilla yhteys vähän katkeilee (kerran pari päivässä), mutta tämä lienee verkon vika. 3G-verkko ei ole vielä yhtä luotettava kuin ADSL, mutta tavalliselle käyttäjälle varmasti ihan riittävän luotettava kuitenkin.

  Olisi mielenkiintoista tietää kuinka monta asiakasta Saunalahti on saanut MegaData- ja MegaViestiX-liittymillään.
   

Jaa tämä viestiketju